such a careless day

assalamualaikum everyone,

For 2 month without update my blog, heh bz, lagaknya. Ok, stop! x pun.. ok, rindu nk blog rindu nk cerita ape yg berlaku in my life since 2011 ( byk babe cerita.. but take it slowly.. ) ade ke org nk baca? whatever lah do i care..(plz2 T_T baca).


Today mmg ari paling CARELESS for me.. namja chingu  ( vivaz car) accident bcoz of me.. what the day betul lah.. time nak reverse kereta mmg xsedar ade kereta kat belakang.. blh x bg alasan mcm ni .. ok tau akan ade ckp perempuan bawak kereta mmg mcm tu main keluar je..WELL hello syg2.. mmg time i nk reverse i xnampak kereta kat belakang.. OK, kereta tu turun dr langit die baru nampak landasan n main landing kat situ (case x nk ngaku slh lah ni) ッ  TERUK TUL ATTITUDE!!heheh  

So, time dah accident tu ..terus blank... but ambil tindakan bijak kuar kereta g tgk.. haha tu je yg mampu buat,, ape lagi nk buat kan.. time die nk minta copy ic and lesen terus lari naik ke offc panggil nick nk pinjam camera phone.. sbb cik shima nya phone gla (nk suruh tukar lah tu)...heheh  then after tangkap gambar semua.. org tu kata die suruh g wat report polis.. die nk claim insurans.. ok bla.bla..bla.. i know procedure dier lah..  so settle amik no phone, nama, no plat kereta, done!! die jalan shima pun jalan dah lambt amik adik2.. huhuuhuu..

shima admit salah sendiri but believe me! plz!!plz!1 shima mmg xnampak kereta tu
(nk suruh sape believe entah).. emm  CALL mummy, mummy kata mlm nnt wat report polis.. ^_^.. adoi, nama dah tersenarai dlm balai polis.. ok confirm kena SAMAN RM 300 (kesalahan anda adlah kecuaian) terbang melayang duit aku... huhu omma!!.



OK OUT OF TOPIC SAT : anyone leh jap soalan shima ni x
  1. NCD tu actually untuk ape insurans ni discoutn ape?
  1. klu org tu dah claim insurance kita..kita leh gak ke claim insurance kita nak baiki kereta kita? NCD tu xkan tolak double ke? (see korang nampak x aku mmg x phm NCD tu ape?
  1. Pas org tu claim insurance shima.. insurances kena byr tinggi balik ke?(well kereta aku langgar tu top 5 mewah nya T_T)
ni lah kereta yg shima langgar tu..damm!! jahanam pintu kereta die.
namja  chingu, shima cian die bontot lari sikit + calar = terluka
agak2 korang leh teka kereta ape shima langgar? top 5 kereta branded!!

p:s :pic kereta shima di tangkap dlm keadaan yg sama time accident cuma kereta yg putih tu di bawak ke belakang sbb die dah block lorong org.. al maklum lah time lunch byk kereta suka block kereta org time mcm ni so dua jalan dah jadi satu jalan......


A.S.I.M.P.L.E.W.O.R.D

u r my enemy don't show Ur face in front of me..

just a word to be share.. 

nice word what..


~ Bila Driver Teksi Mula berkata ~

Situasi dalam teksi after balk dr interview kerja yg grr xde basic hanya lah komisen semata2 tp dlm advertise beria2 letak ade BASIC jgn tipu boleh!!!


kata2 pakcik teksi pagi tadi...

" UMOR 60 tahun pun masih leh berkerja NAKKKK...ko tu baru lepasan degree org atas ko tu yg dah 4 thn abis belajar xdpt kerja lagi nak oit.. pakcik kekadang kesian tgk korang.. mcm mn korang nk dpt peluang kerja klu yg ATAS2 tu masih bekerja.. mcm mana nk maju lg klu org yg bg idea tu masih ikut style lama..org2 muda ni patut dieorg bg lah peluang br idea utk malaysia ni berkembang.. idea yg fresh..org2 tua ni kena terima pendapat org2 muda tp itu lah maknanya...."


aku kata...

" lg ramai graduan yg akan dilahirkan pakcik..."


✿ When we Feel 아파요 ✿

Xsemua yg kita inginkan akn tercapai..
Xsemua yg dirancang.. akn Jln dgn lancarnya


Same with Our life,
We hope, we Wish,
we Want, We care,
doesn't mean u are in OK!!


" I Hope we'll be together"
" I Wish we'll be frenz foever"
" I Want u to be SOmebody "
" I Care u like We will never see again"


ade org akn kata mcm tu..
ade yg tidak..
bila dah kata g tu..
akn muncul pulak kata lain..


" I Hope We wouldn't Contact Anymore"
" I Wish that without me you'd be better" 
" I wont u!"
" I care U cause thought u'll like me!! BUt.."


from Married to Divorce
From Friend to enemy
From Someone Become Somebody.
From Happy it become painful
All life is an experiment. The more experiments you make the better.Ralph Waldo Emerson

✿ 고맙습니다 to - Zetty Ilham ✿

고맙습니다 - komapsumnida to zetty ilham


khas utk die je entry ni ..kih3..
semlm kan chimoro kata admin tiri chimoro suruh tukar header..
so, cik cimot yg ngada2 sgt ni g lah ping kat group Blogger kat luar tu..
yang chimoro nk Header baru..
sekali Ku azhar recommend kan zetty ilham 
dgn muka x malu g je comment kat blog kata nk header baru hahah.. opps maaf semlm mmg muka xmalu ckit..hehehe


so tgh hari td, view FB tgk msg xperasan pape sekali kat other tu ade satu.. 
oh rupanya zetty bg msg  die bg header.. 
laaa.... nasib perasan..heheh 


note : terima kasih ye kat awk Zetty Illham, menyusahkan awk je.. mekasih bebanyak.. sporting blogger ni.. 
so ni header asal dr Zetty Ilham


ditambah lak edit oleh chimoro (nak gak edit) ~ zetty illham xpekan sy edit sikit.. ^_^


Pape pun tq zetty hahaha


psst : buat baik di bls baik.. 

✿ Salam Maal Hijrah ✿

Salam Maal Hijrah semua...
moga tahun yg baru ini kehidupan korang2 semua
menjadi lebih baik dan baik utk dunia dan akhirat..


ingat kita lebihkan kebaikan dan serikan dgn kemuliaan
dah tahun baru azam pun kenalah baru kan...
so, lupakan yg dahulu kita mulakan yg baru...
past is past.. future is future.. eh pape jelah..


oleh kerana now time cuti2 sekolah...
patut lah adik chimoro 2 org ni duk umah je... rupanya dah cuti sekolah...
mesti byk invitation wedding, tunang, merisik...
maka dgn besar ati nya...i'lll like to say..
"happy wedding day"
"happy tunang day"
"happy2 kan diri ade org dtg merisik tu"

nk kawin ni nnt adde polaroid Guest book lahh.. * credt : GOOGLE

Special Note : congrts to WANDA menjd tunangan org sudah... welcome to the club...eh2 tak..tak.. sy lom lg hehe .. 
psst : dah byk kali mimpi kan org yg sama.. yee mungkin sy merindui gelak tawa die..

BIla HeaderKu Diminta tukar..

layan kan pic ni.. 
tajuk wall saya
bila admin tiri masuk memberi kan pendapat..
kih3

 ok ok ok tau dah ape korang nk ckp ape ni xphmm lah,,...
hahah xlah si admin tiri saya atau pun nama lain nya adalah CAMTAEK kih2..


die suruh chimoro " tukar header" hahah sbb nya jelez tgk muka dak comei.. sape lg comei chimoro lah hahahah...


so oleh sbb itu header sy skang under construction araso!!!


tgk lah bila siap... bila ade free buat lah..xde free  bz u..hehe 


daaaaa..