such a careless day

assalamualaikum everyone,

For 2 month without update my blog, heh bz, lagaknya. Ok, stop! x pun.. ok, rindu nk blog rindu nk cerita ape yg berlaku in my life since 2011 ( byk babe cerita.. but take it slowly.. ) ade ke org nk baca? whatever lah do i care..(plz2 T_T baca).


Today mmg ari paling CARELESS for me.. namja chingu  ( vivaz car) accident bcoz of me.. what the day betul lah.. time nak reverse kereta mmg xsedar ade kereta kat belakang.. blh x bg alasan mcm ni .. ok tau akan ade ckp perempuan bawak kereta mmg mcm tu main keluar je..WELL hello syg2.. mmg time i nk reverse i xnampak kereta kat belakang.. OK, kereta tu turun dr langit die baru nampak landasan n main landing kat situ (case x nk ngaku slh lah ni) ッ  TERUK TUL ATTITUDE!!heheh  

So, time dah accident tu ..terus blank... but ambil tindakan bijak kuar kereta g tgk.. haha tu je yg mampu buat,, ape lagi nk buat kan.. time die nk minta copy ic and lesen terus lari naik ke offc panggil nick nk pinjam camera phone.. sbb cik shima nya phone gla (nk suruh tukar lah tu)...heheh  then after tangkap gambar semua.. org tu kata die suruh g wat report polis.. die nk claim insurans.. ok bla.bla..bla.. i know procedure dier lah..  so settle amik no phone, nama, no plat kereta, done!! die jalan shima pun jalan dah lambt amik adik2.. huhuuhuu..

shima admit salah sendiri but believe me! plz!!plz!1 shima mmg xnampak kereta tu
(nk suruh sape believe entah).. emm  CALL mummy, mummy kata mlm nnt wat report polis.. ^_^.. adoi, nama dah tersenarai dlm balai polis.. ok confirm kena SAMAN RM 300 (kesalahan anda adlah kecuaian) terbang melayang duit aku... huhu omma!!.



OK OUT OF TOPIC SAT : anyone leh jap soalan shima ni x
  1. NCD tu actually untuk ape insurans ni discoutn ape?
  1. klu org tu dah claim insurance kita..kita leh gak ke claim insurance kita nak baiki kereta kita? NCD tu xkan tolak double ke? (see korang nampak x aku mmg x phm NCD tu ape?
  1. Pas org tu claim insurance shima.. insurances kena byr tinggi balik ke?(well kereta aku langgar tu top 5 mewah nya T_T)
ni lah kereta yg shima langgar tu..damm!! jahanam pintu kereta die.
namja  chingu, shima cian die bontot lari sikit + calar = terluka
agak2 korang leh teka kereta ape shima langgar? top 5 kereta branded!!

p:s :pic kereta shima di tangkap dlm keadaan yg sama time accident cuma kereta yg putih tu di bawak ke belakang sbb die dah block lorong org.. al maklum lah time lunch byk kereta suka block kereta org time mcm ni so dua jalan dah jadi satu jalan......