✿ When we Feel 아파요 ✿

Xsemua yg kita inginkan akn tercapai..
Xsemua yg dirancang.. akn Jln dgn lancarnya


Same with Our life,
We hope, we Wish,
we Want, We care,
doesn't mean u are in OK!!


" I Hope we'll be together"
" I Wish we'll be frenz foever"
" I Want u to be SOmebody "
" I Care u like We will never see again"


ade org akn kata mcm tu..
ade yg tidak..
bila dah kata g tu..
akn muncul pulak kata lain..


" I Hope We wouldn't Contact Anymore"
" I Wish that without me you'd be better" 
" I wont u!"
" I care U cause thought u'll like me!! BUt.."


from Married to Divorce
From Friend to enemy
From Someone Become Somebody.
From Happy it become painful
All life is an experiment. The more experiments you make the better.Ralph Waldo Emerson

✿ 고맙습니다 to - Zetty Ilham ✿

고맙습니다 - komapsumnida to zetty ilham


khas utk die je entry ni ..kih3..
semlm kan chimoro kata admin tiri chimoro suruh tukar header..
so, cik cimot yg ngada2 sgt ni g lah ping kat group Blogger kat luar tu..
yang chimoro nk Header baru..
sekali Ku azhar recommend kan zetty ilham 
dgn muka x malu g je comment kat blog kata nk header baru hahah.. opps maaf semlm mmg muka xmalu ckit..hehehe


so tgh hari td, view FB tgk msg xperasan pape sekali kat other tu ade satu.. 
oh rupanya zetty bg msg  die bg header.. 
laaa.... nasib perasan..heheh 


note : terima kasih ye kat awk Zetty Illham, menyusahkan awk je.. mekasih bebanyak.. sporting blogger ni.. 
so ni header asal dr Zetty Ilham


ditambah lak edit oleh chimoro (nak gak edit) ~ zetty illham xpekan sy edit sikit.. ^_^


Pape pun tq zetty hahaha


psst : buat baik di bls baik.. 

✿ Salam Maal Hijrah ✿

Salam Maal Hijrah semua...
moga tahun yg baru ini kehidupan korang2 semua
menjadi lebih baik dan baik utk dunia dan akhirat..


ingat kita lebihkan kebaikan dan serikan dgn kemuliaan
dah tahun baru azam pun kenalah baru kan...
so, lupakan yg dahulu kita mulakan yg baru...
past is past.. future is future.. eh pape jelah..


oleh kerana now time cuti2 sekolah...
patut lah adik chimoro 2 org ni duk umah je... rupanya dah cuti sekolah...
mesti byk invitation wedding, tunang, merisik...
maka dgn besar ati nya...i'lll like to say..
"happy wedding day"
"happy tunang day"
"happy2 kan diri ade org dtg merisik tu"

nk kawin ni nnt adde polaroid Guest book lahh.. * credt : GOOGLE

Special Note : congrts to WANDA menjd tunangan org sudah... welcome to the club...eh2 tak..tak.. sy lom lg hehe .. 
psst : dah byk kali mimpi kan org yg sama.. yee mungkin sy merindui gelak tawa die..

BIla HeaderKu Diminta tukar..

layan kan pic ni.. 
tajuk wall saya
bila admin tiri masuk memberi kan pendapat..
kih3

 ok ok ok tau dah ape korang nk ckp ape ni xphmm lah,,...
hahah xlah si admin tiri saya atau pun nama lain nya adalah CAMTAEK kih2..


die suruh chimoro " tukar header" hahah sbb nya jelez tgk muka dak comei.. sape lg comei chimoro lah hahahah...


so oleh sbb itu header sy skang under construction araso!!!


tgk lah bila siap... bila ade free buat lah..xde free  bz u..hehe 


daaaaa.. 

Changes In Life + blOg

i thoUght only my Life are change
but My blOg alsO wink wink 


So comMent ppPplzZzz viEwer.. lalala



oh ye.. iklan jap.. Shima Shop now looking for agent dropship utk menjual bags thisrt n also kain sulam.. 




psst : ngantuk x cukup tdo.
psst : melepas tgk 2pm nya konsert

✿ xsemuanya MaNIS ✿

Sedih?
ye mmg sedih..
Sakit?
ye mmg sakit..
Benci?
x aku x penah membenci!!

Jgn mula membenci org..
ngape?
Ko akan rasa Sakit nya..
Ko Benci, Tp Ko merindui
Ko Sakit, Tp Ko Still merinduinya

Serabut......
Hidup Ni penuh dgn pemainan
Muslihat, Gila Kuasa, Ape sahaja penyakit lah..
yg Boleh menyebabkan Kamu, Aku, Korang, die, Makhluk di atas BUmi ni....
MENYAMPAH!!!!

Jangan Penah Percaya Dgn org sekeliling...
Pasti yg akan KATA " hei, tidak semua lah mcm tu."..
ade juga yang KATA " Betul, Jgn percaya Semua ORANG"
segelintir pula KATA " xkacau idup aku.. xpe.."

Aku berkata NI hanya yg terjadi Di lumrah HIdup..
Ko, KOrang, Die.. tiada KAitan..
TERASA!!! Terpulang, Aku kenal KO.. ok maybe Ye.. maybe TIDAK..

psst: hidup ni indah nikmatinya lah babe..
psst : aku ucapkan TAHNIAH "semoga bergembira"

View Ler walaupun Sekejap ^_^

hi dear,


kali ni chimoro nk promote jap.hehe buat iklan lah nama nya
chimoro ade buka satu on9 shopping..


so nama nya " SHIMA SHOP " 


item yg dijual :

  1. korean T shirt ~ Dress - Jacket
  2. VCO - Now ade promotion ONLY RM 37!! normal PRICE RM 39.90
  3. Polko dot Kain
  4. Handbags

so, korang view lah ok.. BERMINAT LEH PM KAT SHIMA SHOP ok

tgk2 lah mana tau ade berkenan di hati hehe ^_^




I'm Sorry

Mula2 nk ckp sorry.. sorry bangat tu pemenang pertandingan yg chimoro anjurkan hadiah korang still xdpt nk bg lagi .. akibat sbb2 yg xdpt dielakkan .. but insyaallah chimoro try bg dlm next week atau pun hujung bulan ni sorry sesangat2.. k..

and kat sini ade satu pemenang x bg feedback tau until now so chimoro dah janji pemenang yg x bg detail sehingga tarikh sekian2 akn di ganti ngan pemenang lain.. maka pemenangnya adalah...

pemenang tempat ke -2
top -up RM 10 




Scent Of A Woman


Salam…

hai korang semua…

disebabkan saia dah banyak marathon drama korea, tapi malas nak update. terpaksalah jap gi, saia update segmen ni bertubi-tubi. minggu lepas saia dah habis marathon Scent Of A Woman, kemudian terus sambung marathon The Vineyard Man sekarang ne tengah tengok drama Worlds Within dah episode 10 dah.kemain laju kan.

Sekarang saia nak sembang pasal drama Scent Of A Woman yang mengisahkan Lee Yeon Jae yg Cuma ada enam bulan untuk hidup akibat serangan kanser. Sebaik Yeon Jae mengetahuinya, dia menyenaraikan 20 impiannya sebelum mati.




Aktor drama ni adalah Lee Dong Wok yang pames dalam drama My Girl. Manakala aktressnya adalah pelakon My Name Is Kim Sam Soon.

Pada mulanya saia agak malas nak tengok sebab actress dia dah berusia. dan sangat messy dalam drama ni.lulz

Tapi saia mula tertarik bila dah masok episode 2 di mana actress nya menyenaraikan 20 perkara yg mesti dilakukan sebelum dia mati. Selain itu, saia suka tengok bagaimana mereka menari tango. Best!

Ost drama ni, ada dua yg menarik iaitu Bluebird dan You Are So Beautiful  - Kim Junsu

Jadi, untuk drama ni saia bg empat bintang kerna jalan cerita yg menarik dan ost yg best. Ah, kalau aktres dia cun dan bergetah, mungkin dapat lima bintang kot.lulz


p/s :: Drama ni membuatkan saia berfikir. Kalaulah kita tahu tempoh masa kita hidup kita ni sangat singkat, kita pasti akan berusaha untuk mencapai impian dan menghargai kehidupan kita agar kita mampu pergi dengan tenang. Bukan dengan meratapi kematian yg bakal menjelma.

My Fair Lady


salam,

hoi hoi!

untuk meneruskan segmen ni. kali ni saia nak citer pasal My Fair Lady a.k.a Take Care Young Aggashi/Lady. Citer ni sangat best dan kelakar. Ah, dalam drama ni lah saia mula meminati Yoon Eun Hye.




My Fair Lady mengisahkan Kang He Na merupakan satu-satunya pewaris Kang-San Grop yg dilayan bagaikan puteri dan mempunyai berpuluh-puluh ‘butler’. Dalam satu insiden, Kang He Na telah melanggar lori yg dipandu Dong-Chan.

Akibat marah dengan perangai Kang He yang Na bajet hot tu, Dong Chan telah bersetuju dengan atuk Kang He Na untuk menjadi butler Kang He Na sambil merubah perangai Kang He Na yg menjengkelkan.

Kalau korang nak tau cemana Dong-Chan membuli Kang He Na, korang layan lah drama ni. Kalau tak silap ianya pernah keluar di 8tv. dan dah ada pown dekat tonton.my.

Bagi saia, drama ni sangat sadis dengan watak heronya menjadi gigolo demi menyelamatkan emaknya. Kalau nak ikut logik dan realitinya, susah nak jumpa anak yg sanggup berkorban sampai macam ni untuk emaknya, kan.

Ah, papehal pown korang layan lah citer ni. Ost dia pown tahan. Jadi saia akan bagi, empat setengah bintang untuk drama ni!