air mata T_T

ari ni cedih ckit story ye...
setiap pertemuan adenya perpisahan..
dan perpisahahn itulah yg akn menyakitkan kita...

ari ni aku last day bersama kak zara.(aku last lagi dua hari)
memandangkan kak zara cuti lepas tu..so die xdpt lah nk ckp goodbye kat time party kecilan nnt...
so, b4 balik td snap pic2..(terasa mcm ari ni aku lastnya!)
then time turun tu time kat zara ingatkan aku something..time tu nk nagis dah tp kena tahan aku mmg sensitif ckit...

sampai lah kak zara dah MySpace..adoi terus aku pun join sekali...

p/s: pd kak zara ( even aku x pasti lah kak zara bc ke x?) shima mintak maaf dr ujung rambut sampai lah ujung kaki..thanks for everything...jgn nangis2 tau ( terutama depan shima)pesanan akak tu shima akn ingat sampai bila2..i.allah shima akn kurang kan lah jd burung hantu tu..yeah..

~ naAmurAD ~ short note!!

naAmurad?? ( ape tu )

ok, actually ni nama bg blog mak aku..
meaning: Noor Azizan Abdul MUrad..

2 day a whole day aku wat blog mak aku..
so,xde pape pun cite aku sgt ri ni..

blog mak aku ni sal businees die lah..
akhirnya aku telah dipilih utk mereka bentuknya..
nnt dah siap aku bg full link ok!!



new pic editted




halo,
menunaikan janji.. pic time celebration christmas ari tu..


me & jocelyn

green space T_T

our team!! ~ iPhone ~ruzu~new joiner



christmas celebration!!!

ari ni kat opis ade sambutan krismas...
so aku nya team semua kena pki baju hijau!! hijau ye..

so aktivity nya mcm biasa lah...
pagi2 kena tetap buat kerj lah ( mls gla perut dah lapo sgt)
then kul 12.30 kitaorg semua kena ciap2 nk g mkn (time to celebrate)
mula dgn ucapan dr bos kitaorg ...pas2 maxis nya wakil...

abis speech dieorg ni..
inilah masanya utk MAKAN!!!
wah beratur panjang langsung x bergerak..huahuahuahua...
then take pic2 by dura...

pas makan xchabge hadiah...
aku nya adiah aku bg dekat kak seri..
hahha3!! lawak time ni kak seri mati2 ingat aku bg kat bf die ( aman )..
tp sebenarnya aku bg die...hahhaha...peace!!!!

P/S: pic nnt aku upload ye...xdpt dr tuan die lagi..hahhaha

Bunkface

hah, bunkface...
slh satu band indie yg aku proud after extranged..MySpace


pandangan aku sal group ni??
  1. kreatif
  2. dieorg nya lagu mmg bomb r dieorg ni!! MySpace
so hope this group will go far lah...
bakat dieorg mmg xperlu lah korang nk sangkalkan lg ok!!

so, to bunkface wish u good luck in industri muzik ni ok..
stay cool


p/s: aku suka lagu through my window tuuu...

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real


ape pandangan korang lak pasal bunkface??

ketika cinta bertasbih lirik..

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

xcited + confident = membazir

hah, semekom!!!
mesti korang pelik tgk tajuk atas ni???
aku pelik gak T_T..
tp xpe title doesn't mean anything...

ari ni aku g GH konon nk wat medical check out lah kan...
utk kemasukan kolej...
mak aku dah bising dah pepagi lagi kejut aku suruh bangun...

so, aku pun siap2 nk g GH lah ni...
naik teksi ckp kat brother tu nk g GH...
pas2 call nawwar tanya kat mn nk wat g check2 ni semua...
nawar bg tau dekat wisma kayu.....

so, sesampai je kat GH tu ...
tanya mak guard kat depan tu..

chimoro : mak cik buka tak klinik ni???
mak guard: nk wat pe dik?
chimoro : nk medical check out utk kemasukan u!!
mak guard: ari ni tutup. isnin nnt buka!!
chimoro : oh ye ke!! mekaceh..

huahuahua..penat je aku g upanya tutp...
ingat buka walaupun awal muharam...
huahuahau...


work time..

hari ni kerja agak ok gak lah
atleast i got 2 iphone booking..

bila wat call non stop leh jadi gla..
when stop i will count how many days i have...
b4 leave SRG...

will miss my catwoman..
my kak zue..
dan
my apek..( actually, apek akn tgl kan srg dulu!!)

adoi pas ni aku akn sambung belajar balik..
so, pasni korang akan dpt tgk lah pulok aku update mengenai ape yg berlaku di kolej lak..hahhah

XPHM!!!

aku x phm mengapa ade manusia yg sanggup menjadi batu api..dan yang sanggup membuat fitnah...

NGAPE??? ngape aku yg ko nk lagakan..ngape aku yg ko nk fitnah kan...

xpelah BUAT LAH, CKP LAH,CERITA LAH....aku x kesah..asalkan aku tau ape yg aku buat..

kerinduan...

aku rindu gla nk update blog ni!!! sejak nk serve aku nya blog je..mesti xleh!!

tp skang dah boleh..heheh akan ku update blog ku sekali lagi..


~kau dan aku~


cite yg aku tunggu2..emm... KAU DAN AKU..

episod 1..ok lah cite ni..ok jelah...tp klu improve g aku rasa ok nya lah...
then setengah pelakon die..klu bg nampak neutral dlm lakonan..boom r..
but its ok try r k!!! (komen ikhlas!!)..then g satu yg time lisa ( watak noni ) kata lisa populor..tp time lisa wat persembahan lepas mila kai lagu suara mila...klu korang wat noni tu sendiri nyanyi ke @ pun noni tu kai suara lain selain dr mila ok lah jugak..ye r dah terang2 mila guna suara sendiri..so korang patut ambil lah suara lain ok!!

antara pelakon2 dlm cite tu..
  • mila
  • aril
  • akim
  • noni
  • Azizah Mahzan
  • Riezman
  • Nurul
  • amar (Anak Wayang)
  • Ika Nabila (Ika AF6)
  • Zoey (Gerak Geri Gasing)
  • Raja Farah
  • Farish Aziz
  • Chichi

paling aku xsabar nk tgu kemunculan stacy ngan hafiz..yeah!!

geram!!

aku br je nk tdo..otw nk g tdo..
tetiba je ade org main sergah msk bilik aku nk marah2!.. pe kes!!
angin aku..
bukan slh aku...aku gak yg kena..
ingat aku ni tempat lepas kan marah ke??
g r tanya dak kesygan dieorg tu..
wah yg tu klu salah ke ape ke..pehal backup...
aku yg xtau lak kena..

tuhan bebetul uji aku nya kesabaran..xpe selagi aku leh bersabar aku bersabar...
aku dah besar dah, dah 21 bukan dak umo 12 tahun yg nk kena follow je..
one day bla die dah nk meletup..meletup gak!!!



aku rasa sunyi sgt!!
xtau r pasal..tetiba pk sal bf..
patut ke ade??
emm,belum tiba time die kot!..
entah r... nobody yg akan fhm aku!!
atau aku yg buat dieorg xfm..


pengakuan!!!

aku rindu kat ko!!! rindu sgt!!!dah lama xberborak ngan ko!!!

  • senyum ko..
  • ketawa ko..
  • geram ko...
  • air mata ko...
  • semua nya tentang ko..


~i mis my FARA TONG~

my convocation 2

3.10.2009

alo, ok ri2 dah story time raptai kan.. la ni ape yg terjadi time konvo yg sebenarnya lak...tepat kul 4 pagi jam aku dah berbunyi sok bangun!!bangun ciap pat!!.hahaha. awal tu.. al-maklumlah umh aku jauh dr putrajaya tu..then aku bangun ciap2 gosok baju..bersihkan diri semua..tepat kul 5 aku kejut mummy..mak aku ni kena paksa die bangun..klu x..emm kul 7 lar bwu uar umh.. ( tp, still siap lambat gak!!xde beza pun kul bape aku kejutkan!)


b4 ni g picc tu kena g ambil mama kat dengkil dulu!! ye r mama kena r ikut..time aku daftar pun die tlg anta kan..skang ni aku konvo die pun kena tgk gak aku dah abis belajar..( thankz mama sbb sudi follow!)


sesampai je kat picc tu..aku dah jumpa c wanda..mak ai siap dah kai jubah tu...aku ni kai jubah pun lum..ye r..panas wei...wat ketiak basah je nnt!! ( gunalah rexona x bsh pun hahah!) hahah pe lg aku pgl die minta tlg kai kan selepang ( selepang ni yg color pink kai kat bahu!)..haha..sementara aku nk tgu mak aku make up lah ape lah..aku nampak wan baik aku panggil wan g cepat..pas2 wan dah belah..aku lak kena pgl make up ngan mak aku..hah pe lg make up lah. .( aku cuka di make-up)haha..

then bla aku naik je ke atas, aku nampak ika and the geng lah kira jumpa dak dac lah..ngah ciap2 kan diri..aku join r group tu..pas2 xlama tu makin amai lak yg dtg...join kami..haha semua minta tlg betulkan ape yg patut..hahha dgn ade yg xgosok jubah nya selepang nya..nasib topi tu mmg xyah gosok..( korang ni semua mcm2 lah..) tp 2 lah saat akhir aku bermesra ngan kolang...



ape yg penting kerjasama!!(tina sampai pki dua perunding fesyen!!)

ape yg dibuat time ni aku pun x pasti..sbb mummy main snap je


pas 2 kami semua kena naik ke dewan..time tu takut sgt..ye r aku dah lah x kai tudung pas2 ngan ambutya color..( ko sendiri cr nahas kan cma!!)..hehhe nasib lepas..time tu xcited gla..nak ke xcelator tu pun ssh..amai sgt g block kat ctu..dah lah tinggi lak tu xcelator tu..bla dah sampai kat dewan tu..kami semua kena wat barisan kat luar pintu..time tu semua bg warning!! "JGN LANGGAR TOPI AKU!!", " ELOK2 ROSE AKU ILANG NNT"..adoi, dak2 ni mcm2 hal..ape yg aku tgk kan dak2 kptm bangi yg kecoh..haha



bla urusetia kata lg 5 minit kita akan bergerak masuk ok. wah, takut aku,, berdebar tau..time masuk tu..rasa mcm diri ini dihormati..je..semua tgk kitaorg. bayangkan bape ratus mak bapak yg duk dlm dewan tu tgk kami..jalan pun kena slow..kang takut terpijak kain lah..tersadung ngan wayar lah ape lah memacam..rasa mcm nk nangis time tu..ye r..semua org bg penghormatan kat kitaorg..penat lelah selama ni terbalas akhirnya ..( nasib aku control air mata ni!)...



kami semua di minta berdiri utk memberi penghormatan kepada badan2 besar masuk..( time ni aku ngan wan asik kutuk je!! xdelah besar mn bdn2 dieorg..maap lah kami nya mulut biasa r!!)..pas2 nyanyi lagu negara ku, then ucapan dr slh seorg bdn2 besar. 9 (hahah!)..then penyampaian scroll..akunya diploma second last ambil..mak aii..makin dekat nk ke stage tu..makin debar jantung aku..makin aku pk mcm mn nk jalan ngan bergaya..huahuahau..aku kan gla glamour..bla MC tu sebut DASHIMA FARKHAN BINTI ALI. mak ai!! aku jalan je..padahal mengigil tangan aku..hah ni pic aku ngan standby nama aku nk kena panggil..





dah celamat aku ambil scroll tu!! duk balik tggu lah sampai sesi tu abis..paling best saat2 akhir award utk student dekan..time tu branch kptm masing2 mcm berlawan, nk bg tepukan gemuruh..sampai je student kptm bangi..dak2 ni semua tepuk kuat..pas2 bla sampai kptm kl dieorg lg kuat..hahah..aku ckp ngan wan xpe pas ni kita tgu lg satu..award lg satu tu mmg kptm bangi tepuk balun r lg sekali..semangat sungguh dema ni..haha..sebagai penutup acara tu..kami semua diminta berdiri utk menyayikan lagu puncak awan buat kali terakhir..semangat kami semua nyanyi..ye r ni kali terakhir aku nk nyanyi..pas ni xde lg lah kot..hahha..



i miss u all damm much!!

my convocation 1

2.10.2009

b4 konvo tu, aku kena g raptai ngan ambil jubah. so, jubah kena ambil pagi kaunter buka kul 9 sampai kul 12..pas tu ptg nya raptai..( emm, xdelah raptai mn pun!)..time pengambilan jubah tu...aku jumpa semua kekawan yg rasanya dah 3 bulan lah kot xjumpa...rindu sgt ngan geng aku..bla dah jumpa hah pe lag..sesi jejak kasih lah namanya...dah ambil jubah semua...kami lepak2 jap take pic.. pas2 g makan ( tp, xmkn sesama pun! masing2 ngan mak bapak dieorg!)..ptg tu lak pth balik g PICC, utk raptai..bukannya raptai pun..bukannya buat baris ke ape ke..setakat dgr dieorg membebel pas2 tgk mcm mn nk ambil scroll pas2 dah bersurai...haiyaa itu macam penat tau..dgr...huhu..yang pasti paling aku menyampah + geram...bla ade pengawai ni ckp " ANDA SEMUA DIMINTA BERADA DI DEWAN INI PADA PUKUL 7 PAGI"..huh?? 7 PAGI mak ai!!1awalnya..aku nk kuar umh kul bape...eeiii pape pun terpaksa lah akur.....emmm time tu aku terus pk mcm mn nk suruh mak aku bgn awal dan gerak awal...al maklum lah..kami ni jenis ckp kul 7 kang lg bape minit kul 7 baru kuar..hahahha

ni aku letak beberapa pic aku sempat snap time raptai:





edit pic!!

ok kali ni aku dah memilih tiga pic utk aku edit..heheh so ni semua aku edit kai adobe photoshop CS4 yg penting brusher die ok... xlupa gak photo scape....








soli sbb agak lama gak aku x update blog ni. ( emm,tau pun ko! )
soli r ye... start balik kampung ri tu terus jarang on9 ye r kat sana xde pc aku lak xde laptop so agak ssh lah nk update blog ni...( alasan lah ko cma! )

bukan alasan lah betul, and klu nk suruh aku g cc pun xde masa...
start je aku balik kampung ri tu..sesampai je kat ipoh tu..aku dah kena ciap2 kan barang utk raya..isi kuih kat dlm balang.. pas2 tolong mak aku masak...
hah, mak aku lg sian,,,sampai je terus g dapur..tu jelah die menantu mithali..hahhaha.

raya pertama aktiviti keluarga aku simple je...duk umah tgu owg dtg..selalu nya mcm tulah raya pertama kami x kuar...raya ke dua br kuar..
raya pertama ni lah yg paling memenatkan aku... mula2 satu trip family dtg dlm 20 org lah...nasib mak aku dah siap2 masak....
then family trip ke dua hah yg ni dlm 39 org....pastu ketiga dah makin kurang ..dieorg ni semua dtg belum sempat trip pertama nk balik dah dtg lagi satu...so mak aku raya pertama..duk kat dapur je keja die...cian aku tgk....

raya ke - 2 , time kami lak beraya.. umah pertama yg kitaorg g umah pah siah...pah siah ni mmg raya ke - 2 suka wat open house so ni lah aktiviti wajib kami...dah makan..kitaorg berangkat lak ke umah family pak su...emmm. ni mmg biasa yelah sehala je ngan umah pah siah terus jelah pegi.... then kamo ke chemor..umah pakcik a'a..emmm klu kat umah ni agak lama lah gak..pah aku kan dah dpt beborak ngan sedara die....

emm raya yg seterusnya biasa je....raya kali ni bg aku agak membosankan.. x mcm sebelum2 ni so xde menda lah sgt aku nk stoli tau...

shopping with mummy!!!


semlm g shopping ngan ibu...kat masjid india... pepagi kul 6 dah bgn.. g anta adik g school pas2..ibu terus g masjid india...nk tukar saiz tudung kat ariani.. ok lh aku pun follow, then sambil tu ckp ngan ibu..nk g beli no pin uitm.. b4 nk g masjid india..g dulu ke kelana jaya jumpa kwn lama.. punyalah jenuh aku nk meningat sape kwn mak aku ni..akhirnya aku ingat gak..AUNTY ANI..kwn ibu time kerja kat klse dulu... mak aku ni klu dah jumpa member xingat dunia...dienya borak..mcm dah xingat org lain..yelah kan dah jumpa geng die.. then dah abis beborak dlm 2 jam mcm tu...

ibu kata jom kita g shopping...
dah sampai je kat masjid india tu..sesak gla...then ibu ingatkan aku..(ayong kang jgn lupa ingat kan ibu beli kopiah! ) aku pun kata ok jelah kan... mak aku ni kan die ni jenis suka shopping...hari itu je die dah beli 5 helai tudung ala2 ekin tu...aduhai...sakit jiwa aku nk layan..then b4 nk balik tu..aku ingat kan ibu aku sal kopiah ... so. sampai satu kedai ni die g lah tgk kopiah yg die berkenan....yg kelakanya time nk beli ni..mak aku terpaksa kejut kan pakcik jual tu..nk tanya sal harga..(sal pe lak mak ko nk kejut kan? ) mn xnya..pakcik tu tdo ...hahhaa..klu sok ade org curi tu pun die leh xsedar...sempat gak aku snap satu gambar pakcik tu.. adoi sian pakcik tu...


ni lah pakcik tu..aku snap pic pun die xperasan












uncle kamal T_T

uncle kamal? sape die? ape kaitan die ngan ko?

emm.. uncle kamal ni dulu die kwn mak aku..( skang ni aku xpasti lh die kwn ke x lg)
tima aku sekolah rendah dulu selalu jugak lah aku hangout ngan die ngan mak aku..
tetiba ari ni aku teringat sal die..ni semua aku nya pasal lah td..g jumpa mentua xjadi..ha3...

uncle kamal ni die baik sgt..not bad lah.. walaupun time tu aku kecik..tp die mmg baik. aku suka die..emm pelah agaknya cite die skang kan...
dgr kata die g balik kat bekas tunang die...pas2 dgr balik x kawin g sampai skang..

aku dah xpenah jumpa die dah...emm klu g singapore pun..aku mmg x penah jumpa die...teringin nk jumpa die...


MySpace = mis u lor..my uncle kamal

celcom broadband

pelik aku ngan broadband aku ni...(pe kes ko nk pelik ngan broadband ko sendiri..)

ngape time pagi mai speed die leh tahan laju lah.. MySpace

tp klu dah petang..hai slow nya..ngantuk nk tgu.. MySpace


p/s : sape ade jwpan g tau aku..
wahh..ms berlalu ngan pantas nya..tup tap aku dah abis diploma... yeah!!!

( hah, pas ni ko dh leh keja!) eh, mn leh! nk study g..nk sambung degree... bwekkkk!!!

jauh g tau perjalanan nk ke keja tu..hahah

MySpace
menci aku tgk FACEBOOK ni!! MySpace

xphm aku nak main game farmville ni!!
sedihnya org lain main senang je aku tgk...MySpace

tlg lah ajar aku..aku pun nk gak pass sampai level 8 MySpace

kesakitan yg melanda

Mcm mn ni... aku sakit perut bangat...
pas b'buka je terus sakit..
ari ni jamban jd bilik ke - 2 aku...
ibu sakit ni..ayong akit perut sangat!! MySpace
PEMBETULAN!!!!

upanya kak syawal x berenti lg dr chendrasari...
haiyaa!!! ku pikirkan dah...
emmm
tp xpelah
semoga die dpt keja cepat kat mana2 company...
caiyok!!!caiyok!!!!
ari ni kak syawal ngan kak rina dah berenti..selepas seminggu aku berenti...
dari chendrasari ent sdn bhd...
adoi sian aku dgn kak rina..( ngape ko nk kecian?)
yelah cian lah pas ni die dah balik sarawak... jumpa ke lg aku ni..( entah2 kak rina mmg xnk pun jumpa ko!! ko je pelasan cma)..diam r!! kak rina mesti rindu aku nya nnt...
bwekkk!!!!
dgr kata kak isha dak showroom pun berenti... tp x pasti lah... alahai bos chendrasari ni...
tu lah klu layan staff elok2 kan kekal dieorg tu...
cuba jgn berlagak bagus sangat...
ini lah akibatnya...
emmm. tp kan aku tau mesti die xheran nya... die kan main kutip je sape yg nk keja ngana die nnt....

berubah lah utk kemajuan company anda... die xkan kekal klu perangai mcm tu...
alahai GERAM nya aku broaband aku still xleh guna...
woit bla baru leh guna aoit...
kata ri tu sehari selepas bekerja dah ok..ni dah nk masuk hari ke2 dah ni.....
oh celcom tlg lah.....

my Tutor Friend

ok story ari ni yg aku tgk ade lah my tutor friend ( bape kali nk ckp kami nampak dah kat tajuk tu)
cite ni best dr 5 bintang leh bg 4 lah ( 4 je nampak up lah ckit)


mengisahkan satu laki dan satu pompuan yg different backgrounds nya. dieorg ni same age but boy tu masih lagi senior high school. tp mcm girl ni second year university student..so, alkisah nya bermula bla girl ni ( nama die ape kak cma!!) oh girl ni nama die soo-wan, sori lupa nk ckp... back to story... citenya bermula bla soo-wan ni kena jd tutor kat laki ni ( ji-hoon). so, manyak lah menda yg berlaku.. nk lebih lanjut korang tgk lah cite ni sendiri ye murah je aku beli cd die RM 16.90..
HAHAHAH

aku ri ni baru ingat nk ym ngan kak rina...
Tup Tap tUP tap!!! die g showroom lak...
ni dah lah kali terakhir die chat ni
pepagi lagi aku dah kena bangun kul 6.30 lak tu....
sahur dah terlepas...
siap kan adik aku g sekolah...
mak aku g anta
then aku continue tdo balik...
sampai lah dah kul 9.08 mak aku balik aku xsedar...
sampai die leh jerit ....
AAYYONGGGGGGGGGGGGGGGG!!
tu pun aku leh xterjaga..
huh
dah manyak kali tu lah baru aku terjaga...
so mcm biasa, kena marah lah...huhuh
xtegur lah tu satu ari jawabnya..
aku dah leh faham dah perangai mak aku ni...
aisemen!!!!!!!!!
  • dah berenti kerja ni mmg aku xtau nk wat pe lah....
  • tgk cite korea jelah keja nya...
  • hahaha.. pas ni aku nk kumpul cite korea lak ...
  • komik dah penuh satu bilik novel pun sama gak rak kosong dah xde...
  • ibu pun dah bising asik beli komik ngan novel je...
  • hah la ni ayong nk beli cd korea...
  • jgn nk marah lak tau...
  • hahah

sassy girl - chun hyang..

aku x kesah klu ade owg nk kata aku lambat ke ape ke!!!
tp cite ni bebetul best....

adik aku pun minat haha...
dr zaman sekolah ke zaman universiti sampai lah dah keja.
.
complete r cite ni..





dah seminggu aku berenti kerja kat chendrasari!!!
naik gla aku keja kat ctu..
konon profesional...
belah r.... wat sakit jiwa je aku kat ctu...
aduhai!!!
aku keliru ni ...
nk berenti ke atau teruskan...
tersepit lak aku kat tgh2...
ari ni kak rina g jaga showroom..
aku amat lah bosan gla xtau nk wat pe??
mak aku dah berenti kerja kat showroom..
sbb gado ngan aunty allyn...emm, entah lah aku pun x tau..
(akikatnya aku tau sbb pe!! tp still x jelas)
aku tersepit diantara dua...
nk keja atau x??
klu aku berenti.. sian ngan kak rina..
td ckp nk berenti pun...
dia xbagi...
ape patut aku buat????
aku buntu.....dua hari dah aku pk sal menda ni...
adoi...

luahan ati!!!

genap dah umur aku 21 tahun!!!
org kata umo ni lah perempuan akan dpt kebebasan dr family..
tp aku, -_-
still terkurung dlm kehidupan sendiri..
di sebuah bilik yg terpencil kat dlm umah sendiri.
aku bukannya dak yg jenis x bergaul,aku bergaul ngan semua org..
ngan kawan. sepupu.. even dak yg aku xknl tp br nk kenal..
family??? emm..ssh aku nk ckp!!
sbbnya...aku pun x pasti..
makin meningkat umo aku makin jauh aku rasa kan diri ni ngan family..
dibsrkan tanpa ksh syg seorg ayah..
membuatkan aku.. jadi berhati2 utk bersama ngan org yg bernama "LELAKI".
cemburu kekadang melanda kat diriku bla aku tgk member2 aku semua happy ngan family dieorg..
gembira.. aku pun nk mcm tu..
g tau ape yg aku rasa, berkongsi masalah... tp entah lah...
salah nya kat sape??
aku??atau pun ..??? ...
kebebasan bukan lah satu menda yg aku inginkan... tp kebahagian..
bukan tamak!!! tp, itulah ayg aku nk rasa...
emmm...entah lah jiwa aku kosong..
happy didepan kekawan tp di rumah aku keseorangan...


ngape aku rasa begini???? sampai bla aku akan menjadi begini...



kebosanan YANG bebetul MELanda diri aku ni ....
wat to do????
wah.... lapo nya!!!!!
time kerja td asik mengira waktu nk tgu kul 5 je...
huhuh!!!
tapi tetiba je jam tu mcm x nk gerak!!!
wah!!!!!
lapo ni ......
tgh tgu hujan berenti nak balik umah!!!!


edit pic reunion dulu..hehe


hah ni lagi satu pic aku edit semalam start dr kul 12.oo am siap kul 1.30 am..hehehe
asik sama je style die...
xpe aku try wat style baru lak..
comment2 dialu2kan!!!!
kesejukkan yg melampau!!!
hhuhuhu
ari ujan!!!
aku x lehh alik lagi....
adoi!!! duk opis ngan iqmarul je....
cepat lah berenti nk g showroom
leh berbuka kat mcd

BATU API TUL LA KO !!!

klu korang tgk dr tajuk aku ni...
mesti korang pk...sape yg jd batu api????
hah..meh cni aku cite...
duk diam ye...
sebarang pertanyaan selepas bc blog aku ni!!!!
kat opis aku ni ade lah despatch ( amir ) ni...
die ni aku xtau lah ape masalah die!!
serius mmg aku xtau!!!
aku dpt tau sal die ni pun dr mak aku ngan dak2 showroom....
cite die mcm ni...
hari tu c amir ni lepak ke kerja ke kat showroom tu aku xtau lah kan...
then tetibe die pergi g tau kat kak eisya
amir : kak nor tu suka ati je kan nak pergi balik time keja!! die ingat co. ni die nya ke??
hah, dah ckp mcm tu kak eisya ni g lah g tau kat mak aku....
ape lg!!! mak aku ni mmg cepat marah bla org ckp mcm tu..
yelah!! lagi2 c amir tu kata aunty allyn yg ckp mcm tu...
mn tak bengang mak aku tu...
then satu ari tu mak aku talk ngan c amir yg ngok ngek + stupid ( sori too say but die mmg dh tunjuk kan kebodohan die sendiri)..
mak aku tanya ape yg die xpuas ati ngan mak aku??
so, c amir ni ckp r semua ape yg die x puas ati..
mak aku tggi suara die pun sibuk nk tggii suara...
debat nya debat...
aku xtau lah sape yg menang ( mmg xde sape menang ngan kalah pun!!)
c amir ni ckp lah sejak mak aku masuk
bill telefon kena potong lah ( wei!! amir ko ni lupa ke hah mmg bill telefon klu lebih RM 80 mmg kena potong gaji!! sengal)
mak aku suruh die cakap bebetul sape yg ckp mcm tu ( kak nor wat opis ni mcm die nya!! menda ni)
so, amir ni pun ngaku lah yg die just memain je ngan eisya ( otak ko nk memain menda yg ade kaitan ngan maruah owg!!)
korang bayangkan menda mcm ni pun die leh wat memain...
mak aku siap g tanya aunty allyn lg betul ke x...
mati2 aunty allyn kata x...
hah, skang ni kan c amir tu dah malu sendiri...
tp ape yg aku tgk kan mcm owg x sedar diri lg tau...
die mmg tgu kena ngan aku je!!!
KO TGU LAH!!! KO DAH WAT KAT MAK AKU MCM TU...
EVEN KO DAH KENA NGAN MAK AKU...
AKU PUN NK BLS GAK APE YG KO WAT TU...
p/s: menda ni aku bukan dgr dr belah mak aku je.... heheh aku siasat jugak... ye r wartawan kan mn leh cite menda yg x betul!!!

xde menda nk wat!!

sepanjang aku demam..
aku mmg xtau nk wat pe!!!!
asik batuk je...
pas2 klu aku kuar dr bilik nnt mak aku marah aku!!!
nnt die kata aku jangkitkan demam kat semua....

so, dgn hati yg merajuk aku kurung dlm bilik je...
oleh kerana duduk je dlm bilik...
aku mmg xtau nk wat pe...
aku pun mula terpikir nk edit pic...
edit pic kai adobe photoshop...
selama ni klu edit pun kebanyakkan aku kai picnik...

ni lah hasillnya....
xcantik!!!
tp ok lah kan percubaan pertama aku
hahahah!!!
aDE aku kEsah klu x cantik1!!!!
tp yg aku wat utk FARAH ni cantik lah bg aku cute....






ni lah fara~~

so. korang nak komen aku alu2kan k.... -_-