Contest Cabutan Bertuah!!!

hah td kita tgk contest CADBURY BYTES NYA contest kan...

lah ni ade g satu contest dr BLOG FARHAN RAZAK (click nama utk ke link die)


RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!


erk: contest ni berakhir 30/6/2010 ( makananya jap lagi r) so pat2 masuk pat...

klu korang bertuah korang tercabut lah klu x...
xde rezeki lah tu yang oit...tp xpe..atleast kita masuk kan...


so sape mau cepat masuk B4 KUL 12.00 AM!!!! DONG!!! DONG!!



i NEED ur VOTE BLOGGER!! PLZ!!

itu tittle sudah nampak mcm terdesak sgt..huhu


chimoro masuk pertandingan cadbury bytes...
kita kena wat mix ringtone hahha 


so chimoro dah try...tamat die mlm ni...


so if u all x keberatan vote chimoro leh



  1. g link http://www.cadburybytes.com/
  2. just click above link, login,
  3. click vote & download ringtone, 
  4. search Dashima 
  5. vote "kau dan Aku Bersama Mix' Super Thank You.

leh x??

Pic again




lirik Adinda by LAH ahmad

Malam pertama sangat sempurna
Duhai adinda sungguh jelita
Selama ini hanya kau yang kutunggu

Bukannya rahsia di antara kita
Semakin membara jiwa gelora
Selama ini hanya kau di hatiku

Tak mudah kumelupakanmu
Hanya engkau yang kuperlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Apa saja yang kau mahu

(Chorus)
Semua untukmu oh adindaku
Dengarlah rayuan di hatiku
Sesungguhnya aku mencintaimu
Selalu di hatiku memanggil namamu
Oh adindaku oh adindaku
Semua kerana, kerna kamu

Engkaulah permata hatiku
Suluh menyinar hidupku
Yang selalu menerangi hari gelapku

Nantikan dinda yang satu
Tak akan pernah ku jemu
Semakin hari semakin ku rindu

Tak mudah kumelupakanmu
Hanya engkau yang kuperlu
Bayang-bayangmu masih menghantuiku
Kamu selalu dihatiku
Semua yang kau mahu

(Chorus)
Walau berjauhan
Suaramu mengakhiri penantian
Tabah mengharungi cinta
Semua dugaan Maha Esa

(Chorus)

sy x leh nk PING BLOG kat BLOGGER

see that title hahha...
korang dag tau kan pe masalah aku!!


so pendekkan cite xmau panjang2...


SAPE LEH TOLONG MENYELESAIKAN INI MASALAH!!!


PLZ TGLKAN NOTE YE HAHAH

sale at HARROD'S

Girls!!!!!! Today i g SHOPPING at HARRODS... (jelez x!!)
hahah..gla jaat aku ni...

Discount dr 40% and 70%...huuh

and chimoro dah beli satu beg..huuhuh....

sorry xdpt tunjuk pic caamera x cas nnt chimoro cas ye..

seronok nya!!!!! thanks MUMMY...

cemburunya sy ngan korang semua!!!

pe kes entry aku ni mcm ni!!!


actually chimoro happy sesangat2 member2 chimoro byk dapat continue kat IPTA tau bkn IPTS....
mmg impian chimoro lg nk belajar kat IPTA = UITM..x sob..sob... xde rezeki pun dah 3 kali chimoro mohon x penah dpt..huhuhu..


dlm happy tu chimoro jelous!!! huh..hauhahauha..


korang dpt g abis aku... even skang chimoro belajar kat kptm kl (actually coventry university nya collabration lah kiranya)..tp persaingan nk ke UK mesti tinggi..ssh... 
tp sebenarnya chimoro mmg nk ke mana2 ipta..huhu
rasa mcm nk apply je lg sekali... klu dpt mmg chimoro berenti belajar yg ni (membazir tul padahal thn depan dah abis tu)..

huhu.. tp of course x lah kan..chimoro tau setiap org ade rezeki die..maybe chimoro xde rezeki nk belajar kat IPTA mn kita tau peluang chimoro cerah kat sini..hehehhttp://www.emocutez.com

well to my frenz yg dpt belajar kat IPTA TAHNIAHhttp://www.emocutez.com

  1. AREYIN
  2. MADDY
  3. FARAH TONG
  4. FARAH KECIK
  5. DAN BLOGGER 
chimoro wish u all good luck ok...study elok2..http://www.emocutez.com

then korang pun kena doakan supaya chimoro mendapat keputusan yg elok utk sem 3 ni...amin!!!

cabaran copy & menang!!!!






Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk memenangi TIGA buah MP3 Player
Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com

erk,, slh ke bertanya

chimoro : sy ingin bertanya boleh???
person  : xleh!!


erk, de ke korang penah kena mcm ni.hahha klu memain ye r kan


actually chimoro xtau r sal tp chimoro ni mmg xde perasaan pun..


just nk tanya lah sbb member2 chimoro tanya kat chimoro..


so cite nya bermula apabila..( mcm cerita telenovela lak!!)


chimoro ym ngan dak kolej ni tanya lah


" eh, ko dh penah byr duit yuran hostel x"


dan jawapannya:


" belum"
"nape lah korang ni gelabah sgt"
"wilex r "




erk, di situ chimoro blur jap..aku nya pertanyaan ni slh ke.. nampak mcm gelabah ke? (ye, r dah kecoh satu kampung duit yuran kena settle dlm 14 hari ni)...http://www.emocutez.com


entah lah bg chimoro..chimoro tanya je  dah byr ke lum..ades aku lak yg kenahttp://www.emocutez.com...


so kelak chimoro dah xmau tanya kat dak2 ni..tgk jawapan pun menyakitkan...http://www.emocutez.com

duit

short entry!!!!

hahaha tah pape aku ni!!!

emm duit ape yg kita nk buat klu de duit..duit..duit dan duit...

hohoho klu pk sal duit ni xkan penah nya abis... semua org x cukup duit...

klu yg miskin mesti nk lg berduit..

klu yg dah berduit...lg menjadi2 lah die nk berduit...

haiyaa ... aku ngan duit... huhuh ape aku nk wat klu aku dpt duit mcm tu je!!! fuhh

  1. bwk mak aku mengerjakan umrah(I.ALLAH DOAKAN YE SEMUA)
  2. belikan mak aku cincin berlian (fuhh!!! entah bila aku pun xtau)
  3. beli phone paling canggihhttp://www.emocutez.com
  4. beli notebook paling canggih
  5. beli umah besar
  6. beli keta kecik(erk, aku x suka keta besar makan jalan.. pastu parking pyh!)
  7. entah xtau dah nk wat pe bukannya lehh bwk g kubur pun
  8. derma kat anak2 yatim mesti r kan
  9. byr zakat hahaha
aku xperlukan sgt tu semua..

yg penting amal ibadat aku..(ades pe aku ckp ni!)

tp pe yg KORANG pk ye sal duit!!! aku mcm entah lah org kayo yg dah banyak duit x bosan ke...http://www.emocutez.com

communication



DON’T ASSUME TOO MUCH...
This could happen at work, home or anywhere else where people jump to conclusions!

Good COMMUNICATION is the solution for many "problems" we face in life!

DURIAN BELANDA penawar sakit KANSER

Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo.Tapi kenapa kita tidak tahu?

Kerana salah satu perusahaan dunia telah menutup rahsia penemuan penyelidikan tentang khasiat buah ini sebaik mungkin, mereka ingin agar dana penyelidikan yang dikeluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, ditambah pula keuntungan yang melimpah dengan cara menjadikan pohon Graviola Sintetis sebagai bahan utama ubat rawatan kanser.
Pohonnya rendah, di Brazil dinamai 'Graviola', di Sepanyol 'Guanabana' bahasa Inggeris dipanggil 'Soursop'. Di Indonesia , dikenali sebagai buah Sirsak manakala di Malaysia dipanggil sebagai Durian Belanda. Buahnya agak besar, kulitnya berduri lembut, isi buah berwarna putih, rasanya masam-masam manis , dimakan dengan cara membuka kulitnya atau dibuat jus.

Khasiat dari buah durian belanda ini memberikan kesan anti tumor / kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara perubatan menyembuhkan segala jenis kanser. Selain menyembuhkan kanser, buah ini juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus , berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik.
Salah satu contoh betapa pentingnya kewujudan Institut Sains Kesihatan bagi orang-orang Amerika adalah kerana institut ini telah membuka tabir rahsia buah ajaib ini. Fakta yang membingungkankan adalah: Jauh dipedalaman hutan Amazon, tumbuh 'pohon ajaib', yang akan merubah cara berfikir anda, doktor anda, dan dunia mengenai proses penyembuhan kanser dan harapan untuk bertahan hidup.
Hasil penyelidikan membuktikan 損ohon ajaib� dan buahnya ini :
i) Menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi, TANPA rasa mual, berat badan turun, rambut gugur, seperti yang terjadi pada terapi kemo.
ii) Melindungi sistem kekebalan tubuh dan mencegah dari jangkitan yang mematikan.
iii) Pesakit merasakan lebih kuat, lebih sihat selama proses perawatan / penyembuhan.
iv) Menambah tenaga dan penampilan fizikal semakin bertambah baik.
Sumber berita sangat mengejutkan ini berasal dari salah satu pengeluar farmasi terbesar di Amerika . Buah Graviola telah diuji lebih dari 20 makmal, sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini adalah :
1. Secara berkesan memilih sasaran dan membunuh sel jahat dari 12 jenis kanser yang berbeza, diantaranya kanser : Usus Besar , Payu Dara , Prostat, Paru-Paru dan Pankreas.
2. Daya kerjanya 10,000 kali lebih kuat dalam memperlambatkan pertumbuhan sel kanser dibandingkan dengan Adriamycin dan Terapi Kemo yang biasa digunakan!
3. Tidak seperti terapi kemo, ekstrak buah ini secara selektif hanya memburu dan membunuh sel-sel jahat dan TIDAK membahayakan atau membunuh sel-sel yang sihat.

Penyelidikan telah dilakukan secara ekstensif pada pohon 揳jaib ini,selama bertahun-tahun tapi kenapa kita tidak tahu langsung mengenai hal ini ? Jawabnya adalah : Begitu mudah kesihatan kita, kehidupan kita, dikendalikan oleh yang memiliki wang dan kekuasaan!

Salah satu perusahaan ubat terbesar di Amerika dengan aset jutaan dollar melakukan penyelidikan luar biasa pada pohon Graviola yang tumbuh dihutan Amazon ini. Ternyata beberapa bahagian dari pohon ini : kulit kayu, akar, daun, isi buah dan bijinya, selama berabad-abad lamanya telah menjadi penawar bagi suku Indian di Amerika Selatan untuk menyembuhkan : sakit jantung, asma, masalah berkaitan hati dan rematik. Dengan bukti-bukti ilmiah yang minimum, perusahaan yang mengumpulkan dana dan sumber usaha manusia yang sangat besar bagi tujuan melakukan penyelidikan dan berbagai ujian. Hasilnya sangat menakjubkan. Graviola secara ilmiah telah terbukti sebagai agen pembunuh sel kanser yang berkesan !

Tapi kisah Graviola hampir berakhir disini. Kenapa?

Dibawah undang-undang persekutuan, sumber bahan semulajadi untuk ubat adalah DILARANG dipatentkan.

Perusahaan menghadapi masalah besar dan mereka berusaha sedaya upaya dengan pembiayaan sangat besar untuk membuat klon tiruan dari Graviola ini agar ianya dapat dipatentkan sehingga dana yang dikeluarkan untuk penyelidikan dan ujian dapat dituntut dan bahkan mengaup keuntungan besar. Tapi usaha ini tidak berhasil kerana Graviola tidak berjaya diklon. Perusahaan gigit jari setelah mengeluarkan dana jutaan dolar untuk usaha penyelidikan mereka.

Ketika mimpi untuk mendapatkan keuntungan besar beransur-ansur pudar, kegiatan penyelidikan juga turut berhenti. Lebih parah lagi, perusahaan menutup projek ini dan memutuskan untuk TIDAK menerbitkan hasil penyelidikan ini.

Beruntunglah, ada salah seorang ilmuwan dari kumpulan penyelidik tidak sanggup melihat kekejaman ini terjadi. Dengan mengorbankan kerjayanya, dia menghubungi sebuah perusahaan yang biasa mengumpulkan bahan-bahan bersumberkan semulajadi dari hutan Amazon untuk penghasilan penawar.

Ketika para pakar penyelidik dari Institut Sains Kesihatan mendengar berita keajaiban Graviola, mereka mulai lakukan usaha penyelidikan. Hasilnya sangat mengejutkan. Graviola terbukti sebagai pohon pembunuh sel kanser yang berkesan.
The National Cancer Institute mulakan penyelidikan ilmiah yang pertama pada tahun 1976. Hasilnya membuktikan bahawa daun dan batang kayu Graviola mampu menyerang dan menghancurkan sel-sel jahat kanser. Sayangnya hasil ini hanya untuk keperluan dalaman dan tidak dihebahkan.

Sejak 1976, Graviola telah terbukti sebagai pembunuh sel kanser yang luar biasa pada ujikaji yang dilakukan oleh 20 makmal bebas yang berbeza.

Satu kajian yang dihasilkan oleh the Journal of Natural Products menyatakan bahawa kajian yang dilakukan oleh Catholic University di Korea Selatan, mendakwa bahawa salah satu unsur kimia yang terkandung di dalam Graviola, mampu memilih, membezakan dan membunuh sel kanser usus besar dengan 10,000 kali lebih kuat berbanding dengan Adriamycin dan terapi kemo!

Sebuah kajian di Purdue University pula membuktikan bahwa daun Graviola mampu membunuh sel kanser secara berkesan, terutama sel kanser: Prostat, Pankreas, dan Paru-paru.

Setelah hampir 7 tahun tidak ada berita mengenai Graviola, akhirnya berita keajaiban ini pecah juga, melalui informasi dari Lembaga-lembaga seperti disebutkan terdahulu.
Kisah lengkap tentang Graviola, dimana memperolehnya, dan bagaimana cara memanfaatkannya, dapat dijumpai dalam Beyond Chemotherapy: New Cancer Killers, Safe as Mother抯 milk, sebagai bonus istimewa percuma terbitan Health Sciences Institute. Sekarang anda tahu manfaat durian belanda yang luar biasa ini. Rasanya manis-manis masam begitu menyegarkan. Buah yang 100% semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan.

math ITU indah..haha

Masukkan 3 No. pertama henpon anda (bukan 01x) ke calculator,

Darab dgn 80,

Tambah dgn 1,

Darab dgn 250,

Tambah 4 No. terakhir henpon anda,

Tambah sekali lagi 4 No. Terakhir henpon anda,

Tolak 250,

Bahagi dgn 2..

emm, tengok jawapannye..


GOOD LUCK!~http://www.emocutez.com


di Tag KAli kedua

cik chimoro dah kena kali ke dua di tag oleh blogger..heheh xpe..chimoro suka..
ok tag kali ni dr SYAZA..thanks syaza.. jom kita tgk pe soalan kali ni...


1.adakah anda rasa anda hot?
- sy x HOT tp sy KEPOCHI..huhhu :P

2. upload wallpaper yang anda guna sekarang.
-xleh Secret!!!!!

3. Cite pasal wallpaper tersebut..
Oleh kerana chimoro x upload chimoro g tau je..heheh ia berkaitan ngann music..hauhua

4. Bila kali terakhir makan piza?
last 3 month klu x silap..

5. Lagu paling latest anda dgr?
noktah erna dari lah ahmad..sedap dayu je..

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni?
tgh on FB layan haris azwan jap..hahha

7. selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
~ chimoro
~ cma
~ cekodok
~ dashi
~ ayong
~ tayong

8. Tag lg LAPAN orang.
1. wanda
2. eeifell
3. maziz
4. gula2 beracun
5. dayah
6. daughter of..(apple)
7. ahm
8. tira

9. Siapakah orang no 1 pada anda.
wandashi my first follower bila wat blog..he3!! also my frenz kat kolej..jg xtau kitaorg ni dulu menci satusama lain

10. Katakan sesuatu kpd orang no 5
die pandai bergaya dan penyayang haha ye ke..tp sy suka die..

11. orang no 3 ada hubungan dgn sapa?
- xpenah tau lah..nnt die ckkp sy busy body je..xmau tau

12. bagaimana pula dgn no 4?
- die de banyak tuturiol kekadang sy cuba..haha kan sy suka edit gambar

13. Pesanan kpd orang no 6
- haha..ade lagu baru jgn lupa bg aku dgr..papepun aku sokong kerjaya muzik ko babe

14. Kata2 cinta utk orang no 2
- cintailah ALLAH dahulu..kemudian ibu kita ... setelah kawin ALLAH cinta yg tidak akn luput sampai bila2...ingat tu..

15. org no 7 n 8 mempunyai persamaan?
- YES, mereka mempunyai persamaan..iaitu dua2 mempunyai BLOG.hahaha

16. berikan 5 perkara yang anda tawu tentang orang yang mengetag anda.

- die pompuan tu yg pasti
- nama die syaza huahuaa
- die ade banyak awrd berbanding sy langsung xde award
- die belum kawin maybe
- sy pun dah xtau sgt die tp sy suka tgk muka die..heheh sweet

18. Apa perasaan anda semasa buat tag ni
-kosong..hahha sbb sy terpk sal beg dr HARRODs kat klcc tu

19. Adakah anda tao si razman itu sengal
-siapa die tu..sy xde kwn nama razman

20. Gay or Lesbian?
- ngape mesti nk jadi gay dan lesbian..

psst: heheh yg dah kena TAG tu ape lg ...jwb tag ni ye...hehehe..