Lirik Kimia – Melda Ahmad


Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita



Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby I love you
Kau cairkan hatiku



Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu



whyVillie? Farmville?

Penat! Malas! Ngantuk!!  semua ade bila kelas petang.. 3rd week after registration only Financial and Project Class Je dah start TUtorial..yg lain.. eerrr, entah lah...this sem class mmg jauh je jarak2 nya...padahal xde lah jauh mana pun...




tu bukan story yg nk ckp..ni nk habaq mai.. pe cer kat kelas td!its happen in class Sir Hafidzan (xtau r die ajar subject pe..xdgr briefing pun!hahha)..before class start chimoro dah kata..Sir got Class or not today... then die angguk with mean kita semua maklum lah...Class Ade ye kekawan ku...  tp tgu punya tgu die x masuk pun g... xpelah .... kan..


**WHYVILLE VS Assembly Hall**


agak2 dah 15 minit lepak2 dlm kelas mula sengal gila sorang student ni ngan chimoro dtg.. hahaha


 Zack : shima Viile tu ape? ..( sambil tgn tunjuk kat whiteboard!)
shima : erk, word WHY tu aku tau..maksudya KENAPA! yg ville ni..emm..( sambil pandang kiri kanan) 
shima : wei, BObO VIlle tu ape? ( mmg sah aku xtau lah kan) 
BOBO : em, mcm rumah kecil!! 
shima,zack , kak cha, izat dan yus : haa, RUMAH KECIL..HAHAHAHAHA!! ^^ 


rupa2nya zack B4 ni kata Ville tu Ladang.. FARMVILLE katanya... sudahnya semua kata... asal bunyi VILLE = farmville lah tu kononnya..




next word ASSEMBLLY HALL!! izat ngan kak cha tanya tu ape... yg aku ni gi merepak kelas hall!!! pe hal lah bengap jap disitu... bila ZACK kata bukan ASSEMBLLY = PERHIMPUNAN ke?.. hahahha.. satu group tu gelak.. makna x nya yg chimoro ni MUKA ngan penuh CONFIDENT kata tu kelas hall. hahahah hakikat nya..PERHIMPUNAN... nampak sangat kena AMIK MUET NI....




ish malu rasanya..hahha tp xpe..buat muka x malu!!! biasalah chimoro mmg mcm ni..hahha.sudahnya dgn lecture yg xmasuk2 student pun semua dah penat tgU .. maka KAMI pun satu class BERANSUR lah pulang!! hahah



 p/s  : scandal  @ skandal?


p/s : lect. ni xtau kot die ade kelas!! angguk je tau


p/s : FYP XTAU NK WAT pe?? TAJUK NK KENA relate ngan ICT and ACCOUTING lak...sape leh tolong

beauty and the beast!!


Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman..

Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...

Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...

Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!

Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...

Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...

Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...

Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...

Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...

Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!

Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!

pkr dan renungkan lah begitu juga sebaliknya..^^


wayang!! time!!


"FULLY-BOOK!!!"


ish, 13 january 2011.. chimoro nk book citer KHURAFAT!! abis full ( only kat midvalley, ts and pavillion ye)..^^.. siot je. dah lah X-cited nk tgk...

sudahnya.. bincang2 ngan dak umah.. KITA g WANGSA WALK!! nasib ade..tp barisan depan r kan..nasib baris ke 3!! tp pale aku sakit gak r.. hahha..

dah r tgk cite hantu!! dlm wayang tu pun ade hantu2 mengganggu buat sound effect lak korang kan! aku dah r tgh focus... x cukup2 ke sound kt dlm wayang tu SENGAL TUL!! tp xpe still leh bg tumpuan hahaha...


aku rasa tu kali ke 2 aku kuar reramai  g tgk wayang!! thanks to IDA, AFIQ, HANI,AINZZAH, WIEYA, YANI, DAN KAK ZUE.. HAHAH dpt gak aku tgk cite tu!!!


komen sal filem KHURAFAT:

  1. kat hospital time mlm even office sendiri lampu x reti pasang!
  2. siang2 pun hantu nk main2
  3. otak aku PENAT memikir.. sape BUAT MENDA KHURAFAT!!
  4. nenek tu aku budget suka kat johan!! tu hantar menda hantu tu..
  5. anna, ko xde laki lain dah ye...^^
  6. sweet liyana kai tudung!!
  7. wei, cite ni leh lemah kan semangat aku!! kejut sana kejut sini!!
  8. tabik SPRING!!!! kat syamsul, berani ko nk angkat jenazah tu!! klu aku xlah!! even ko suruh berlakon!!
  9. aku xsuka bunyi JOON TU!!! ok.. cuba cr bunyi lain!! (mmm, korea lak )
  10. OVERALLL!!!! FROM 5 STARZ  cik CHIMORO bg 4.45 starz!!! hahha
mcm mn lah ko leh berani berlakon angkat menda tu.. @_@!


p/s: ieda tgk sambil ttp muka..pe cer!!! RM 11.00 ko byr ttp muka.. hahah..

p/s: dah mmg seram sejuk bila van jenazah tu x-cident!!!

p/s: pasni lepak kat sweet bowl lelama g ye...

Hanya Mampu Geleng Kepala

salam

ei ada gossip hangat tau…
ada citer kat satu tibi tuh, malas lar nk cakap
ada satu rancangan tuh, ada lar tunjuk artist tuh pegi spa
pegi masuk spa, haruslah korang berkemban, urut dan segala waktu denganya kan…

yg paling tak bole blah,
bila dia meniarap, terdedah lar breast dia!

haih, dia tak perasan ker?berangin semacam ker…
macam mana plak dengan kamera man dan krew-krew dorang?


hurm…

1st day class

class pertama sem ke 5!!!  

komen:
  1. pelik sikit! ~ reasons : penyeri kelas xde semua section lain.. ok abaikan... kena biasakan
  2. pertukaran kelas ~ reasons : sendiri nk timbulkan prob!! ttp kan hati x mau dah...
  3. lectrure ~ reasons : 3 yg dh jumpa..ok semuanya..sporting...
  4. silent ~ reasons : even dah kenal dak2 kelas semua... still silent lg!!
  5. buku ~ reasons : wei, hahah x byk kena beli buku!! best gila 
  6. FYP ~ reasons : dah amik MDM. MASNIYATI sebagai supervisor..
so itu saje komen dr chimoro.. overall ok.. lah... not bad... still minggu baru... korang aku die semua nk biasakan diri.. nnt lelama gila lah kita...ok ^^


~ 11/01/2011 ~ FYP & Class

Semlm meeting with Dean LIst!!! today g College For Taklimat FYP..Final Year Project...
sakit pale Nk pIliH project ape Utk Final YEar ni... It's ok LAh Ade one week nak pk Lagi before 17 January NI...


tu Bkn Prob Nya... Prob Dikala New Year Ni.. HHAhaha Kecoh Class For This Sem KAMI berPecah!! WTF!!  KAn.. Ade yg Suka ade YG x!!.. OH, Sgt sakit pale... Selama Setahun Bersama.. dah ok...dah Serasi.. akhir Sekali berPcAh.. MAybe Ade Yg Suka Ade Yg x.. Tp seriusly..Penyeri KElas Semua g MAsuk Section LAin... Mcm MN lah Kitaorg dLM keLAs tu TANPA POKCIK2 Dan MOKCIK2 PeyERi ya.... 


Well, Anyway pape PUN MN2 pun Ok je kan..hahah
Chimoro HOpe THIs YEAR CAn perform VEry Well.. Xmau dAN XNAK dah Memain mcm DUlu!! 
KEna KEKAl kan Class Grade YG dpT SKANg..XMAu dah jatuh2 ni.. ISh, payah TUL!!!


ok..ok!! StOP NOw!!
Ade kelas NK kena g Dah!! 
TO all COVentry UNiversity Student..!!! GOOD LUCK K utk this sem!!!!! ^^

Pecah dah.. BYe2 ^^

p/s: minggu ni bz.. ade menda nk kena ciapkan!! heheh it's secret!! will story later k.. bila dah siap



Ingatkan Aku

salam…


haish, kecoh betul semia orang pasal isu ana raffali tak layak nak menang dalam AJL 25 semalam…
ada yg tak puas hati…dan klo yang minat tuh ofcoz lar gembira, ye dak…
ei plak, ei memang minat ngan ana raffali ni…
dan masa ajl ari tuh pown, masa tempat kedua, ketiga di umumkan…sedikit kecewa la
sebab lom ada nama ana

tup…tup

JUARA!
sebab memang tak sangka giler dia terus dapat juara…
tapi memang diakui yang persembahan dia sedikit terganggu…dok dalam sangka tuh lama sangat…
cuba klo camera betul-betul focus kat ana dari sudut atas ke
*tak sangka, ana ni comel giler!
sapa yg minat giler ngan ana raffali ni





Tolong Ingatkan Aku

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa ditebus hari

Chorus
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Ulang Chorus

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku
Kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa 


Tagged dr Kak Cha


chimoro..ditagged oleh puan .cik Kak Cha hahaha... so jom kita layan kan je...

Rules
  1. Put your window media player,winamp ext on shuffle mod
  2. For each question,press the next button to get your answer.
  3. Write that song name down no matter how silly it sound
  4. Tag friends
  5. Have fun

If someone says 'are you okay'you say?
CN Blue - Love Light... hahhaha korang phm x? jawapan die ade kat dlm lirik tu...  ^^


How would u describe yourself ?
2am - confession of friend... kena tanya dr kekawan aku lah... dieorg lg tau

What do u like in guys/girl?
super junior - Super Girl... haiyaa, aku dah blur disini.. @_@!

How do you feel today?
f(x) - La cha Ta... nyanyi lg dan nyanyi lg!!! tarian die sy suka

What is your life purpose?
f(x) - Chocolate... nyum..nyum..

Whats your motto?
Super JUnior _ marry U... ade x sesape nk kawin ngan aku!!!! erk, xleh kait ngan motto aku langsung

What do your bestfriend think of you?
super junior - miracle ~ wah ajaib ke aku ni..hahha dr menangis aku happy kan

What do your parent think of u?
snsd - gee... mak sy ckp sy gedik.. hahah..pe kaitan ngan lagu ni..

What is 2+2?
rossa - ayat2 cinta... ape kes lembab math aku ni... cinta lak...

What is your life story?
ss501 - deja vu ~ aku suka hyun joong.. hahahah..

What do you want to be when grow up?
after school - ah ~ ahhhhhrghh x pk lagi...dr grafik designer tersesat amik akaun ^^

What do you think when u see person that u like?
taeyon - can u hear me..wei dgr tak aku suka ang ni... penat jerit...

What will u dance at your wedding?
wonder girls - nobody ~ hahaha aku sanggup.... aku dah hafal

What is your hobby and interest?
F.T. Island - Love sick ~ lalalalla

What is your biggest fear?
ss501 - cuz im stupid ~ wei mn de aku stupid..aku half2

What is your biggest secret?
2pm - i hate you ~ really2 hate u... u change my life. 
What do you want right now?
IU - You KnOW ~ korang tau kan..hehhe tau x?

What do u think about your friend?
CN Blue - i'm a Loner ~ akn sunyi klu xde penghibur lara mcm aku. ..ahaha perasan habis si chimoro ni

What will u post this as?
SS501- unlock ~ lalal ~ unlock



  • chimoro tag kat kawai..ares.. dan semua yg bc blog chimoro hahah 

Haiii

salam…


adess…lamanya si ckodok ni tinggalkan blog ni ke-lonely-an…


ei pown agak bizy…iyerla, mana taknyer, BW sana sini…

itu belom lagik jadi stalker pasal isu hangat tuh!



Ah, malas lar nk bagi link…korang g lar BW…mesti korang akan jumpa punya lar…


ei rasa, ckodok ni bizy nak masok skola…tuh lar sebabnyer…
eh, bukan skola, tapi kolej…

eleh, poyo lar ko ckodok!

Online fb bole jerk!

dah lar, bye! 

Bloggers tlg Vote MIrror Frame Chimoro DI Facebook

Kekawan, Oppa, Nuni, Frenz.. I NEED UR HELP!! (voting needed!! click "LIKE" ONLY )

1st ~ Click " LIKE" AT this LINK 

plzzzz... vote utk MIrror FRame Chimoro ni !!! ^^ yeeeyeyey