CHARITY BAZAR!! AT THE WELD



ari sab2 ritu aku xkena tugas kat offc!!!1

yeeeeeee...

tp kena jaga kedai kat charity bazar... for palestin...

emm...xpelah!!1 xkesah!!!

hahah

best kat sana organizer die semua sporting...

seronok sgt..

banyak gak yg terjual...

pandai gak aku ngan kak rina promote...

hehehe


time to sell Chendrasari Enterprise Sdn Bhd Product!!

peace hahah......




then sempat gak aku g beli barang utk diri ku aku sendiri...


not bad lah...


banyak arga yg mulah..


bygkan baju harga 2 ringgit je..heheh tp utk kekanak lah...


yg dewasa paling murah 5 ringgit cantik gak...

pape pun mmg best ...

ceronok bangat!!!




sAkIt pErUt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CEPAT LAH BUKA OPIS!!

haiyaa!! why not open yet!!!!


ari ni dah 2 minggu dah aku keja kat chendrasari ent. sdn bhd..
ahad ni genap r 3 minggu..
huhuhu

mak aku demam ri ni.(tp still sempat bg aku keja)
so, aku g keja ri ni..bapak aku anta!!
awal wooooo...
gla satu jam aku sampai dulu sebelum opiss buka..
xtau nk wat pe...aku lepak kat tangga sebelah opis ni...
smv motel klu x cilap r...

gla bosan...
awl sgt xtau nk wat pe!!


muka aku time tgu kak rina ngan kak wati campai!!


kebosanan!! tanpa make up ku!!
hahaha....
aku ckp ngan mak aku...
dan jugak kak ina...
gaji aku bulan ni!!!
nk 2 position nya gaji...
hahah
acct and graphic desingner!!!
hahah!!!!
aku peduli pe...
ade aku kesah!!!!

bertimbun lak!1

sengal tul!
kak zura dah berenti..
aku lak jd graphic desinger sementara..
mak aiii...
mati idea aku..
lari sana sini..
wat keja....
kejap offc kejap showroom..jap stor...
waaaa...

khamis nya drama lak!!

hahaha!!
padan muka ko amir..
lum sempat ko nk duduk..
aku dah pgl suruh anta surat..
tp bos lak kcu die huhu..
aiyoo rabu is the bz day..

rabu nya cite..

huhu..

ari rabu ade lh ari yg membosankan dlm idup aku...



Bos: shima nnt sy akan ambil awk kita ke putrajaya.

Shima : putrajaya!!!

Bos : yes, nnt sy bwk awk! sy akan bg kerja kat awk dlm keta nnt.. so awk bwk lah note pape ye.

Shima : ok, bos!!



Aku g sana..

dan ia teramat lah membosan kan di putrajaya tu..

asik termenung je...

gla2 boring...

mmg lah dpt mkn free...

tp xde selera lah nk mkn...

huhuhuhu....

wat to do....

balik je dr ofis....

terus bg kerja yg telah di agihkan kepada kak rina dan kak zura...

xmau g dah...

xmau..



dah 2 ari aku bz sgt sampai lupa nk update blog aku ni ....

gla lah aku ri ni

hahah!!
nk sgt keja
ambik ko...
aku kena wat akaun dr
tahun 2008 balik
sengal tul....
aiyooo apek...
jgn ajar laju2 lah...aku x phm

hari ke2 di offc baru!!

wah...masuk2 je!!!
aku dah sakit perut...
huhh!!!
mcm biasa xde keja
huhuhu

kesudahan..

kesudahan nya...
diriku ri ni dtg ke opis hanya lah...
sekadar mencukup kan syarat....
bla mau dpt kerja aiyoooooooo......
td pun tlg kak rina ckit je...
takat suruh sediakan payment voucher utk minta duit...
BAK DUIT!!BAK DUIT!!1
BYR DUIT!!!
hahahha...
gla lah aku ri ni...
ngan dakwat printer aku memain..td...
terkuar..terpancut...
abis tangan aku
jd color biru...
aku x ckp pun kat xsesape....
malu r....
hhhahaha
padam muka ko cma cimot shimoro oit!!!!!!!!!!!
sok ade keja x utk aku korang rasa....

wat i do This wHOLe Day!!

13.7.2009

9.00 am - masuk offc termenung..tgk ibu wat keja.

10.15 am - out teman ibu g mkn

10.45 am - aku msk kembali offc nampak kak zura ( designer) dh msk

11.00 am - tiada kerja

11.30 am - aku mula berinterview menjalankan kerja2 wartawan ku

12.00 pm - kak zura bg work suruh cr tender utk co. ( xde gak akhirnya)

12.15 pm - aku terus on9 ym.myspace.tagged.and frendster

12.30 pm - aku menghitung kul 1

1.10 pm - aku kuar lunch (k.eida,k.ayu and meor)

2.10 pm - aku msk offc

2.20 pm - still no work

3.00 pm - ade owg fax tender --> aunty allyn tgh bz xkan nk call tanya sal tender ..wilex dulu

3.30 pm - aku ym je ngan myspace sekali

4.10 pm - skang lah!! pe lagi aku ngah taip lah blog ni..still xde keja

lunch tiMe!!!

aku xtau nk rehat ngan sape?
lum sempat aku nk tanya dak2 offc ni sape nk lunch ngan aku..
terus je aku terus chat ngan kak eida...
"kak eida, jom lunch sesama sat g kat mamak!"
laju je die ckp JOM!JOM!
pas2 lak time nk lunch dah td..
kat rina br tanya aku lunch ngan sape..
terpaksa lah aku ckp aku lunch ngan member offc lama...
haiyaa...
ceronok nya..

CMA: hai!!
K.EIDA: eh, ko dah kurus ckit..
CMA: HEHE..
K.EIDA: ayu, dak ni dah kurus ckit kan?
K.AYU: hah ah! ckit lah..
K.EIDA: ape ko wat?
CMA: entah, mcm biasa jelah!!

ehm!!ehm!!
kepada kwn2 ku..
betul ke?
oh!! patut lah korang xnk ckp ye..
hahahaha
keja oh keja!!
mehlah dtg kepadaku...
aku bosan nk mampos...
nasib x mampos...
hahhaha...
bg lah keja...
duk tgk org wat keja je

satu ari d sisi ibu ku!!!

ari ni aku start tlg mak aku kat showroom...
mak aii..penat aku tanpa sbb...
hahhaha!!
aku bukannya wat keja sgt..
aku mskkan kuih dlm balang..
tukar kuih dlm balang...
tu je...
sbb ri ni ade abg camera tlg tgkp pic hamper2 yg mak aku wat...
byk wooo...
setiap 1 item bekas tu...
ade 3 design utk raya, puasa, deepavali..
ade 6 item (klu xsilap yg aku kira)..
dgn 3 design mengikut tema..
kelam-kabut aku tgk...
dah abis satu hamper..
koyak!! ganti balang lain lak..dan balut balik..
aiyoo ama!!!
udahnya abg tu g belah dulu wat keja die kat serdang kot..
and akn dtg balik kat showroom lepas maghrib...
aku dah xthn...
aku nk balik ye r bukannya aku wat pe pun...
udahnya aku balik setelah 8 jam aku duduk kat ctu....

untung ko!!

ri ni aku "terkagum" lh ngan sorang kwn aku ni..
aku buka blog sowang akak ni..
so kakak ni ade cite sal adik die ni
aku pun bc lah sampai abis...
tgk2 pic tu
aiks!! mcm kenal...
oh upanya mem aku sendiri...
emm...
klu betul pe yg kakak die cite dlm blog...
beb, serius klu aku leh pilih sape lah siapa jd abg aku!!!
mmg aku pilih ko!!

kata2 ayh die pun membuatkan aku tersentuh..
dlm sungguh maknanya...

ko untung wei.. dan kakak ko utg dpt adik mcm ko...

kangen band- yakinlah aku menjemput mu

teringat selalu wajah kekasihku
saat ku menuai lalu
coba engkau dengarkan
ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
ku ceritakan kisah tentang kita

peluklah tubuhku bila engkau rapuh
saat kau mulai terjatuh
aku datang menyelamatkanmu
ini surga kita tiada yang menguasainya
tempat kita bersandar dan bertahta


tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu

tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu

tenang sayang, ku sambut engkau datang
ku yakin engkau menjemputku
jangan menangis, hapus air matamu
yakinkan ku tetap milikmu



p'bualan di aNTaRa mak & ank

cma: what!!!!
ibu: sok, ayg tlg ibu kat showroom ye!
cma: wat pe?
ibu: xtau g ayg tlg jelah nnt..kira2 ke ape ke?
cma: ckp isnin br masuk keja?
ibu: bdk tu dah berenti!! ala kira sok ayg keja lah..
cma: yelah!

so, sok aku tlg mak aku kat showroom...
or dlm erti kata lain...
sok aku dah mula kerja...

memory in SMKBBS wif my teacher and frenzz

td aku kemas bilik ( dah xtau nk wat pe kan)..
so, kemas ni kemas tuade satu kotak dlm bilik aku kecik je..
buka punya buka aku jumpa pics lama rasanya time aku form 5..
hahah!!
kelakar aku tgk...( actually geram tgk lah!! time tu xlah besar mcm lah ni..huhu)

teringat lh aku kat mem2 time kelas ni..
gelagat dieorg! dan aku..
hahah..

padahal ri2 br je wat reunion tp rindu lak...
aiyooo..wat to do..

time cekolah lah aku rasa aku paling nakal dr time kolej ye...
ye r kat kolej ni
aku rasa control g kot..takat jaat pun aku time2 yg memerlukan aku pass exam r..
hahaha...
klu time cekolah dulu..
emm..
xyah cite lagi2 klu kelas BM..
mana penah aku bg tumpuan..dr tempat duduk aku kat tgh2 second last ( aku ingat g!!)
aku mesti lari g tepi tingkap...
bosan gla!!
cikgu ghani pun sporting..die xkisah pun..
homework die pun..mn penah aku wat..sentuh pun x..
hahaha.. nasib cikgu jenis tak ksh..

hah, lg satu cikgu sejarah aku..
wooo!!! homework die mmg aku akn buat..
xmau ooo kena CUBIT sakit...
die mmg kita owg gerun ngan cubit die r..

ade satu cikgu yg mmg funny but sometimes garang die kuar!!!
teacher norlina.. die ni ajar BI yelah kata pun aku dah ckp teacher td kan..
time die garang xyah ckp r...
semua owg mmg diam..
tp dlm ati eiiii!!
menyumpah!!
time die cool!! time lawak die ... tu xsoh cite...mmg ceronok...sgt...

emm lg satu cikgu kimia aku..
aku lupa lak nama die pelah..
hah ni
satu2 nya cikgu yg mmg garang bg aku..
mak aku pun x garang mcm die..heheh..
lg pun time 2 die pregnant ank pertama soh
agak leh pki gak lah angin die tu sbb pembawakan ank pertama...
korang g r tanya mem aku-- sape cikgu yg paling garang..mmg semua owg ckp die r..
heheh!! maaf cikgu...tp kan die sebenarnya ok tau..tp tgk mood r..

emm
byk g cikgu yg aku nk kenalkan..tp nnt r ye....

hahah...

klu member aku dlm kelas lak..
aku ade 2 geng
hahah
satu geng pengawas perpustakaan..
satu geng dak2 biasa..
haha..
emm.. mem aku time dlm kelas tu..
  • ayien B >
  • sejarah(fadzilah)
  • alfi(eeeiiifeel)
  • myra ( or now owg pgl die apple)
  • amira che lah
  • nabila
  • alin
  • azie
  • nadia(nad)
  • masyitah ( mas)
hah ni r mem2 aku time cekolah...
ni je r yg leh time otak gla aku dlm kelas...
dan sejarah,nad,amirah, ayien and alfi also alin..tu semua
kwn aku yg aku mmg perlukan bla homework xsiap r...
hahah.. aku ni mmg mls ckit.. nk wat keja cekolah..pape pun gembira kenal ngan diorg..

Fairy Land 1

OVER hill, over dale,
Thorough bush, thorough brier,
Over park, over pale,
Thorough flood, thorough fire,
I do wander everywhere,
Swifter than the moone's sphere;
And I serve the fairy queen,
To dew her orbs upon the green:
The cowslips tall her pensioners be;
In their gold coats spots you see;
Those be rubies, fairy favours,
In those freckles live their savours:
I must go seek some dew-drops here,
And hang a pearl in every cowslip's ear.

" by William shakespeare"

arGh!!

ari ni satu ari aku xtau nk wat pe..
BOSaN!! BoSaN!!
dh mkN..DH mANDi..Dh kemas umh..
ape lg mau buat!! aku pun xtau

curi jap..hehe

Mari kITA Try Wif oUr Name

A: loves to laugh

B: crazy at times

C: cute

D: smart

E: has beautiful eyes

F: wild and crazy

G: sexy

H: gives good hugs

I: very hot

J: likes someone

K: is very athletic

L: very good kisser

M: easy to fall in love with

N: very trustworthy

O: has the best personality ever.

P: popular with all types of people

Q: has a smile to die for

R: will make a good boyfriend or girlfriend

S: likes someone

T: very opened minded

U: is loved by everyone

V: not judgmental

W: very sexy

X: never lets people tell you what to do

Y: nice butt!

Z: makes dating fun

So, for my name!!

D: smart
A: loves to laugh
S: likes someone
H: gives good hugs
I: very hot
M: easy to fall in love with
A: loves to laugh

F: wild and crazy

A: loves to laugh
R: will make a good boyfriend or girlfriend
K: is very athletic
H: gives good hugs
A: loves to laugh
N: very trustworthy

emm, is dat me..
hahah
only my frenz know about me

im sorry

hai semua sowi lah..
dah bape ari aku xupload blog ni...
bz ckit...
tp now im back...

2 all yg sudi bc blog ni...
thanz a lot


bad @ good?

bagus @ tidak kafein ni?

byk buruk nya seperti:
  • pening2 lalat & mengalami masalah gigil pd tubuh
  • rasa sakit kepala dan perut serta denyutan jantung akn menjadi laju.
  • yg ade mslh jantung-- korang kn elakkan minum ssb kafein ni akn memaksa degupan kita bertambh laju
  • hah satu g mslh utk student yg suka sgt minum nescafe @ kopi utk berjaga-- korang kena tau kafein ni gak blh wat korang lupa akn ape yg korang lakukan

so, pada kekawan ku dan juga pembaca..hehhe
jgn lah kerap sgt minum air kopi air nescafe...
nnt jd mcm ats tu mcm mn!!
jgn kata aku xingatkan..
aku dh ingatkan ni.




psst: klu korang nampak mak ayh korang ngah minum kopi ke ape ke.cepat2 alang ok.. pesanan ini ikhlas di sampaikan dr cma cimot shimoro..mmuaahh

Miz thEm @ NOt?

rinDU ke x?
riNdU ke x?
emm..ssh lah nk ckp!
KEjAp RINdU kejap x!
bLa TgK PiC lamA jd RINdu ..
bLA InGAt PE Jd rAsa McM Nk malah je!!!
STILL fRenz @ NoT?
EmM, I nvR knOw!


MisS ThEM..



ni mmg aku xragui dak2 ats ni!
mmg aku windu abis..
lg yg duk ats aku tu..amboi!!cedap ye ko!!

beTUL ke? mN DiE! mN DiE!

ResULT ACF256 dh kUaR????
Mn Ko TAu?
mn Die..
dLM web xDe!!!
CMS PUN xde...
MN...
takUTNyA!!!

mau..mau

thn depan cik cma cimot shimoro nya impian!!

nk beli 2 menda kat bwh ni




sony vaio CS
mmg ku idamkan s
ejak muncul nya die


Sony Ericsson X1 Xperia
harga nya aku x survey lg.. tp aku nk gak

saudagar2 yg kaya raya support lah diriku utk membelinya
hahaha.

ngantuk bangat aku ri ni!!!
huhu
hu..
bla nk baiki fon ni..
dh xleh nk tgkp gambar dah..
huahuahua..
.xde masa lah nk g kedai fon..


5.7.2009

happy sesangat ari ni...
rindu sesangat kat KORANG!!!
otak still same...also perangai pun still sama...
heheh..
xrugi dtg reunion ari ni...
hehehe

oh ye gambar nnt aku upload..
card reader ilang lah...
heheh
pape pun ri ni happy sesangat.....


ok sat g aku nk gerak g time square
jumpa member time cekolah lu
eeeeeeiiiiiii
best nya
yg x bes nya
AYONG XLEH BWK KETA KAT SANA!! NAIK TREN LG BGS!!
so sad!!!

besday in julai!!!!

happy besday to u!!!
happy besday to u!!!
happy besday to all of u!!!
happy besday to u!!!

who are they:
pinaz

wanda dan kakak

azie

ciri-ciri owg bulan julai ni:
  • suka didampingi owg
  • sukar dimengerti olh psgnnya
  • sentiasa menjaga maruah diri, psgn & perhbgan
  • mudah dipujuk & berterus terang
  • amt menghargai kesetiaan psgn
  • ambil berat & mengasihi psgan
  • mudah terluka & lambat utk pulih
  • suka merajuk & dipujuk
  • cemburu terhdp psgan
  • suka menilai dan menjaga psgan





dlm percintaan!!
ade something yg kita kena sedari..

  1. ia bkn pasport, utk kita difahami but utk kita memahami.
  2. bkn pasport, utk kita ambil itu & ini but for kita mendgr not utk kita didgr.
ia adalah --> berkorban dan bertolak ansur, bkn utk kita meminta itu ini
--> bkn utk kita berkira2 @ mengukur, tp utk kita mencintai


dlm berkorban pulak jgn lah mengorban kan diri..even korang nk kata itu cinta sejati..

dlm dilema!!

sok aku ade reunion!!
reunion cekolah menengah..
aku xtau nk dtg ke x?
td, talk ngan mak aku..
tetiba je die mcm x bg!!

wat to do!!!
klu tak g nnt marah lak kwn2 aku!!

ade sesape muka mcm aku utk ganti aku kat umah ni!!

adik aku buang tebiat

ari ni, mmg ari buang tebiat sedunia utk damia and dayini!!!
aku xtau pe antu yg dah rasuk dieowg.
hahahah!!!
aku bgn je tdo!!!
aku dh nampak sorang sapu umah...
yg sowang g mengemas depan..

aku ingat dieorg kena marah ke ape lah
tp aku tgk mak aku wilex je...

dah lah menyapu depan umah...

siap kemas kat luar tu lg

susun kasut
kemas katil mak aku...
ish!!ish!!
aku mcm xcaya je...
selalu klu aku kemas lah
xcampai 5 mnt
aku tau umh akan pecah blk sbb dak2 ni!!

tp td, mmg baik gla...

s
enang aku ri ni...
hahahah!!!

duk mcm tuan puteri!!!

xwat pape pun..hahahaha

psst: time aku tgh tulis ni c dayini ngah sapu bilik aku!!


dayini and damia

AA 101 BATCH 7.06

diploma in accountancy batch 7.06
hah, aku msk kptm bangi time tu r.

heheh!!
konon nk msk U..
udahnya tawaran U gak yg aku tolak..
budak aa 101 @ d.a.c ni amai lg dr dak d.b.m
if i not mistake r kan!!
(klu slh betulkan ye)
kat cni lah
aku jumpa kwn.
aku jumpa lwn aku,
dan aku jumpa yg suka sgt nk cr gado ngan aku = msh


ni tgh tunjuk perasaan ksh syg lh kononnya

ni perasaan geram!!


terkejot lh sgt dieorg ni sgt!!hahaha

hah, korang semua ni lah dak dac batch aku.tp amai agi sebenarnya
ade yg xde..
so, dpt x cr aku mn!! aku sorang je lain dr lain dlm batch ni

remote astro rosak


haiyaa....
malang gla aku ri ni
remote astro
rosak lak...
mula lah ade owg nk slh kan tu slh kan ni
klu semlm ade lah makhluk ALLAH ni
xhentak kuat remote tu kat meja..
aku rasa ok je sampai la ni...
skang ni prob die...aku xleh dgr suara..
huahuahua
sape lah yg kecik kan volume tu...semlm....
gedik - menyusahka
n - padan mukaaaa



wat 2 do?? when cma cimot crazy

alo, ari ni aku penat kemas satu umah..
agak bangga gak lah..
dlm umah ni mmg aku je harapan pun
utk ibu aku suruh kemas
hahahha!!!!
so mummy, duit saku nnt kena tambah ye...
no xcuse!!!!!
(xpelah ank mu tlg dgn ikhlas pun)


aku dh gla!!!

signature ade maksud??

pakar psikologi & grafologi kata sign kita 2 ade maksud nya.

jenis2 signature

  • sign kecil --> org yg byk berahsia, ssh berurusan ngan org mcm ni.
  • sign yg putus2 --> perjlnan idup die xlancar sbb xde perancangan awl yg matang.
  • sign yg melingkar --> suka mengeluh , suka pk kessh dr kesenangan.
  • sign yg ade selok- belok --> suka bermanipulasi dr, ngada2 / suka tipu.
byk lagi sebenarnya.. xpe nnt aku search lg aku bg lagi informasi ok..

aku nya sign mcm..OH TIDAK!!!!!!!


take a leave!!

ri ni aku sakit perut ngan pale
so, x g keja..
hahah...

me ask...me also answer!!

  • 5 things dat u need 2 know bout me ?
- crazy
-luv 2 talk
- will make people happy
- black and white my fav color
- i only shopping when i have money!!


KO
nk keja ke x?
ape guna KO keja klu bla ask something!!
asik ckp
XTAU! XTAU!!

baik
KO xyah keja kan!!
eiiiiii, nk *^## xleh!
kang aku kena tangkap
lak...
geram betul!!





going 2 futsal!

sape nk g futsal!!
hah, ni sa
tu lg
aktvt dak2 umh sewa aku.. include aku lh.
g sana bukan
nya main..
tp saje meny
emak hahah..
g tgkp gambar..
pas2 bergosip..

setelah ku edit

hah ni roomate aku --> kami mmg comel

buat muka je dieorg ni

bla laki syg gurlz


  • Lebih banyak menasihati kerana amat menyayangi kekasih.

  • Mencemburui kekasih --> so, die akn kongkong kolang sbb die cemburu dan syg kat korang gla2.

  • asik ckp takut kehilangan korang je..

  • gurlz, better bg tumpuan kat BF klu x sensitif ngan merajuk nnt

  • Kadangkala seperti anak kecil untuk mendapatkan layanan terbaik daripada pasangan.

  • kerajinannya ketara, tergambar melalui kesungguhan melakukan apa saja asalkan dapat membahagiakan kekasih

  • Mudah merajuk kerana mahukan kata-kata lembut daripada kekasih

  • Lega apabila pasangan memujuknya.

  • asik call & sms je. --> ( klu aku, boring + semak )
  • Lelaki yang jujur dan cukup mabuk dalam percintaan pasti tidak akan melayan perempuan lain sewenang-wenangnya. Dia akan berasa berdosa berbuat begitu tanpa pengetahuan kekasih



bye2 kptm

21.5.09 --> final paper accounting theory

22.5.09 --> go back to my luvly home

MIZ them so much

MIZ
my college


hate 2 say good bye



at the MoMent..

alo..ola..semekom
aku ni bknnya jenis uka tulis blog
klu tgk kat fs aku pun..
xmanyak blog yg aku post..
heheheh
tp, kali ni aku akan post sebanyak dan selarat yg aku nk stoly..
so, nama2 yg kat bwh ni.. adiah utk kolang..

  • intan --> berat ilmu silat
  • id@ --> jaga CAS aku elok2
  • wanda --> think about ur self not others
  • sara --> mis u..xde cape nk gado ngan aku
  • ain --> xtau nk talk pe
  • afiq --> u r the kobeng
  • and to all who know me --> thanz 4 being my fren