Tempat Celebrate New Year

salam…

hey korang…


malam ni dorang dah sibuk tanya nak pi celebrate New Year kat mana…


hurm…klo kat kL ni…tempat yg pemez kat KLCC, kat BB, kat Putrajaya, Stadium Bukit Jalil, Dataran Merdeka….hurm..lagik kat mana ea?


apa dalam bilik?!!!

erk?!

ok, bye!

when Chimoro Focus On Football!!

ari tu malaysia main kat BUKIT JALIL chimoro tgk kt tv je... kali ni Malaysia lawan kat Indonesia.. pun chimoro tgk kat TV gak..

ape korang budget aku de duit nk beli tiket g tgk kat INdoNESIa!! no, chimoro tgh kumpul duit nk beli handphone ni hah... well, truly say chimoro xtau pun semlm de match lagi..

ingat last ari tu yg kat Bukit jalil..sampai lah terperasan Satu post ni kat FB terus tanya Fuad.. dan HE say yes ade lg.. huahua...

so, bila aku tgk bola..nk jerit xleh MUmmy tgh demam (utk makluman korang TV ade kat bilik mak aku ngan bilik belakang je.. hahha ruang tamu ade tp dah rosak) so tgk r dgn penuh focus!!!adik aku nk tukar tgk cite korea kat 8tv pun AKU x Bagi...

pape pun congrats tu malaysia!!! 

p/s: xleh nk cite lebih si admin tiri aku ni dah post dah pun already!!! sal bola semlm...
p/s: to Kawai: hahah aku xde nya nk ngendeng2..hahhaha Seulong 2am aku still kat hati aku!! hahah

Bangga Dengan Mesia!

salam…


oke-oke…ei tahu ramai yang happy pasal Mesia menang
dan kini awek-awek Mesia bagaikan dah terkena Fenomena TsuFahmi!

aish, saper yang tak kenal Khairul Fahmi?
memang tak urban lah korang ni…




wajah Khairul Fahmi ni sudahlah pihak lawan kata macam pemain import dari Jepun!

watderheck?!!!


kahkahkahkahkahaktuih!!!!


tuh belom lagik pemain Kuna tuh!!!

tak ker lawak?!!!

dorang ni taktahu ker kita 1Malaysia????

ada pelbagai kaler pelbagai bangsa!!!

bangga beb!

 semua pemain Mesia adalah kelahiran Mesia!

TRUE BLOOD orang kata!

bukan nyer dari Uruguay!

kekonon pemain harapan Negara tapi hampeh!

kehkehkehkeh…


paling suka bila bola jadi milik Safee…
wala wey, time tuh jangan cakap!


sexcited nak matikkk!!!

wpown dia hanya mampu menyumbangkan hanya satu gol masa final malam tadi…
tapi oke lor…bukan senang tahu!

dia asik kena serang jerk ngan pihak lawan…

iyela, nak lumpuhkan Harimau Malaya!

wpown Indonesia menang..tapi Mesia tetap juara!
tahniah Mesia!


p/s :: Lepas ni, ckodok dan semua artis sibok lar nak ngendeng ngan si Khairul Fahmi yang mata sepet macam pelakon korea tuh!


p/s/s :: wpown semua awek dah jatuh cinta ngan Khairul Fahmi…aku tetap setia ngan Khairul aku…hikhikhik*gedik plak xP

Hello!

salam…

hey korang…


hurm, ei rasa blog ni agak sunyi…apakah kerana owner dia ni sangat sombong tak reti nak blogwalking?


atau pown owner dia ni sangat bizzy dengan dunia so-sial nyer yang lain?


hurm…oke, nanti korang tinggal-tinggalkan lar link untuk kami blogwalking yerk…
dan jangan sesegan nak komen…

ckodok nih memang suka buat entry pasan sendirik…


untuk itu, ei akan perbanyakkan lagi membebel sampai korang rasa horny sangap untuk membacanya…


oke, t ei carikan bahan lagik…


tuh jerk nak citer…bubye…


p/s :: jejemput singgah yang camtaek ni xP

~ Cakap2 Korea 3 ~

yg dulu korang dah baca lom!!! dah hafal lom!!! dah leh ckp belum!!! dah leh tulis lom!!! eh, tulis xde kan rasanya.. hahha

ok..ok xpe2..now new word... but rasanya ni ramai kot yg dah biasa ckp..but... xpe... utk pengetahuan org yg xtau dan nk tau. hahaha

Ileoseo = stand up 
nado = me too 
saengil chukhahae = happy besday
saranghapnida = i LOve U
mianhapnida - im sorry


 psst: klu de slh mcm biasa betulka chimoro k..sama2 kita belajar... lalalal

~ Love Light - CN Blue ~


Geuh del bo myun ul gool ee bbal geh jigo
Geuh del bo myun ga seum ee doogeun doogeun
Ah ee chuh lum soo joob geh mal hago
Geuh del bo myun gwen siri oo seum ee na
Babo chuh rum ja ggoo man geuh leh
Ama neh geh sarang ee on gut gatah

Geuh deh neun neh ma eum sok eh president
Neh ga seum eh byul soo noh ji
I'm genie for you girl
Neh soom eul mut geh haji
Geuh deh ga won ha neun gun da
Nuh reul sarang ha ni gga
Neh sarang eh ee yoo neun ub jan ah you know

Geuh deh neun darling
Bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
Neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
Naman eh sarang beet

Geuh del reul sarang heyo darling
Uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
Meh il bam bara bogo
Bara bwado ah reum dawuh yo
Geuh den nah eh sarang beet

Geuh del leul bo myun goo reum eul na neun gi boon
Yoo chi heh do ja ggoo man geuh leh ama neh geh sarang ee on gun ga bwah

Geuh deh neun darling
Bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
Neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
Naman eh sarang beet

Geuh del reul sarang heyo darling
Uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
Meh il bam bara bogo
Bara bwado ah reum dawuh yo
Geuh den nah eh sarang beet

Geuh deh neun lovely
Juh ha neul het sal boda noon ee boo shuh yo
Neh mam sok uh doon got gga ji bal geh bee choo neun
Naman eh sarang beet

Geuh del leul sarang heyo lovely
Doo noon eul gam ah bwado geuh deh bo yuh yo
Ee luh geh bara bora go
Bara bwado noon ee boo shuh yo
Geuh den nah eh sarang beet.

psst: best kan lagu ni!!^^ Leader CN BLue YOnghwa Buat Khas LAgu ni Utk Seohyun (SNSD) huhu.. ade x laki nk wat mcm tu utk chimoro nnt 

air Mineral pun nk memilih!!

"Pakcik, Air Mineral BLue BLEu de x?"  Bicara Chimoro
"Xde lah dik" Pakcik BLs BAlik
"Xde, x per..." Bicara Chimoro
Emm, dgn muka frust kuar dr kedai...
"wei, singgah SHELL NNT!"  Chimoro
"la, ko nk wat pe xyah r isi minyak.. byk g ni..mak ayah aku yg isi kan full nnt" KAta2 Miss A
"Aku pon Xnk Isi MInyak ko!! aku Nk Beli Air Tekak Aku Kering" Chimoro
"Wei, Air MIneral pun NK pILiH Ke.. SAma JE kot..bla..BLa..Bla" MIss A
"XSAMA!!!AKU LEH MASUK AIR MINERAL JENAMA BLeU AND SHELL JE!!" chimoro
"Sengal" MIss A

wah, korang nk tau itu lah  die Chimoro A.K.A aku.. hahaha... actually ni post utk si MIss A ni.. dah Lama Dah nk post ni..tp lupa... hahah Wei utk Pengetahuan ko MIss A ye aku cuma leh minum Air MIneral jenama tu je... sbb klu minum air MIneral Lain die akn buat aku jadi pening.. Pening dan MOOd Aku terus berubah.. maka nya..hanya air tu je aku leh minum Ye syg oit!!!


Agak2 Ade ke org mcm tu? emm, ke dunia aku ni mmg pelik!! xde r pelik mn biasa je... wei, rupa2 nya.. MY MUMMY pun sama air mineral tu je die leh minum.... hahah so, fhm2 lah kan.. hahah




~ Pertandingan BLog Paling Superb!!! ~


Blog Paling Superb.. hahha Superb ke blog Chim0r0 ni..

arghh, x kesah r.. suka ati r kan...

nk join g
  @_@ PERTANDINGAN BLOG PALING SUPERB @_@
 TAMAT : 21 FEBRUARY 2011, 11.59 malam

~ Lyrics Fly Me To THe Moon~


Fly me to the moon 
Let me play among the stars 
Let me see what spring is like 
On Jupiter and Mars 
In other words, hold my hand 
In other words, darling, kiss me 

Fill my life with song 
And let me sing for ever more 
You are all I long for 
All I worship and adore 
In other words, please be true 
In other words, I love you 

Fly me to the moon 
Let me play among the stars 
Let me see what spring is like 
On Jupiter and Mars 

GIVE AWAY IPOD SHUFFLE DR MR COOL


AnNeyong Haseyo!!! Assalamualaikum!!!
Chim0r0 join Give Away Back... hhha
kali NI dr Mr.Cool..
Cool Ke hahaha!!! 

Chimoro Nk korang Masuk Tau...
MaSuk!! Giveaway ni...

emm.. padahal dah ade IPod Pun chimoro ni!!!
wei,TP aku nYa IPoD Shuffle Tu rosak...
so, Aku nk IPOd ni... MR cOOl Better KO wat sampai aku Menang!! hehehe

korang nk Tau Pe detail Syarat Die korang g cni 
@_@ IPOD SHUFFLE @_@
gtau!!! mokcik2  pokcik2 adik2 akak2..grandma..grandpa..ahjuma ahjushi..oppa..nuni!!! semua r makhluk Kat mUka Bumi ni YG ade BLog!!!!
MR COOL suruh Tagged 5 Org... Lebih Pun Xpe KatanYa..
 so, ChiMOro Tagged:

~  WanDa Shii ^^
~ Kawaii (admin Tiri Aku) ^_#
~ pikachu (Jantung Hati..lalalal) @_@!
~ CCD-RA..(welcome New Follower!) tq dear..
~ Double Is TRouble...(trouble ape dak ni)
~ kak cha .(sis tantik) ^^
~ iszee ( follower terbru gak.. hehhe ) ^^ 
~ sape je yg baca blog Chimoro kecoh ni dahj dikira tagged... baik buat!!! haha

xcuse me maaf nak tambh lagi..korang jgn lupa g tau kat MR COOL korang dPt INFO ni dr Chim0r0... kata Kat MR cOOL.. CHimoro ni ReffER KOrang Biaq GlamOUr sikit Aku ni..haha

OIT JOIN OIT!!!!.... goOD luCK nohhhh!!!  

~ ur opinion diperlukan ~

need korang nya pendapat.. so korang rasa amacam blog chimoro ni ok x dr segi templates..design...dr pape je lah ok x?


sekadar nk tau je..

now dlm proses nk last touch up utk header... hahha

psst: bila dah ade mood nk make up log mcm ni lah hasilanya..sok lusa tukar balik..huh

~ Cakap2 korea 2 ~

ri ni new words.. cik chimoro ajar k... just for fun je.. kan

so ni word die ye... 


  • noe ireumi mwoni - what's ur name
  • Mmworagoyo - what
  • mwo masillaeyo - would you like something to drink?
  • dangsineun jeongmal areumdapseupnida = ur so beautiful
  • munje eopseo = no problem




psst: klu chimoro slh jgn lupa btlkan ok!! hehhehe selamat belajar

progress..!!

chimoro skang bz design header baru.. and still mencari idea templates mcm mn nk guna.. hahahha

emm...any idea dr bloggers...

oh ye lupa nk ckp.. blog chimoro now ade admin TIRI yg baru.. si kawai... g r blog die yg ala..ala..CAMTAEK tu kan!!!!

hahha so korang jgn pelik.. k... admin chimoro yg br kebenaran..

itu pun nk betulkan blog chimoro ni..hahahah..


Admin Camtaek

salam…


oit korang…*er, perkataan oit tuh, nampak kasar ker?hurm…


apa-apa jerlah…


ini ei, bukan cma, cmot atau ei panggil ckodok…

ei dah jadik admin kat dalam blog ni…pasni, boleh lar ei buat onar kat sini…


myahahahahahahahahahahaaahahahaa*gelak keji!!!



tak derk, sebenarnya, si cma nih, sibok jerk suruh ei edit blog dia ni….
jadi, sebelum ei edit, ei nak perkenalkan diri ei…



hi korang…nama saya eiffel…
saya punya blog tak cantek pown, tapi hanyalah camtaek!
klo korang nak tau camtaek tuh apa…korang bole lar usha blog ni…
yang sebenarnya kan…camtaek tuh ada dekat jerk ngan kita tau…


hah, tak percaya????


cuba korang pergi duduk depan cermin…
kemudian lihat diri korang sendiri…








nah…








itulah dia camtaek!!!!!!!!!!!!!




magik kan?!!!!!!



so, korang rasa…camtaek tak????

kiri kanan

toleh kana toleh kiri toleh balik kanan... pastu toleh balikkiri..

hei,,kosong je yg aku nampak... tarikh tamat pertandingan semakin dekat.. aku xsiap pape pun..

mencari idea..mengharap idea...

better tdo..

jealous!!

emm.. chimoro jealous!!! yupss die sedang jealous @ pun dgn kata erti lain die sedang cemburu... emmm, kenapa? entah lah... ssh nk ckp nk taip ape tah lagi.. hahha tp chimoro nk korang tau yg CHIMORO TGH JEALOUS!!!!


weeding Dr. Rayan And Aunty NOrLeLA

actually x budget pun kena pegi wedding kwn Mummy ni.. xpe oleh kerana chimoro Tau jalan.. So, terpaksa lah menunjukkan jalan nya... from Gombak to HOtel Equatorial bangi!!! emm, dinner tu start mlm .. tp mummy kena gerak awal katanya nk makeup kan adik2 pengantin.. 

after make up semua adik2 pengantin.. sibok lah chimoro ni suruh  mummy make up kan mata je ye!! hahha yg lain chimoro dah buat sendiri.. hahha .. then dah siap semua, turun g carpark letak brg2 make up.... baru masuk balik ke dewan... 

chimoro agak kureng sikit klu kawin yg ade acara2 ni.. hahhaha klu boleh dah sampai je tempat pengantin nk makan terus.. hahha terukkan.. padahal xsedar diri esok lusa klu die kawin die nk wat mcm tu.. haha.

so, aktiviti mcm biasa..tgu pengantin masuk.. wahhhh,, chimoro cuma pandang anak laki pengantin tu je.. hensem hahha.. then after dat bacaan doa... ucapan abg pengantin pompuan.. dan mkn...hahha bila MC tu kata ok u can eat... laju je chimoro pusing balik ngadap meja... oit lapo ni.. hahha harap memahami sedikit.. heheheh 

the best part is (only for mummy je ye) pengantin buat kejutan kat semua tetamu!!! Woit!!! JAmal Abdillah Dtg nyanyi oit!!! 7 lagu semua... nya... gila r!!! X-cited mak aku... nk tangkap gambar ngan jamal ni.. aku lak yg gigil!!! hahah pe kes lah aku ni!!! fuhh!!! suka mak aku ye..

well overall not bad majlis tu.... hahah tahniah!!! pada pengantin

DR, Rayyan Tan Abdullah
and
Norlela

layan piccc babe!!!!....

Tu Nama Pengantin wei!!!

Jamal...

Sagu Melaca.. but aku x mkn tekak x terima




happy BESDAY kAWAI!!!

Versi Melayu : selamat hari Jadi .. Selamat hari Jadi tu Kawai...Selamat Hari jadi Tu Kawai!!!!

versi Korea : saeng-il chugha .. alfiege saeng-il chugha ..... alfiege saeng-il chugha!!

생일 축하 .. alfi에게 생일 축하 ..... alfi에게 생일 축하!!

versi mandarin: 祝你生日快乐..生日快乐alfi ..... alfi生日快乐!
Zhù nǐ shēngrì kuàilè.. Shēngrì kuàilè alfi..... Alfi shēngrì kuàilè!!


ahahhaha... dah tua... ahjumma alfi aku ni!!!!!!!


wish aku... emm moga happy selalu..dah syuhh syuhhh segala bala dr ko!!! amin...


당신을 사랑합니다 <3

Ahjumma Alfi!!! hahahhaa <3
p/s: happy besday gak kat Jocelyn..muahh XOXO luv u dear!!


blur!! and sad

truly r.. chimoro xtau nk bg title pe kan.. huhu.. this two day lah kat FB  byk lak aku tgk frenz yg dl kesedihan.. hoho.. shit lah aku bersuka ria mereka kesedihan.. aku kesedihan korang suk ria aku x kesah.. hahah yupss datz me...my happiness is when my frenz in happy mood... hahah..

kesedihan... im sick of sickness in SAD... its already happen to me 5 years ago... but what to do its already happen.... xde poket doremon xde meja masa mcm doremon pun nk patah balik.... 


Experience Korean Pop Concert with the Beast, 4minute and G.Na at the #DiGikpop! Pre-sale tickets are on sale now at 1U, New Wing!

Experience Korean Pop Concert with the Beast, 4minute and G.Na at the #DiGikpop! Pre-sale tickets are on sale now at 1U, New Wing!

70km/j

ok.. ni kisah benar dan sebenar2nya... semalam mummy chimoro g BERENTI lepas tol Ipoh selatan tu.. tetiba die suruh drive!!! yg chimoro ni mula lah Sewel Die!!! "aku kena drive mak aku ni biaq betul" dlm hati je r kan berbicara... ye r mana taknya.. mummy chimoro ni mmg jenis KEdekut.. DiulangI ye!! KeDeKUt nk bg anak sulung die ni bwk kereta... ish... aku rasa Mcm mak aKU ni X mkn ubat je... hHahah (gelak setan)

ok then Chimoro ni lG Dlm keadaan Kalut dan Biul time tu drive lah!!

"mummy ni ayong nk drive sampai mana ni".. Chimoro bertanya

"Sampai TApah" Mummy Berkata2 

"hah, emm k"... Chimoro

Sepanjang bape KM cHIMOro drive tu... mak Chimoro..BLa..bla..bla... dah r pasang lagu dari radio mn tah!!! lagu semua st0ck bukan Jiwa Chimoro!! adoi..

1st
"Slow Sikit bwk tu"

2nd
"Laju Sikit bwk tu"

3rd
" Laju sgt ni Slow sikit... Lebih Dah 100km TU!'

4th
" cuba Jgn ketepi Sgt".. (this part aku mmg geram tul.. mn de tepi!!)

5th
"duk line kiri ni je..."

6th
" cuba bg signal klu nk kekanan"

7th
" potong lah lori depan ni.. xkan nk ikut je lori Tong GAs ni" ( erk, mummy sebelah kanan ade keta mcm mn nk potong..sabor lah)

8th
"oit, slow kan pehal laju lah" (td, ibu suuh ayong slow!! ish mak aku ni)

wahhh!!!! Xmau dah bwk keta ade mummy kat sebelah!!! pening aku..... dah lah time tu hujan!!! yg chimoro nk mmg sah2 lah x nampak.... geram aku....

akhirnya sampai tapah... chimoro suruh mummy drive.. erkkkkk...

U all nk tau!!! leih kurang je mak ngan aku drive.... lg best bg signal ke kanan Tp masuk kiri.. pastu signal tu tak reti  nk off kan.. budget reti off sendiri lah.... hah g satu die bawak pun ke tepi gak.... MUMMY lebih jurang je ngan ayong ni hah....

ade hati lak tu suruh drive balik bila kat jejantas Sungai Buloh!!! MMg xkan lah chimoro nk bwk!!! hahaha...

p/s: mummy ade snap pic aku drive...nnt aku upload kan..itupun klu ade lg.. hahha

~ lepak2 ~ Pavilion ~ UNIQLO ~ BB ~ times square ~

 ok.. continue story from previous nya post... after dah penat tangkap pic KHJ KAN....^^ smile je chimoro mmg die cute.. wahhahah mula dah gatal die.. chimoro,intan and Kawaiii g jejalan sekitar Pavilion.. x best r kan dah sampai tp x jejalan... 


oleh kerana ini 1st time chimoro berkrimas di malaysia.. hahah ( selalu nya time2 krimas chimoro g singapore je) masuk je Pavi..wahhh mcm chimoro x penah dtg lak kan.. die nya decoration g tantik dr TUTTTT**** hahaha serius lawa... 


si Kawaiii ni jalan punya laju tau2 sampai satu place die dah posing.. eh, mcm tau2 je aku nk amik pic kan... perghhh dak ni... ok lah kan jejalan take pic sana take pic sini.. hahah sy sukannya.


nk buat aksi ala2 jatuh kat bunga lah.. ala2 masuk umah r... pape je r kan... chimoro ni pun melayan.. 


so korang meh r layan je pic ni ye.... 


















p/s : oit camera penuh ngan pic korang je kan...