antara 9 'mimpi' Nabi Muhammad

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan........"

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya, maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyeksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikat Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya, ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil kekumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang - benderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidakpun membalas bicaranya, maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya, lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya,maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.

SABDA RASULULLAH SAW: "SAMPAIKANLAH PESANANKU KEPADA UMATKU YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT"

~ 18/11/2010 ~ we gonna miss u Megawicky

oleh kerana uncle a.k.a jiran sebelah ni x buka wireless nya.. maka ssh ler chimoro nk update blog ni.. huh ...

short entry for that day.. it's so sad lah bila dpt tau oh my fav car akan di jual.. dan di ganti kan dgn car lain..

tp nk wat mcm mn.. mummy yg nk tukar.. keta pun dah rosak.. so elok lah tu tukar..tp... wahhh, syg nya daku padamu.. 

Bye! Bye My Car +_+..


New Car Alza .. ^_^ 

even tukar keta pun masih lagi color black gak.. huhu...
p/s: Megawicky = honda civic.. chimoro nya adik yg bg nama keta tu.. utk y alza ni otak die masih memikirkan nama yg sesuai.. huhu.. chimoro nk cari keta yg bulan2 byr dlm RM 250 je  lah kat mn ye.. second hand pun x pe.. haha makesure AUTO.. mummy nk belikan yeyeyeye...

JANGAN serabut kan CHIMORO dgn prob2 yg nnt leh di settle.. hohohoh... focus2 pasang lagu sekuat2nya chimoro.. =_='

Putus by Melda


aku duduk sendirian dikamarku
menangis kesepian kernamu
kau tinggalkan aku
kau cari yang lain
tergamakmu merobek hatiku
tapi setelah kau pergi
aku mendapat lebih baik darimu
dia hargai aku
dia sayangi aku
lebih daripadamu
aku ingin kau tahu betapa ku gembira
tidak lagi bersama mu
namun pastinya nanti kau akan sedari
yang kau perlu cintaku

tempahan T-shirt dr sekolah adik

"ayong tolong design kan baju" sms dr mummy
"pattern" bls si anak nya yg ngantuk ketika itu
"baju hitam, belakang Tshirt.. bla..bla..bla" sms balasan dr mummy..


itulah die chimoro hahha.. xde kerja kan .. dpt kerja dr mummy.. emm so, kali ni chimoro kena design T-Shirt yg agak simple utk sekolah damia for 3 dinamik.. budget pun dlm bape belas ringgit je.. so, xpelah design..banyak gak sample yg chimoro buat..dah siap ni..tukar sana tukar sini..dan baru lah ade keputusannya... then terus msg Uncle Wong... antar design T-Shirt utk procced buat baju!!


permintaan 1
Kehendak ke 2
Pertukaran ke 3
Keputusan Muktamad Dr Client ^_^
psst: kena cepat download adobe illustrator ni klu x nnt asik minta nabil tolong tukarkan..hahha

putih dan hitam = mana kecik , mana besar?

sedang lepak2 kcu ieda study.. elok je die tanya kat chimoro 
" Ko ni Besar ke Kecik?"
dlm hati chimoro APA punya kawan nya dah nk 3 tahun kenal.. 
"KO BOLEH SOAL MENDA TU KAT AKU!!"
emm, chimoro tanya kenapa die ckp mcm tu..jawapnya 
'jap die nampak kecik jap die nampak besar..
hahha.. lebih kurang tu lah ayt die.. chimoro rasa mesti die keliru bila chimoro kai baju putih nampak kecik kot.. haha bila hitam nampak besar kot... 
eh, eh, org kata klu kai gelap nampak kecik kan.. tp chimoro klu kai gelap nampak besar.. hehe pelik ke mmg chimoro dah buat org rasa pelik..erkkk lantak lah.. hahhaha

demok cat ni!! hahah tomei

I - City ~ kaki ku melangkah

dunia warna warni sy terokai kali ni..
heheh sgt best dannn tersangat lah seronok.. 
damm!! sy xde camera time ni.. terpaksa kai phone org.. tp..
hehhe pe chimoro kesah!!

Tupai ni comeiii bangat!!
Sy sukakan 'Star'..
Budget cun lah tu!!! ^_^

itu zirafah!! haha

2PM ~ "I'll Be Back" video

FT Island - Love Love Love video

~ 12.11.2010 ~

baru lepas tgk blog kak cha!! dgr lagu kat blog die tenang sikit sampai skang sy xtau ape tajuk lagu die... mata sy masih x mengantuk sampai laa ni... hakikat nya chimoro penat sgt..berjalan2 die sekitar I-CITY.. (emm, pic will update later k).. kaki chimoro penat sgt letih sgt.. tp chimoro mmg xleh tdo.. 


kul 2.30 am chimoro suruh zack on9 teman chimoro.. heheh mana time ni lah time chimoro ngah taip tap tup tap tup,,,kat keyboard ni... 

sy rindukan kamu semua!! kamu tau x??

semalam punya cerita

semalamnya cerita baru hari ni chimoro nk cerita..hahah..suka chimoro lah... sibuk je hahaha.. semalam best gila.. sy mmg seronok dan seronok dan seronok.. bgn pepagi... lg awl bangun dr ida ngan intan...  bgn je terus mandi2 segarkan diri di pagi hari..heheh ^_^..

pastu intan tanya nk g mn? chimoro ckp nk g beli mp5 ngan BIG APPLE!! terus intan ngan ida kata nk ikut.. sbbnya dieorg kata dieorg mimpi makan BIG APPLE!!! wowow, sampai masuk mimpi!! ok then msg Zack.."awak nk ikut sy x g LOW YAT!!" zack bls lambat Sgt  rupanya die baru bgn tdo.. oklah xpe chimoro tgu die..siap2 kami naik teksi tgu lrt..dan jalan kaki dr jln Hang Tuah sampai ke TS.. hahah!!! Seronoknya..sepanjang Jalan tu chimoro berborak je ngan Zack.. ahhah... ( mcm baru kuar dr gua lah aku ni asik berborak je)

ok, tu xpe sampai je kat TS ingat nk terus cr BIG APPLE.. tp disebabkan semua lapo kami mkn dulu kat food court TS tu..makan dan makan... sebelum makan chimoro g CIMB Atm g trnsfer byr duit deposit rumah.. hahah chimoro nk pindah umah dah...nnt xduk hostel dah sian saya.. ^_^..
\
lepas tu, time tgh mkn fariz dtg.. ade je die ni.. hahahoh ye fariz ni sape? fariz ni bukan bf sy ye.. hahha dan juga bkn bf sesiapa.. kawan zack je.. hahaha.. die ni mmg kelakor... monyol nya org.. after mkan chimoro terus gerak naik atas nk cr mp5.. tp sbb dah teringin nk mkn BIG APPLE.. naik je tangga bergerak2 tu hahah org pgl escalator..heheh chimoro terus nampak BIG APPLE hahaha..chimoro nya kaki, mata semua dah x kemana lah terus ke BIG APPLE.. huhu ngidam nya... dan chimoro mmg dah lama inginkannya.. hahha 

dah beli dah pastu terus g naik atas beli MP3 konon nya nk beli MP5 tp sbb Mp5 sy yang telah curi tu xde designnya.. sy pun xjadi beli... huhu sedihkan.. klu lah mak chimoro tau Mp5 ilang mati chimoro... so skang tgh kumpul duit nk beli mp5 ni..mahal jugak..... emmm, xpe2.. ade duit chimoro beli..ok!! 

NEXT, g TS belikan barang adiah yg intan nk!! emm, ssh gak nk cari..sbb chimoro xtau die nk bg kat siapa.. nk kata bg kat bf xbukan.. hahah memacam lah die ni.. tp chimoro dah dpt hidu dah die nk bg kat sape.. hahaha.. chimoro kan digelar wartawan x BERTAULIAH kat kolej tu.. hehehe ok cari2 akhirnya jumpa gak... minta pendapat chimoro pastu die tanya lg kat Ida pastu die tanya BAlik kat chimoro.. ish pening lah chimoro ngan die ni.. hahahha.... 

dah abis beli chimoro ckp nak singgah Watson jap nk beli barang ni!!! ok, then singgah watson.. dah pilih barang ni barang tu.. akhirnya g byr terus... chimoro ingat bila chimoro balik dah lah kan..rupanya x abis g...Zack ngan fariz ngan ida ngan intan lak tgk brg lama GILAAAAAAAAAAA.. ISH.. kalah chimoro.. huhu.. dgn chimoro fariz g try semua produk testernya..dgn zack cari eye liner putihnya.. dgn intan dan ida... belik celak hitam!! adoi.. serabut chimoro hahah... dan abis semua tu chimoro terus balik!! yeah balik.. ade kesah time balik ni.. tp nnt lah..chimoro nk mandi dulu.. hahha time tulis blog ni pun x mandi g.. hahaha...


psst: maaf pic xde sbb kami semua x bergambar pun.. sian sy lagi2 yg tgh xde phone ni!!

xleh nk tgr ke!!

in this world ade ke org yg langsung xleh nk ditegur..kena tegur je terus seharian xnk berkata2.. hei ade gak manusia mcm ni kan.. bg chimoro klu ade org mcm tu ssh lah hidup..hei,, tolong r.. kita ckp elok2.. bls pun elok2 r..bukannya kita marah ke ape ke... xkan xleh nk kena tgr langsung... nk kena follow je rentak ko!! hei, sampai bila... i'm not kind of people like that lah.. ..

psst: today mood spoil gile.. mmg chimoro angin tul.. seriusly nk senyum pun hei..ssh lepak in my room je study acct!!

Seoul-Tokyo 20th Music fest Broadcast

Idol group SS501 member Park Jungmin who is now doing solo activities aside from SS501 has undertook the role of an MC for SBS live 'Inkigayo' ever since his last in 2005 during debut period.

On the 3rd in Japan Tokyo's Arena Hall, Park Jungmin had successfully completed his recording for 'Seoul-Tokyo Music Festival 2010' as the selected MC for this event. This 'Seoul-Tokyo Music Festival 2010' will be broadcasted in mid-December through SBS 'Inkigayo'.

On this day, Park Jungmin collaborated alongside Nam Gyuri* and Big Bang's Daesung as the MCs for this event, and also flaunted his incredible Japanese language skills as he interpreted the words of fans well and exact. A related spokesperson from Japan hinted that he "initiated many pleasant and interesting jokes throughout the entire while and made full use of his tactfulness".

Last September 17, Park Jungmin had already signed on with Japan Yamaha Group's Yamaha Music Entertainment and declared his invading into Japan. And again, he had also signed on a full-time contract with Taiwan's foreign agency CNR Media (CEO = Na Kwang-hun) and joined hands with Taiwan's Sony Music as he takes on the invadement of the Greater China.

Park Jungmin who has declared his invadement into both Japan and the Greater China will be releasing his first solo debut album on the upcoming November 25 and begin his domestic activities. In this time's album, hit song composer Shinsadong Tiger will be participating in the works where it further increases the level of anticipation.

He will be returning to Korea on 5th and also meet with his domestic fans on November 27, 8PM at Seoul's Kwangwoon University.


psst: ~chimoro copy from SS501 FB ~

my happiness time is with u!!

"halo, bu.. oh mau g wangsa walk x ckp ye..siap post kat FB lg!" said chimoro 
"aikss, tau ye." said mummy
"nk ikut.. mn aci kuar tanpa ade ayong..eh, eh kreddit nak abis letak dulu bye" said chimoro..

Tweet..tWEET Sms..

"MAU IKUT KE?" mummy
"MAU LAH, APE LAK XMAU..TP SOK ANTAR PEPAGI BALIK HOSTEL X BACA BUKU AYONG FINAL EXAM YE AHAD NI" chimoro
"SIAP CEPAT IBU MAI AMIK" mummy

haha.. ari ni seronok gila.. g tgk wayang with my mummy and my little sister.. walaupun kejaP je.. tp arghh seronok lah..  tgk cerita MEGAMIND 3D.. hey mahal tul.. dah lah duduk kat seat couple lak tu..padahal chimoro ngan adik2 and mummy je pun..hahha so kitaorg pun main beli je RM 44 utk seat couple tu..fuhhhh... topup pun lepas ni.... ok so kata pun 3D so kai lah speck mata yg die bg ni.... nasib chimoro kai contact lense.. leh lah kai speck tu... klu chimoro kai speck mata.. mcm mn chimoro nk kai speck mata 3d tu.. huhu sama ke nnt pandangan nya.. arghh lantak lah... 

tp ari ni ceronok lah.. hanya KAMI..dan KAMI gembira untuk hari ni.... esok kena balik hostel balik!!! hohohoh

Sy suka pale megaMind ni.. hahha lawak lah die

L.U.V

.....#############
...###############
..#################..................###
..##################..........#########
....#################......#############
.......################..###############
.........################################
...........###############################
..............############################
................#########################
..................######################
....................###################
......................#################
........................##############
...........................###########
.............................#########
...............................#######
.................................#####
...................................###
.....................................#
.......................................
.......................................
.....................................
...................................
.................................
..............................
............................
.........................
......................
..................
.............
.........
......
.....
...............................
...................................
.....................................
.......................................
....................................
...............................
.............
...........
..........
.........
.........
..........
..............
...................
..........................
...............................
.................................
.................................
..............................
.........................
..................
.............
.......
...
..................................
.....................................
.......................................
.......................................
.......................................
.....................................
.................................
..............................
............................
.........................
.......................
.......................

bosan

dah dua hari kot chimoro xupdate blog.. heheh ..
sorry lappy xde kat tgn CHIMORO ye.. chimoro tinggal kan kat umah.. sbb FINAL EXAM haha..
mummy chimoro kai.. so nk update tu pun kena kai lappy org...


ahad ni ade exam sooo agak aiy!!!... ahad pun nk wat exam.... wat jelah ari isnin...kcu je time holiday tau!!!!!!!


paper  ahad ni  SYSTEM AND connectivity