~ Bila Driver Teksi Mula berkata ~

Situasi dalam teksi after balk dr interview kerja yg grr xde basic hanya lah komisen semata2 tp dlm advertise beria2 letak ade BASIC jgn tipu boleh!!!


kata2 pakcik teksi pagi tadi...

" UMOR 60 tahun pun masih leh berkerja NAKKKK...ko tu baru lepasan degree org atas ko tu yg dah 4 thn abis belajar xdpt kerja lagi nak oit.. pakcik kekadang kesian tgk korang.. mcm mn korang nk dpt peluang kerja klu yg ATAS2 tu masih bekerja.. mcm mana nk maju lg klu org yg bg idea tu masih ikut style lama..org2 muda ni patut dieorg bg lah peluang br idea utk malaysia ni berkembang.. idea yg fresh..org2 tua ni kena terima pendapat org2 muda tp itu lah maknanya...."


aku kata...

" lg ramai graduan yg akan dilahirkan pakcik..."


✿ When we Feel 아파요 ✿

Xsemua yg kita inginkan akn tercapai..
Xsemua yg dirancang.. akn Jln dgn lancarnya


Same with Our life,
We hope, we Wish,
we Want, We care,
doesn't mean u are in OK!!


" I Hope we'll be together"
" I Wish we'll be frenz foever"
" I Want u to be SOmebody "
" I Care u like We will never see again"


ade org akn kata mcm tu..
ade yg tidak..
bila dah kata g tu..
akn muncul pulak kata lain..


" I Hope We wouldn't Contact Anymore"
" I Wish that without me you'd be better" 
" I wont u!"
" I care U cause thought u'll like me!! BUt.."


from Married to Divorce
From Friend to enemy
From Someone Become Somebody.
From Happy it become painful
All life is an experiment. The more experiments you make the better.Ralph Waldo Emerson

✿ 고맙습니다 to - Zetty Ilham ✿

고맙습니다 - komapsumnida to zetty ilham


khas utk die je entry ni ..kih3..
semlm kan chimoro kata admin tiri chimoro suruh tukar header..
so, cik cimot yg ngada2 sgt ni g lah ping kat group Blogger kat luar tu..
yang chimoro nk Header baru..
sekali Ku azhar recommend kan zetty ilham 
dgn muka x malu g je comment kat blog kata nk header baru hahah.. opps maaf semlm mmg muka xmalu ckit..hehehe


so tgh hari td, view FB tgk msg xperasan pape sekali kat other tu ade satu.. 
oh rupanya zetty bg msg  die bg header.. 
laaa.... nasib perasan..heheh 


note : terima kasih ye kat awk Zetty Illham, menyusahkan awk je.. mekasih bebanyak.. sporting blogger ni.. 
so ni header asal dr Zetty Ilham


ditambah lak edit oleh chimoro (nak gak edit) ~ zetty illham xpekan sy edit sikit.. ^_^


Pape pun tq zetty hahaha


psst : buat baik di bls baik.. 

✿ Salam Maal Hijrah ✿

Salam Maal Hijrah semua...
moga tahun yg baru ini kehidupan korang2 semua
menjadi lebih baik dan baik utk dunia dan akhirat..


ingat kita lebihkan kebaikan dan serikan dgn kemuliaan
dah tahun baru azam pun kenalah baru kan...
so, lupakan yg dahulu kita mulakan yg baru...
past is past.. future is future.. eh pape jelah..


oleh kerana now time cuti2 sekolah...
patut lah adik chimoro 2 org ni duk umah je... rupanya dah cuti sekolah...
mesti byk invitation wedding, tunang, merisik...
maka dgn besar ati nya...i'lll like to say..
"happy wedding day"
"happy tunang day"
"happy2 kan diri ade org dtg merisik tu"

nk kawin ni nnt adde polaroid Guest book lahh.. * credt : GOOGLE

Special Note : congrts to WANDA menjd tunangan org sudah... welcome to the club...eh2 tak..tak.. sy lom lg hehe .. 
psst : dah byk kali mimpi kan org yg sama.. yee mungkin sy merindui gelak tawa die..

BIla HeaderKu Diminta tukar..

layan kan pic ni.. 
tajuk wall saya
bila admin tiri masuk memberi kan pendapat..
kih3

 ok ok ok tau dah ape korang nk ckp ape ni xphmm lah,,...
hahah xlah si admin tiri saya atau pun nama lain nya adalah CAMTAEK kih2..


die suruh chimoro " tukar header" hahah sbb nya jelez tgk muka dak comei.. sape lg comei chimoro lah hahahah...


so oleh sbb itu header sy skang under construction araso!!!


tgk lah bila siap... bila ade free buat lah..xde free  bz u..hehe 


daaaaa.. 

Changes In Life + blOg

i thoUght only my Life are change
but My blOg alsO wink wink 


So comMent ppPplzZzz viEwer.. lalala



oh ye.. iklan jap.. Shima Shop now looking for agent dropship utk menjual bags thisrt n also kain sulam.. 




psst : ngantuk x cukup tdo.
psst : melepas tgk 2pm nya konsert

✿ xsemuanya MaNIS ✿

Sedih?
ye mmg sedih..
Sakit?
ye mmg sakit..
Benci?
x aku x penah membenci!!

Jgn mula membenci org..
ngape?
Ko akan rasa Sakit nya..
Ko Benci, Tp Ko merindui
Ko Sakit, Tp Ko Still merinduinya

Serabut......
Hidup Ni penuh dgn pemainan
Muslihat, Gila Kuasa, Ape sahaja penyakit lah..
yg Boleh menyebabkan Kamu, Aku, Korang, die, Makhluk di atas BUmi ni....
MENYAMPAH!!!!

Jangan Penah Percaya Dgn org sekeliling...
Pasti yg akan KATA " hei, tidak semua lah mcm tu."..
ade juga yang KATA " Betul, Jgn percaya Semua ORANG"
segelintir pula KATA " xkacau idup aku.. xpe.."

Aku berkata NI hanya yg terjadi Di lumrah HIdup..
Ko, KOrang, Die.. tiada KAitan..
TERASA!!! Terpulang, Aku kenal KO.. ok maybe Ye.. maybe TIDAK..

psst: hidup ni indah nikmatinya lah babe..
psst : aku ucapkan TAHNIAH "semoga bergembira"

View Ler walaupun Sekejap ^_^

hi dear,


kali ni chimoro nk promote jap.hehe buat iklan lah nama nya
chimoro ade buka satu on9 shopping..


so nama nya " SHIMA SHOP " 


item yg dijual :

  1. korean T shirt ~ Dress - Jacket
  2. VCO - Now ade promotion ONLY RM 37!! normal PRICE RM 39.90
  3. Polko dot Kain
  4. Handbags

so, korang view lah ok.. BERMINAT LEH PM KAT SHIMA SHOP ok

tgk2 lah mana tau ade berkenan di hati hehe ^_^




I'm Sorry

Mula2 nk ckp sorry.. sorry bangat tu pemenang pertandingan yg chimoro anjurkan hadiah korang still xdpt nk bg lagi .. akibat sbb2 yg xdpt dielakkan .. but insyaallah chimoro try bg dlm next week atau pun hujung bulan ni sorry sesangat2.. k..

and kat sini ade satu pemenang x bg feedback tau until now so chimoro dah janji pemenang yg x bg detail sehingga tarikh sekian2 akn di ganti ngan pemenang lain.. maka pemenangnya adalah...

pemenang tempat ke -2
top -up RM 10 




Scent Of A Woman


Salam…

hai korang semua…

disebabkan saia dah banyak marathon drama korea, tapi malas nak update. terpaksalah jap gi, saia update segmen ni bertubi-tubi. minggu lepas saia dah habis marathon Scent Of A Woman, kemudian terus sambung marathon The Vineyard Man sekarang ne tengah tengok drama Worlds Within dah episode 10 dah.kemain laju kan.

Sekarang saia nak sembang pasal drama Scent Of A Woman yang mengisahkan Lee Yeon Jae yg Cuma ada enam bulan untuk hidup akibat serangan kanser. Sebaik Yeon Jae mengetahuinya, dia menyenaraikan 20 impiannya sebelum mati.




Aktor drama ni adalah Lee Dong Wok yang pames dalam drama My Girl. Manakala aktressnya adalah pelakon My Name Is Kim Sam Soon.

Pada mulanya saia agak malas nak tengok sebab actress dia dah berusia. dan sangat messy dalam drama ni.lulz

Tapi saia mula tertarik bila dah masok episode 2 di mana actress nya menyenaraikan 20 perkara yg mesti dilakukan sebelum dia mati. Selain itu, saia suka tengok bagaimana mereka menari tango. Best!

Ost drama ni, ada dua yg menarik iaitu Bluebird dan You Are So Beautiful  - Kim Junsu

Jadi, untuk drama ni saia bg empat bintang kerna jalan cerita yg menarik dan ost yg best. Ah, kalau aktres dia cun dan bergetah, mungkin dapat lima bintang kot.lulz


p/s :: Drama ni membuatkan saia berfikir. Kalaulah kita tahu tempoh masa kita hidup kita ni sangat singkat, kita pasti akan berusaha untuk mencapai impian dan menghargai kehidupan kita agar kita mampu pergi dengan tenang. Bukan dengan meratapi kematian yg bakal menjelma.

My Fair Lady


salam,

hoi hoi!

untuk meneruskan segmen ni. kali ni saia nak citer pasal My Fair Lady a.k.a Take Care Young Aggashi/Lady. Citer ni sangat best dan kelakar. Ah, dalam drama ni lah saia mula meminati Yoon Eun Hye.




My Fair Lady mengisahkan Kang He Na merupakan satu-satunya pewaris Kang-San Grop yg dilayan bagaikan puteri dan mempunyai berpuluh-puluh ‘butler’. Dalam satu insiden, Kang He Na telah melanggar lori yg dipandu Dong-Chan.

Akibat marah dengan perangai Kang He yang Na bajet hot tu, Dong Chan telah bersetuju dengan atuk Kang He Na untuk menjadi butler Kang He Na sambil merubah perangai Kang He Na yg menjengkelkan.

Kalau korang nak tau cemana Dong-Chan membuli Kang He Na, korang layan lah drama ni. Kalau tak silap ianya pernah keluar di 8tv. dan dah ada pown dekat tonton.my.

Bagi saia, drama ni sangat sadis dengan watak heronya menjadi gigolo demi menyelamatkan emaknya. Kalau nak ikut logik dan realitinya, susah nak jumpa anak yg sanggup berkorban sampai macam ni untuk emaknya, kan.

Ah, papehal pown korang layan lah citer ni. Ost dia pown tahan. Jadi saia akan bagi, empat setengah bintang untuk drama ni!

Coffee Prince


salam…

hoi hoi!!!seperti saia janjikan dalam entri sebelum ni, saia akan citer pasal drama-drama aktres yang saia minat gegila ni. Sapa lagi kalau bukan Yoon Eun Hye!

Yeah, giginya walaupown wabbit tapi sangat comel. Dan dia membuakan saia konpiden untuk senyum dengan menampakkan gigi saia walaupown tak rata.heu heu heu

Sebenanrya, saia minat giler dgn Eun Hye sejak saia menonton My Fair Lady. Tapi sebelum saia ter-borak pasal drama My Fair Lady, saia nak citer dulu pasal Coffee Prince yang saia baru tonton minggu lepas.





Dalam drama Coffee Prince ni, Eun Hye memegang watak Go Eun Chan, budak tomboy. Namun disangkakan lelaki oleh Choi Ha Kyul. Mereka kenal melalui satu insiden ragut di mana Choi Ha Kyul mengesyaki Eun Chan telah berpakat dengan kawannya untuk meragut kawan Ha Kyul.
Disebabkan insiden ragut tersebut, Eun Chan yang bekerja penghantaran makanan miminta ganti rugi kepada Ha Kyul untuk membaiki motornya. Sebaik mereka berjumpa, pelbagai insiden yang jadi seperti Eun Chan yang disangkakan lelaki itu perlu menyamar sebagai gay boy dan kena comolot Ha Kyul bagi merosakkan ‘Blind Date’ yang diaturkan oleh nenek Ha Kyul.

Disebabkan Ha Kyul ni kaki enjoy. Maka neneknya telah menawarkan Ha Kyul untuk menguruskan sebuah Café dan diberi nama Coffee Prince. Pada mulanya Ha Kyul menolak, namun dipujuk ole Eun Chan yang ketika itu sedang mengganggur. Disebabkan Ha Kyul kesemua pekerja café tersebut lelaki dan menyangka Eun Chan juga lelaki, maka Ha Kyul memberi nama café tersebut Coffee Prince.

Macam-macam hal yang jadi sampailah Ha Kyul ni boleh tersuka plak dengan Eun Chan. Disebabkan Ha Kyul menyangka Eun Chan adalah lelaki, dia mengalami masalah. Iyelah, tetiba dia jadi gay plak. Mana tak celaru, kan.

Eun Hye sangat hebak dalam citer ni sebab kalau korang tengok Coffee Prince special, memang Eun Hye betei-betei piggy back Ha Kyul! Dan dia sendiri memang mengaku dia mengangkatnya tanpa ada bantuan. Peh Peh peh!Dah lah laki tu besar! Hebak giler! Selain dari lakonan nya yang berkesan dalam menjayakan watak tomboy. 


 Eun Hye sebagai Eun Chan.

Ocen Travel





Untuk citer ni, saia bagi empat bintang setengah, sebab dia ada ost yang best! Ost citer ni yang paling saia suka adalah Ocean Travel. 

♥ Keputusan : Cabutan Bertuah By Chimoro!! ♥

assalamualaikum,


sorry korang lambat nk update pemenang bz dgn FINAL YEAR REPORT.. and waktu chimoro taip nk umukan ni pun chimoro sahaja siap semua report utk di submit kan ke KOMASA sok.....


baik lah tanpa membuang masa shima umukan pemenang nya ok ...




1 st Hadiah 
Top up RM 10 & Give From Chimoro

congrats to : Shila



2nd Hadiah
Top up RM 10
tahniah : Cik Aya

3rd Hadiah 
Special!!! mn leh g tau!!!

congrats to : Shahida 

kepada semua pemenang diminta tlg email kan nama prize ke berapa dan no phone nnt chimoro top up ok... bg no 3 hehe sila bg alamat umah dan no phone ye... ke shima_akira256@yahoo.com

pada yg x menang its ok nnt chimoro buat lagi satu pertandingan

semua adiah akan di beri slepas 4 November 2011 ( sorry after chimoro exam leh) pada pemenang yg tidak bg detail dlm masa 2 hari iaitu sampai 30 Ocotber 2011.. chimoro akn buat undian utk cr pengganti nya ye...


psst: sorry sgt2 bz gila dgn final year and final exam... maaf k..

Lie To Me

salam…

bertemu lagi dalam segmen 'Sembang K-Drama'

macam biasa, saia nak borak pasal drama yang baru jerk saia habis marathon semalam.bayangkan, mementang lah semalam dewali, malam selasa tu saia tekad nak habiskan Lie To Me. saia start tengok hari isnin.sampai episode 6. malam selasa balek keje jerk, terus marathon sampai pukul 9.30pagi. Ini bermakna lebih 24jam saia tak tidur.muka dah macam zombie, jangan lah tanya.bila bangun tau-tau dah pukul 3 petang.peh peh peh!

Memandangkan saia memang fans Yoon Eun Hye. Sapa tak kenal dia ni. Aktres Princess Hours, Coffee Prince, My Fair Lady(nanti saia akan post entry pasal drama ni) boleh dikatakan kesemua drama Y.E.H ni memang letop-letop lah.Cuma tak tau kenapa Lie To Me ni tak sehebat dramanya yang sebelum ni.



Lie To Me mengisahkan Gong Ah Jung yang bekerja di Kementerian Kebudayaan (Ministry of Culture) telah menipu kawan sekolahnya dengan mengatakan dia telah berkahwin dengan pemilik Hotel ternama iaitu Hyun Ki Joon.( Sebenarnya, bukan dia yang mengaku berkahwin pemilik hotel tersebut, dia Cuma tipu dah kahwin je. Tapi disebabkan ada satu insiden di mana Hyun Ki Joon telah mengangkat Gong Ah Jung, jadi kawan Gong Ah Jung menyangka Hyun Ki Joon adalah suami Gong Ah Jung.)




Lalu tersebarlah satu Korea bahwa Hyun Ki Joon yang kaya raya itu dah berkahwin secara senyap-senyap dan kononnya makcik Hyun Ki Joon tak bagi Hyun Ki Joon berkahwin. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang tengoklah drama ni. Siyes, memang best giler!
Disebabkan drama tak ada OST yang sedap. Maka, saia bagi empat bintang. Ah, saia suka Yoon Eun Hye!!!Ommooo…Dia sangat cun walaupown tanpa make up!!Dan laki tu…hurm, tak delah kacak sangat.Tapi bolehlah…


My Girl


salam…

sebagai pembukaan kepada ‘Sembang K-Drama’ saia mahu berkongsi drama yang baru habis saia marathon semalam iaitu My Girl. Drama My Girl ni pames pada telah ditayangkan di Korea pada tahun 2005/2006. Kiranya kalau kat Mesia, mestilah tahun 2006, kan.




Drama ni mengisahkan pasal Joo Yoo Rin seorang pemandu pelancong yang menghadapi pemungut hutang (ah-long) akibat ayahnya yang gemar berjudi. Sedang Yoo Rin melarikan diri dari geng Ah-Long, dia mengalami tak berapa nak eksiden sangat dengan Seol Gong Chan. Kenapa saia kata tak berapa nak eksiden sangat, sebab Yoo Rin ni Drama Queen, kiranya memang stok menipu dan sangat pandai berpura-pura. Dari insiden kecil, Yoo Rin yang pada mulanya mahu menuntut wang ganti rugi kerana eksiden tersebut namun mendapat kerja untuk pengalih bahasa kepada Gong Chan yang mempunyai pelanggan dari China.


Dari kerja mengalih bahasa, memetik dan menjual oren, sehinggalah akhirnya dia terpaksa berlakon menjadi sepupu Gong Chan demi menyelamatkan atuk Gong Chan yang sedang tenat di hospital. Manakala Gong Chan masih lagi berusaha mencari adik sepupunya yang hilang. Memacam benda yang jadi sebaik mereka jadi sepupu. Nak-nak time Gong Chan asyik kena tipu dengan Yoo Rin. Dan saia pown terpaksa terima bahasa Yoo Rin itu adalah ‘Pentipu Ter-Hebak!’. Kalau korang rasa nak tau cemana hebaknya Yoo Rin mengencing, tengoklah My Girl ni. Siyes, camtaek!


Never Say Good Bye


Ost lagu ni, sapa yang tak tahu kan. Lagu ‘Never Say Goodbye’ ni memang hits giler lah time saia belajar dulu. Hampir semua orang pown tahu, dan pasang lagu ni untuk nada dering mereka. Giler kentang!


Kalau awak tanya saia berapa bintang saia nak bagi, mungkin hanya 4 saja kot. Citer memang best. Tapi kalau nk komen pasal actor/aktres, siyesly saia tak menggilai mereka. Lagi satu, keserasian mereka bila scene Romantik..macam tak feel rementiknya tu.kehkehkeh
Tapi kalau bab gegila, memang camtaek. Sampai saia tak rasa nak gelak hentak-hentak meja lagi…saia terus hentak-hentak kepala dah.


p/s :: entry ini ditaip pada 18 oct tapi saia lupa nak post.kehkehkeh


keputusan contest ~ short entry

dear bloggers,


sorry x upload lama bz ngan assignment.. oh ye mlm ni i umukan sape pemenang my contest ok.. hehe
tgu adik2 bgn tdo!!! huhu

Port Sembang Drama Korea


Salam…

Hai kekorang semua.**melambai-lambai ayu ala-ala miss universe.
ah, dah lama saia tak mencarut di sini, kan. Maka dengan rasminya, saia eiffel camtaek, bukan cekodok yang comot mahu berkongsi drama korea yang telah saia tonton. Tak kiralah, ianya baru atau lama ditayangkan di Malaysia, mahupown Korea.

Ekceli, saia sedang menunggu drama Birdie Buddy habis ditayangkan di Korea, kerna saia agak malas nak tunggu setiap minggu episode baru keluar. Biarlah ianya habis tayang dulu, barulah saia akan mendonlodnya. Bukan apa, tempoh hari, ketika Drama Protect The Boss baru dimainkan di Korea, saia juga telah mengikuti. Dan berhenti menontonnya seketika pada seminggu sebelum raya. Bila dah habis tayang ni, saia dah malas pula nak tengok. Sedangkan saia dah habis download dah. Jadi, untuk mengelakkan keterujaan saia tenggelam ada lebih baik saia menonton saja drama yang telah tamat disiarkan.

Dengan rasminya, saia akan menjadi tempat ini untuk kongsi pendapat saia tentang drama, movie Korea mahupown Jepun yang baru saia tonton di sini. Harap awak semua enjoy dan saia pedulik hapa cekodok yang comot tu bagi ke tak.miahahahaha

♥ Kegembiraan ♥

bgn pagi tergerak nk buka CMS 
senyum sorang mcm org gila
oh rupanya sbb ni ok






ok..ok.. anda nampak x... ape yg saya nampak..hahah saya nk dlm kurungan tu..... ahahah  


wink wink wink.... ^_^
syukur ALHAMDULLILAH... 


p/s: sy x bg tau mak sy lagi.... hahhaah oh ye entry di awl pagi.. nampak tak time kat prnt scrn tu seawal kul 7.55am.. ok sy mmg xde kerja...
p/s: my blog suka ati sy nk post ape ok.. jgn nk ckp sy menunjuk lak.... ^_^

♥ have you forgotten how to love yourself ♥


RED HOUSE PAINTERS - HAVE YOU FORGOTTEN HOW TO LOVE YOURSELF?

i can't believe all the good things that you do for mesat back in a chairlike a princess from a faraway placenobody's nicewhen you're older your heart turns to iceand shut out what they saythey're too dumb to mean it anyway

when we were kidswe hated things our sisters didbackyard summer poolsand christmases were beautifuland the sentimentof coloured mirrored ornamentsand the open drapeslook out on frozen farmhouse landscapes

have you forgotten how to love yourself?
"Love yourself, for if you don't, how can you expect anybody else to love you?"~ Susan Lipsett and Liz Nelson ~