My Girl


salam…

sebagai pembukaan kepada ‘Sembang K-Drama’ saia mahu berkongsi drama yang baru habis saia marathon semalam iaitu My Girl. Drama My Girl ni pames pada telah ditayangkan di Korea pada tahun 2005/2006. Kiranya kalau kat Mesia, mestilah tahun 2006, kan.




Drama ni mengisahkan pasal Joo Yoo Rin seorang pemandu pelancong yang menghadapi pemungut hutang (ah-long) akibat ayahnya yang gemar berjudi. Sedang Yoo Rin melarikan diri dari geng Ah-Long, dia mengalami tak berapa nak eksiden sangat dengan Seol Gong Chan. Kenapa saia kata tak berapa nak eksiden sangat, sebab Yoo Rin ni Drama Queen, kiranya memang stok menipu dan sangat pandai berpura-pura. Dari insiden kecil, Yoo Rin yang pada mulanya mahu menuntut wang ganti rugi kerana eksiden tersebut namun mendapat kerja untuk pengalih bahasa kepada Gong Chan yang mempunyai pelanggan dari China.


Dari kerja mengalih bahasa, memetik dan menjual oren, sehinggalah akhirnya dia terpaksa berlakon menjadi sepupu Gong Chan demi menyelamatkan atuk Gong Chan yang sedang tenat di hospital. Manakala Gong Chan masih lagi berusaha mencari adik sepupunya yang hilang. Memacam benda yang jadi sebaik mereka jadi sepupu. Nak-nak time Gong Chan asyik kena tipu dengan Yoo Rin. Dan saia pown terpaksa terima bahasa Yoo Rin itu adalah ‘Pentipu Ter-Hebak!’. Kalau korang rasa nak tau cemana hebaknya Yoo Rin mengencing, tengoklah My Girl ni. Siyes, camtaek!


Never Say Good Bye


Ost lagu ni, sapa yang tak tahu kan. Lagu ‘Never Say Goodbye’ ni memang hits giler lah time saia belajar dulu. Hampir semua orang pown tahu, dan pasang lagu ni untuk nada dering mereka. Giler kentang!


Kalau awak tanya saia berapa bintang saia nak bagi, mungkin hanya 4 saja kot. Citer memang best. Tapi kalau nk komen pasal actor/aktres, siyesly saia tak menggilai mereka. Lagi satu, keserasian mereka bila scene Romantik..macam tak feel rementiknya tu.kehkehkeh
Tapi kalau bab gegila, memang camtaek. Sampai saia tak rasa nak gelak hentak-hentak meja lagi…saia terus hentak-hentak kepala dah.


p/s :: entry ini ditaip pada 18 oct tapi saia lupa nak post.kehkehkeh


2 comments:

wanda arry said...

ak suka wei...depa gila2 romantik ka..semua ak suka

marina anakcikbob said...

woi..mana kau..apsal fb kau ilang. woii...