~ Bila Driver Teksi Mula berkata ~

Situasi dalam teksi after balk dr interview kerja yg grr xde basic hanya lah komisen semata2 tp dlm advertise beria2 letak ade BASIC jgn tipu boleh!!!


kata2 pakcik teksi pagi tadi...

" UMOR 60 tahun pun masih leh berkerja NAKKKK...ko tu baru lepasan degree org atas ko tu yg dah 4 thn abis belajar xdpt kerja lagi nak oit.. pakcik kekadang kesian tgk korang.. mcm mn korang nk dpt peluang kerja klu yg ATAS2 tu masih bekerja.. mcm mana nk maju lg klu org yg bg idea tu masih ikut style lama..org2 muda ni patut dieorg bg lah peluang br idea utk malaysia ni berkembang.. idea yg fresh..org2 tua ni kena terima pendapat org2 muda tp itu lah maknanya...."


aku kata...

" lg ramai graduan yg akan dilahirkan pakcik..."


1 comment:

Intan Amran said...

ermmm btl gak kata pakcik teksi and ko shima