wah.... lapo nya!!!!!
time kerja td asik mengira waktu nk tgu kul 5 je...
huhuh!!!
tapi tetiba je jam tu mcm x nk gerak!!!
wah!!!!!
lapo ni ......
tgh tgu hujan berenti nak balik umah!!!!


edit pic reunion dulu..hehe


hah ni lagi satu pic aku edit semalam start dr kul 12.oo am siap kul 1.30 am..hehehe
asik sama je style die...
xpe aku try wat style baru lak..
comment2 dialu2kan!!!!
kesejukkan yg melampau!!!
hhuhuhu
ari ujan!!!
aku x lehh alik lagi....
adoi!!! duk opis ngan iqmarul je....
cepat lah berenti nk g showroom
leh berbuka kat mcd

BATU API TUL LA KO !!!

klu korang tgk dr tajuk aku ni...
mesti korang pk...sape yg jd batu api????
hah..meh cni aku cite...
duk diam ye...
sebarang pertanyaan selepas bc blog aku ni!!!!
kat opis aku ni ade lah despatch ( amir ) ni...
die ni aku xtau lah ape masalah die!!
serius mmg aku xtau!!!
aku dpt tau sal die ni pun dr mak aku ngan dak2 showroom....
cite die mcm ni...
hari tu c amir ni lepak ke kerja ke kat showroom tu aku xtau lah kan...
then tetibe die pergi g tau kat kak eisya
amir : kak nor tu suka ati je kan nak pergi balik time keja!! die ingat co. ni die nya ke??
hah, dah ckp mcm tu kak eisya ni g lah g tau kat mak aku....
ape lg!!! mak aku ni mmg cepat marah bla org ckp mcm tu..
yelah!! lagi2 c amir tu kata aunty allyn yg ckp mcm tu...
mn tak bengang mak aku tu...
then satu ari tu mak aku talk ngan c amir yg ngok ngek + stupid ( sori too say but die mmg dh tunjuk kan kebodohan die sendiri)..
mak aku tanya ape yg die xpuas ati ngan mak aku??
so, c amir ni ckp r semua ape yg die x puas ati..
mak aku tggi suara die pun sibuk nk tggii suara...
debat nya debat...
aku xtau lah sape yg menang ( mmg xde sape menang ngan kalah pun!!)
c amir ni ckp lah sejak mak aku masuk
bill telefon kena potong lah ( wei!! amir ko ni lupa ke hah mmg bill telefon klu lebih RM 80 mmg kena potong gaji!! sengal)
mak aku suruh die cakap bebetul sape yg ckp mcm tu ( kak nor wat opis ni mcm die nya!! menda ni)
so, amir ni pun ngaku lah yg die just memain je ngan eisya ( otak ko nk memain menda yg ade kaitan ngan maruah owg!!)
korang bayangkan menda mcm ni pun die leh wat memain...
mak aku siap g tanya aunty allyn lg betul ke x...
mati2 aunty allyn kata x...
hah, skang ni kan c amir tu dah malu sendiri...
tp ape yg aku tgk kan mcm owg x sedar diri lg tau...
die mmg tgu kena ngan aku je!!!
KO TGU LAH!!! KO DAH WAT KAT MAK AKU MCM TU...
EVEN KO DAH KENA NGAN MAK AKU...
AKU PUN NK BLS GAK APE YG KO WAT TU...
p/s: menda ni aku bukan dgr dr belah mak aku je.... heheh aku siasat jugak... ye r wartawan kan mn leh cite menda yg x betul!!!

xde menda nk wat!!

sepanjang aku demam..
aku mmg xtau nk wat pe!!!!
asik batuk je...
pas2 klu aku kuar dr bilik nnt mak aku marah aku!!!
nnt die kata aku jangkitkan demam kat semua....

so, dgn hati yg merajuk aku kurung dlm bilik je...
oleh kerana duduk je dlm bilik...
aku mmg xtau nk wat pe...
aku pun mula terpikir nk edit pic...
edit pic kai adobe photoshop...
selama ni klu edit pun kebanyakkan aku kai picnik...

ni lah hasillnya....
xcantik!!!
tp ok lah kan percubaan pertama aku
hahahah!!!
aDE aku kEsah klu x cantik1!!!!
tp yg aku wat utk FARAH ni cantik lah bg aku cute....






ni lah fara~~

so. korang nak komen aku alu2kan k.... -_-

yeah!!!! dah chat
setelah seminggu demam panas...
akhirnya aku chat juga.
yeah!!! alhamdullilah....
pelajaran hari ke - 4

semekom semua!!!
emm... ri ni cikgu kurang chat cikit...
telinga cikgu sakit...

emm..
ape yg cikgu n ckp ye...
cikgu dah lupa lah...
tp x pelah...
la ni cikgu chimoro nk g tau....

jgn sesakali kita bermain dgn api!!!
ngape ye???
sbb nnt memakan diri sendiri!!

ade seorg bos ni...die sedang bermain ngan api!!!
mn cikgu tau??emm.. cikgu kan wartawan gak!!!
so, jgn banyak tanya ye!!!
tersalah langkah akan makan diri kita sendiri...

jgn menipu dlm perniagaan...
jgn memainkan org lain...
silap haribulan kita gak yg merana...

bos ni.. die dah menyakitkan seorg supplier ni...
dan supplier tu teramat lah marah...
janji mcm keling..
die yg ckp ok.. lepas tu tetiba x!!!!!!!
gla kan..
supplier tu dah lah hand made die nya barang...
leh korang bygkan betapa penat nya supplier ni dah ssh nya die...
sian kan...

mati2 x nk mengaku die dah suruh wat...
eeiii....ade gak bangsa mcm ni...
supplier tu terpaksa berserah..
ye r supplier ni dah mintak P.O kat bos ni...
tp bos tu yg xbg lagi kan dan die ckp buat lah dulu..
so, supplier ni pun wat lah...

bla x jadi..
bos tu mula x nk byr yg supplier tu dah wat...
hei..nasib supplier tu kenal client mcm tu!!!

sorry lah ri ni cikgu celoteh panjang!!!
sbb cikgu geram ngan perangai org mcm tu...

so kelak cikgu nk nasihatkan...
kepada semua.............
jgn sesekali kita bermain api...


BOS TU TGL NK KENA KAT BTG IDUNG SENDIRI...
TGK LAH KLU DAH CONFIRM NGAN COMPANY TU!!!
SUPPLIER TU DAH X NK WAT!!!
PADAN MUKA!!!!

wslm...

bye semua...
bosan aku satu ari ni...
dan sakit pale....
mcm mn ni...client uem aku xwat pun lg...
aiyooo mati aku biaq lah
mls nk pk!!!


aiyoo!!!!
chimoro kena g keja lah gak....
mak chimoro ckp die -ve H1N1...
THEn kul 1.30 chimoro masuk opis!!!!
pelajaran ke -3
askum!! ape kabar?? semua...
heheh
k ri ni..cikgu xde menda nk ckp...
cuma cikgu nak tanya anak2 murid semua ni kan...
adik tau xsal VIRUS H1N1 NI....
emm cikgu pelik
sekolah adik cikgu dah 4 org kena virus tu...
tp sekolah tu still x tutup...
emm...
pelik je cikgu chimoro rasa...
guru besar sekolah tu..
dah inform kan kat kementerian kesihatan..
tp entah lah
ri ni kelas adik cikgu ade 12 org je dtg...
haiyaa sian adik cikgu..
geng die xdtg pun...
hahah
padan muka die....
1.30 am: shima, en.rizal ckp sok awk xyah dtg opis dulu.tq.nnt sy (bos) call awk k???


pepagi dah aku dpt msg dr bos aku...
pehal lak ni????
pening aku...
pape pun aku sambung tdo balik r mls nk pk....

pg kul 5.30 am mak aku kejut soh g keja....
aikss!!! aku yg mamai ni pun g r ckp ngan mak aku ....

cma: mother..aunty allyn ckp xyah g opis r!!
ibu: g je ciap2 pat kul 6 kejut ibu...

aku yg blur ni pun
ngan semangat xde nya...g ar mandi...

dah ciap mandi kul 6 ( aku mandi mmg 1/2 jam) hahaha
so aku g ar kejut mak aku...
dah kejut
g gosok baju adik2 aku...
dgn selamba je mak aku ckp...
XYAH R G KEJA
AUNTY ALLYN DAH CKP MCM TU!!!
JOM TEMAN IBU G ANTA ADIK G SEKOLAH!!!

aiyaaa mother u.....kan!!!!
haiyaa suka lah mcm tu
kasi penat je...
huhuhu
pelajaran ari ke - 2
askum, murid2!!!
ada chat..
chat bagus!!!
xchat g mkn ubat jgn nk dtg
nnt H1N1 lak cikgu chimoro ri ni..
ok pelajaran ari ni..
adab ketika bercakap...
ari ni cikgu angin satu badan!!
bla ade satu supplier cikgu ni nk marah cikgu!!!
mcm cikgu lah pesalah nya...
hai, ikut suka ati die je nk maki cikgu ye!!!
xberadap betul!!!
hei raymon!!!
klu u nk marah u marah lah my bos!!!
u jgn nk marah kat i!!!
i ni kuli die je!!!
haiyaa....
lu r bebetul wat gua angin satu badan....
gua pun xtau lah pape sal my bos x nk byr u nya utang lagi!!!
ok murid2!!
jgn nk ckp ngan client kita atau pun sesape jelah dgn kasar...
FAHAM!!!!
ckp baik2..
pasti semua nk dgr dan jwb ngan baik ok!!!
sekian...
dr cikgu chimoro
TODAY XYAH G SHOWROOM..
YEEEEEEEEE....
BALIK UMAH ....
tp xseronok kena balik sendiri....
ibu tau x aku xde duit ni!!!!!

mn mn ni?????? sob...sob...

new Staff!!

he3!!! nampk itu tajuk..

emm, pe lg de org baru lah..

staff graphic designer br..

senang keja aku...

xyah dah jd graphic dah...

hahahha....

then yg best nya

nnt aku leh lah belajar nk edit pic mcm mn kan!!!

nama die syawaleena...

aku dah keliru dah nk pgl 3 akak kat tempat keja ni...




  1. kak ina


  2. kak rina


  3. kak leena


semua bunyi sama je..

aiyooo.... pening aku...

udahnya aku pgl nama akak yg br tu full


KAK SYAWALEENA!!!


hehehe..


welcome to chendrasari kak syawaleena


aku ingat kan dah balik keja leh r balik umah terus...
alamak upanya kena lepak kat showroom..
adoi...lapa ni...
wat to do!!!!
pelajaran utk ari ni...
ok!! aii semua!!
pelajaran ari ni x delah sgt...
sbb baru lg kan buka kelas...
so, pape pun chimoro nk ckp...
respect each other!!! and work as group!!
jgn nk wat cara sendiri gaya sendiri dan menyusahkan diri..
ade phm!!!!
bagus!!!
dan kepada ketua2 yg gla kuasa dgr cni!!!
even u dipilih jd ketua...
halo...
site visit plz!!..
jgn asik nk arah je.. then tercicir sana sini...
ok!!!
sekian...
pelajaran ari ni...

tenang kan minda...

emm...

akhirnya...aku dapat gak selesaikan..

client aunty allyn ni...

hope semua berjalan lancar sampai sabtu..ni

klu x mampus aku kena marah...

aku pun nk marah dieorg gak lah...

hehehe...

cayok!!!cayok!!!

wat to say!!!

Align Center

ri ni g keja naik tren....huhuhu
xbest nya!!!!

then naik leh tren dr sentul timur campai lah ke ampang....

jauh sungguh perjalanan nya...
ngantuk lak tu....
huhuhuh

time tgh ceronok pejam mata dlm lrt td....

tetiba leh jadi segar sbb pakcik sorang ni.....

pak cik: YE..YE...SY ADE KURSUS NI!!!5 NGAN 6....
fon: ( aku xtau lh die ckp pe?)
pak cik: YE..HAHAHA...SY NK G KURSUS NI KAT AMPANG...CUBA BOS TGK..KURSUS FIRST AID NI!!!

  • aku x kesah r klu die nk ckp pun kan...
  • tp kot ye pun


PAKCIK XYAH LAH CKP KUAT2 XKAN NK BG SATU LRT NI DGR!!!PAKCIK OIT!!!!

then aku nk continue tdo balik dh xleh..

ni semua pakcik tu punya psl ...ckp xreti slow....

eiii..nasib aku x ambil pic die...

klu xaku letak dlm blog ni...