❤....Giveaway Ujang9897....❤

again.. join new Giveaway from ujang..

thanks to Wanda yg tag me..  ❤❤❤❤


syarat-syaratnya
 Letak Header Pilihan Malaysia kat atas tu ...hahahah (tak wajib)

2) Letak satu gambar korang yang sempoi ...( tak wajib) 

3) Bebel la apa-apa..nak kutuk blog aku pun boleh...('',) ( tak wajib)

4) Tag 2 orang (bagitau la dorang ek)

5) Tinggalkan entri penyertaan di entri ini...

so Chimoro tagged : aishahzack

 oh ye pic sempoi!!! 


✿chimoro senggal

NK JOIN CLICK SINI


❀◕ ‿ ◕❀ Angkasawan ke KPTM!!

HEHEH!! jgn jelez..xyah jelez.. ok!! chimoro ade seminar kerjaya and TALK nya dr ANGKASAWAN negara kita. (Dr Sheikh Muszaphar Shukor). iaitu bf x kesampaian.. atau pun dlm mimpi .. minah berangan nk MATI bg aku!!    congrats to students EVENT MANAGEMENT!! buat event ni.. ( pasni my turn lak kena wat event!!)


thanks to our ANGKASAWAN sbb luangkan masa dekat kolej kami and give a talk to us.. byk r die kongsi cite die kat kitaorg even CD x leh nk PLAY!! its ok  lah... haha by the way ade menda nk share ngan korang interesting gak..
  1. Penah operate korang xleh jadi angkawasan.. nnt parut terbuka balik klu tekanan terlampau tinggi..
  2. ade ijazah korang leh apply but excuse to people yg ade lesen kapal terbang..
  3. sanggup nk rasa gajah tekan korang!! silakan leh jadi angkawasan.. (eh, bkn gajah lah ok.. tp tekanan x ingat bape 9 td tah)
  4. lg rendah lg bgs sbb nnt senang duk dlm ape tah nama die capsul ape tah
  5. GOT 30 MILLION!!! KORANG LEH G ANGKASALEPAS!!! serius!!
  6. ANGKASAWAN kita just tdo utk 3 ke 4 jam je!!! ok itu FAKTA bkn auta!!
  7. ANGKASAWAN ckp " sy pantang bla org kata die X CUKUP masa"... ( pasni xmau dah guna ayat tu)
  8.  nk solat kat sana(angkasa lepas) kaki kena ikat!!! sbb klu bongkok nnt korag dah mula terbang2..
  9. ketinggian korang akn meningkat bila kat atas sana.. tp balik bumi jadi asl balik kot!
  10. hei2 ni kena tau!! " muka korang akn jadi berusia!!" sbb emm lupa dah!!

ok tu je yg chimoro ingat sepanjang die cite!! ok.. byk lagi sebenarnya tp mls nk taip!! hahah 

ade lg sorang tetammu TP LUPA NAMA DIE!! huhuh!! nnt chimoro ingat chimoro g tau ye!! eheh penjelahan ke angkasa!! wei seronok wei!!! 



psst: any idea nk wat event ape nnt..rasa2 mcm nk wat event battle band!!!!

✿◕ ‿ ◕✿ friendship


Cerpen :: Wasiat Lelaki Sejati

Salam. ei ada buat cerpen khas untuk contest kat sini.

...







Amirul tersentap dengan berita yang didengarnya. Fail yang tadi dalam genggamannya terlepas jatuh ke lantai. Badannya hilang daya imbangan, lalu dia terjelepok ke tanah.  Nafasnya hampir tersekat, jantungnya seolah terhenti berdetak. Perasaannya kosong sukar untuk percaya. Fikirannya makin bercelaru. Serasanya baru semalam  tragedi  itu berlaku. Tragedi yang membuatkan dia merajuk dengan keluarganya lalu melarikan diri sejauh mungkin tanpa sebarang perkhabaran. Terkenangkan tragedi  itu, mindanya mula mengimbau kenangan manis dan pahit datang silih berganti.




Tak kan terganti segenap memori…
Tak kan terpadam seluruh kenangan...


Sedang enak Amirul berbaring di sofa…

“Mirul, kami ada hal sikit nak cakap dengan kamu.” Pak Din, ayah Amirul memulakan bicara.

“Macam serius je. Hal apa, yah?” tanya Amirul. Amirul bingkas bangkit dari permbaringan dan duduk menghadap ayahnya.

“Kamu kenal Ayu, anak Pak Man Yok?” tanya Pak Din.

“Ayu? Kalau Ayu, Mirul tak kenal. Tapi kalau Lisa tuh, Mirul tau lah.” jawab Amirul jujur.

“Hah, Lisa?? Bila masa pula Pak Man Yok ada anak nama Lisa?” tanya ayah Amirul kembali.

“Jangan-jangan Lisa yang kamu kata tu Ayu tak? Cer citer sikit Lisa tu macam mana?” emak Amirul pula menyampuk.

“Er…kalau tak silap yang muka ala-ala Lisa Suriani tu!” jawab Amirul.

“Hah, yang itulah Ayu! Memandai kamu aje tukar nama dia jadi Lisa.” kata emak Amirul.

“Entah kau ni! Orang kata, biar tak pandai, jangan memandai-mandai!” kata akak Amirul yg datang mengangkat dulang berisi teko teh panas dan beberapa cawan serta piring kecil.

“Manalah Mirul tahu. Dah si Jibab dok panggil-panggil Lisa.” Amirul cuba mempertahankan diri.

“Kamu dengarlah si Jibab tu gebang.” akak Amirul bersuara lagi.

“Macam ni, mak dan ayah dah berbincang dengan keluarga Pak Man Yok.  Nak satukan kamu dengan anaknya,si Ayu. Kamu pulak macam mana? Setuju ke?” tanya ayah Amirul lagi.

“Kalau dengan Ayu yang macam Lisa Surihani tu, bolehlah Mak.” jawab Amirul sambil tersenyum-senyum.

“Hish, budak ni.” emaknya meningkah.

“Mirul, kahwin bukan satu perkara yang mudah yang boleh dibawa main. Banyak tanggungjawabnya. Terutama kita ni lelaki. Ingat, lelaki dipertanggung jawabkan empat perempuan, iaitu mak, kakak dan adik-adik kamu,  pabila ayah sudah tiada, kemudian barulah isteri dan anak kamu kelak. Lelaki yang sejati, adalah lelaki yang bukan sahaja menjaga keluarga, malah menjaga maruah keluarga dan dirinya dengan penuh rasa tanggungjawab. Ayah juga ada sebab kenapa ayah pilih dia sebagai calon menantu. Satu-satunya menantu perempuan keluarga kita.” ujar Pak Din serius dan panjang lebar.

Amirul diam dan mengangguk-angguk mendengar tarbiah ayahnya. Manakala emaknya disebelah hanya mengangguk menyokong kata suaminya. Pak Din diam dan kemudiannya menyambung.

“Ayah tak nak kamu tersalah pilih. Hanya kamu waris lelaki keluarga kita. Jadi, hanya kamu seorang sahaja tempat kami letakkan segala harapan dan amanah ini.” Amirul menarik nafas sedalamnya lalu menghembuskan perlahan-lahan.

“Dengar kata ayah tu,lagi pun tak payah sangat nak bercinta-cinta ni. Cinta tak selalu bersama jodoh, tapi jodoh itu bersama cinta.” emak Amirul mula bermadah-madah.


 Permintaan yang mulanya kedengaran seperti guraan menjadi terlalu berat. Amirul tunduk diam sambil mencerna kata-kata ayahnya. Kopi yang terhidang di atas meja dihirup seteguk demi seteguk walaupun kopi itu sudah sejuk. Perlahan-lahan ingin dinikmatinya. Kemudian diletak semula cangkir tersebut.

“Mirul tak dapat nak bagi jawapannya sekarang, yah. Mirul rasa, ada lebih baik jika Mirul jumpa dan bincang dengan dia dulu. Kemudian, barulah Mirul bagi jawapan.” jawab Amirul secara serius juga.

“Hah, iyelah. Tapi jangan lama sangat” Pak Din mengingatkan Amirul.



Tak kenal maka tak cinta…


Hari ini, Amirul yang cuti datang membantu gerai emaknya. Dia berniat ingin berjumpa dengan Ayu sehabis waktu perniagaan emaknya. Tiba-tiba emaknya yang tadi hanya duduk didapur, keluar menjemput seorang pelanggan.

“Hah… Ayu, sorang aje? Mak kamu mana?” tegur mak Amirul kepada pelanggan tersebut.

“A’ah mak cik. Sorang je. Mak suruh hantarkan ini ” Ayu menunjukkan seplastik ikan pekasam lalu plastik itu bertukar tangan.

“Eloklah kamu datang pun, Mirul ada tu. Miruullll….”  kata emak Amirul.

“Ya mak!” sahut Amirul.

“Ni ayu datang ni.” jawab emak Amirul.

“Hai…” tegur Amirul dan terkesima melihat wajah Ayu yang ayu. Rupanya memang mirip seperti Lisa Suriani.

“Hai…” balas Ayu sambil tersenyum.

“Cantik!” Puji Amirul. Selama ini dia tak pernah ambil pusing akan gadis yang ada di kampung mereka.  Amirul terpaku seketika.

“Apa?” tanya Ayu kurang jelas dengan tutur Amirul.

“Erm…tak, tak de!Duduklah.”  kata Amirul lagi sedikit keseganan. Ayu turut dan hanya tunduk dan tersenyum.

“Er, aku ada hal sikit nak bincang dengan kau.” kata Amirul yang cuba untuk bertenang.

“Hal apa?” tanya Ayu tidak faham.

“Aku ni jenis straight-to the-point. Hurm…er…kau dah ada balak? ”

“Hah?” Ayu terkejut dengan soalan Amirul yang telus.

“Boyfriend?” Amirul cuba untuk memberikan maksud kata-katanya tadi.

“Oh, tak adalah.” jawab Ayu.

“Er… aku… bukan apa. Kau tahu tak pasal hal parent kita nak satukan kita?”

“Yeah.”

“Hurm… itu sebab aku tanya kau. Manalah tahu, kau dah ada balak ke. Nanti, tak memasal je korang brake up. Lepas tu mulalah nak salahkan aku… aku macam ni, macam ni. ” Amirul cuba untuk membiasakan diri.

“Eh, tak adalah. Saya mana ada balak. Saya still single lagi.” jawab Ayu memalu sambil senyum nipis.




Sepulang di rumah, Amirul memberitahu hasil perbincangannya dengan Ayu.

“Mak, ayah. Kalau mak dan ayah rasa, Ayu tu, calon yang terbaik untuk Mirul. Mirul ikutkan aje.” jawab Amirul tenang dan cuba beralas. Seboleh-boleh dia tak mahu kelihatan meminati Ayu. Dia mahu kelihatan cool.

“Betul ke, Mirul? Alhamdulillah. Kalau macam tu, dalam bulan depan kita hantar rombongan masuk meminang ke rumah Pak Man Yok, bertunang sekali. Lepas tiga bulan terus nikah!” kata emak Amirul kerana keterujaan yang amat.

“Haih, cepatnya!” Amirul terkejut.

“Cepat apanya? Kamu nak bertunang lagi sebulan, kahwin lagi tiga bulan. Lagi pun, buat apa nak lama-lama. Kan tak elok! Keluarga mereka pun dah bersetuju. Kan lebih elok, berkahwin dulu sebelum bercinta.”

“Iyela, tapi mak tak rasa macam tergesa-gese je ke?” tanya Amirul.

“Tak adalah. Selalu je orang ikat tiga bulan. Nanti kamu pergilah jumpa dengan Ayu, bagitau dia sambil tu boleh kenal-kenal dengan dia.”

“Iyeke? Hurm…don’t worry, mak! Ayu punya pasal, petang ni jugak Mirul jumpa dia!” kata Amirul bersemangat sambil tersenyum nakal.

“Gatal!” kata kakak Amirul menyampuk lagi sambil membaling kusyen yang dipeluknya ke muka Amirul.




Ayu dan Amirul semakin rapat. Mereka kerap menghabiskan masa bersama. Terutamanya hujung minggu. Sambil mereka sibuk membuat persiapan majlis perkahwinan, sambil mereka cuba untuk mengenali antara satu sama lain. Setelah mereka membeli barang, Amirul menghantar Ayu sehingga depan rumah. Kemudian dia terus pulang ke rumah.

Setelah membersihkan diri, dia berbaring di atas katil bujangnya. Penatnya bukan kepalang, bayangkan ingin membeli set barang kemas sahaja mengambil masa sehari suntuk. Dari pagi hingga lewat petang bermula dengan kedai emas Habibah sehinggalah ke kedai Poh Kang. Satu pun Ayu tidak berkenan. Akhirnya, mereka berbalik semula ke kedai Habibah setelah di pujuk oleh Amirul.


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Anuar Zain – Sedetik Lebih


Tiba-tiba Amirul teringatkan Ayu, dia tersenyum. Baru balik ber-dating, sudah terasa rindu. Dicapainya telefon bimbit cap Cokia, mendail nombor Ayu.

Tutt Tutt Tutt…

Tutt Tutt Tutt…**telefon tidak di angkat.

Amirul sedikit hampa.

‘Dah tertidur kot. Penat sangat agaknya. Tak apalah.’ Amirul cuba untuk memujuk hatinya.




Emak dan kakak Amirul sibuk menggubah barang hantaran. Tinggal tak sampai sebulan saja lagi majlis perkahwinan Amirul. Emaknya-lah yang paling gembira sangat. Tak habis-habis memuji-muji bakal menantunya secantik Lisa Suriani, sudahlah berpelajaran, sopan pula tu. Mak mertua manalah yang tak gembira.

Amirul hanya duduk melihat mereka yang tekun menggubah.

“Tak keluar ke Mirul?” tanya emak Amirul sambil tangannya ligat mengubah hantaran.

“Taklah, mak. Ayu kata nak siapkan barang hantaran. Lagipun dah dekat Maghrib pun. Ayu tak suka keluar malam-malam.” jawab Amirul.

“Baguslah tu. Mak suka sangat dengan Ayu tu, Mirul. Baik budaknya.” kata emak Amirul sambil tersenyum.




“Assalamualaikum.” satu suara dari luar rumah memecahkan kesunyian.

“Wa’alaikummussalam.” jawab emak Amirul.

“Apa khabar, mak cik? Sihat?” muka Jibab tersembul dimuka pintu yang tidak bertutup.

“Sihat. Masuklah Jibab! Ni Mirul ada ni hah.” kata emak Amirul sambil masuk ke dapur.

“Ye, mak cik. Tak yah lah susah-susah mak cik. Kami datang ni pun, sekejap je.”

“Hah, asal ko tersengih-sengih ni?”

“Hehe. Mirul, lepak Pekan Lama jom!” pelawa Jibab ke warung tempat mereka sering melepak di malam minggu.

“Malaslah.” jawab Amirul acuh-tak-acuh.

“Alaaa… mentang-mentang dah ada tunang. Asyik berkepit dengan Ayu. Sombong je dengan kita orang.”

“Aku penatlah.” Amirul cuba berdalih.

“Jomlah. Kau pun dah lama tak join. Apit pun ada, tau. Jomlah.” pujuk Jibab.

“Aku nak rehatlah, Jibab.” jawab Amirul memberi alasan.

“Betul kau tak ikut ni?” tanya Jibab lagi.

“Tak apalah. Kau pergilah.” kata Amirul.




Amirul berkhayal dia menari bergolek-golek di taman dengan Ayu ketika menonton hindustan yang dipasang oleh kakaknya, namun kakaknya sudah tertidur dan enak dibuai mimpi. Tiba-tiba telefon bimbitnya berdering dan bergetar. Panggilan dari Jibab.

‘Potong stim betullah.’ getus Amirul. Tapi Amirul membiarkan seperti angin lalu. Malas dia hendak melayan kerenah sahabatnya.

Tutt Tutt…**bunyi mesej pula yang masuk

‘Kau kena datang sini sekarang! URGENT!’

Amirul ragu-ragu, antara ingin keluar atau tidak. Jam menunjukkan hampir pukul 12 tengah malam. Dalam keterpaksaan bercampur ingin tahu, akhirnya dia pergi juga berjumpa dengan Jibab di Pekan Lama.




“Apa benda yang urgent sangat tu?” tanya Amirul sebaik sampai di warung Pekan Lama.

“Kita orang nak tanya kau sikit, boleh?” tanya Apit yang duduk di sebelah Jibab.

“Apa?” tanya Amirul malas.

“Kau betul ke nak kahwin dengan Ayu anak Pak Man Yok?” tanya Apit.

“Ha’ah. Asal?” tanya Amirul curiga dengan pertanyaan kawannya.

“Erm…aku rasa, kau dah buat pilihan yang salah.” jawab Apit mula memberi hint sesuatu.

“Apa maksud kau ni? Aku tak fahamlah.” tanya Amirul semakin tidak sedap hati.

“Tadi kita orang nampak Ayu ‘main dalam kereta’ dengan jantan mana entah.” sampuk Jibab yang tidak sabar dengan kata-kata Apit.

“Apa????” tersentak Amirul mendengarnya. Berderau darahnya, namun dia cuba mengawal.

“Betul, wey!” Apit menyokong kata-kata Jibab.

“Kalau korang ni kawan aku, tolong jangan buat fitnah pasal dia!” Amirul memberi amaran. Nafasnya kuat kedengaran, jelas dia sedang menahan amarah.

“Sumpah wey. Kita orang nampak dengan mata kepala kita orang sendiri!” Jibab sudah mula bersumpah.

“Hey, Jibab! Tutup mulut kau tu sebelum pecah aku hempuk! Kau ingat aku tak tahu, kau ada hati dengan dia? Bila kau tak dapat, lepas tu kau buruk-burukan dia! Kau saja je, kan!” tengking Amirul. Pantang benar dia pabila mendengar kekasih hatinya diburuk-burukan.

“Mirul, kau cakap elok sikit…” Jibab sudah mula berangin.

“Apa??? Kau tu yang patut cakap elok sikit! Betulkan, kau ada hati dengan dia?” tanya Amirul tidak berpuas hati.

“Jibab?” tanya Apit dan berpaling ke Jibab.

“Okey, fine. Memang aku ada hati dengan dia, tapi tu dulu! Aku tak tergamaklah nak tikam member aku!” kata Jibab.

“Pandai betul kau berlakon, kan! Kau tak payahlah. Macam ni kau kata member? Lebih baik aku tak payah ada member-lah!” kata Amirul sambil terus berlalu.

“Aku pun tak heranlah, bacul!” bidas Jibab.

“Apa kau cakap?” Amirul berpaling sambil menggenggam penumbuknya erat-erat. Andai Jibab berani mengulanginya lagi, dia tak berjanji, tangannya masih mampu menahan amarahnya  atau tidak.

“Jibab!!!!” panggil Apit cuba menahan kelancangan mulut Jibab.

“Apaaa??? Eh, aku tak heranlah setakat ada kawan dayus macam ni! Dah tau bakal bini dia ‘beromen’ dengan jantan lain. Buat tak…”

“Bangsat kau!!!!” Amirul tidak mampu bersabar lagi. Dia berlari ke arah Jibab dan…

Bukk!!!**satu tumbukan padu tepat mengenai muka Jibab.

Belum pun habis ayat Jibab, Amirul sudah melabuhkan penumbuk sulungnya. Jibab terjatuh di atas meja makan, oleh kerana meja itu plastik dan boleh dilipat, Jibab terjatuh terus ke atas tanah bersama meja itu.


“Jibab!!! Mirullll… Mirulll…Mirullll….” jerit Apit sambil cuba untuk menahan Amirul dari memukul Jibab lagi.

p/s :: untuk mengikuti sambungan cerpen ini, korang boleh usha kat 99 kisah klasik kita.
kalau korang rasa cambesh boleh vote sekali xP
thanks~

 p/s/s :: cimot yg comeyl, sila vote admin tiri mu ini**paksa-rela xD

❤....Buang Masa... ❤

memikir.. menaip..memikir ..menaip..oh aku dah stuck... so mari kita membuang masa dgn design menda yg x berfaedah..

hasilnya..

Cov student section 8
serius mmg aku membuang masa.. xpe mood chapter 3 sudah kembali..ayuh teruskan..

ok sampai sini sahaja.. tatata...

psst: nk comment ye silakan segala hasil kerja korang leh comment...

err...


────(♥)(♥)(♥)────(♥)(♥)(♥) __ ɪƒ ƴσυ'ʀє αʟσηє,
──(♥)██████(♥)(♥)██████(♥) ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɧα∂σѡ.
─(♥)████████(♥)████████(♥) ɪƒ ƴσυ ѡαηт тσ cʀƴ,
─(♥)██████████████████(♥) ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɧσυʟ∂єʀ.
──(♥)████████████████(♥) ɪƒ ƴσυ ѡαηт α ɧυɢ,
────(♥)████████████(♥) __ ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ρɪʟʟσѡ.
──────(♥)████████(♥) ɪƒ ƴσυ ηєє∂ тσ ɓє ɧαρρƴ,
────────(♥)████(♥) __ ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɱɪʟє.
─────────(♥)██(♥) ɓυт αηƴтɪɱє ƴσυ ηєє∂ α ƒʀɪєη∂,
───────────(♥) __ ɪ'ʟʟ ʝυѕт ɓє



█───█──███───█──█
█───█─█───█──█──█
─███──█───█──█──█
──█───█───█──█──█
──█────███────██

─███──████──████
█───█─█───█─█
█████─████──████
█───█─█───█─█
█───█─█───█─████

█───█─████─████──█───█
█───█─█────█───█─█───█
█───█─████─████───███
─█─█──█────█───█───█
──█───████─█───█───█

████─████─████─████─█──███──█
█────█──█─█────█──█─█─█───█─█
████─████─████─█────█─█████─█
───█─█────█────█──█─█─█───█─█
████─█────████─████─█─█───█─████

█████──███
──█───█───█
──█───█───█
──█───█───█
──█────███

███─███─████──█
█──█──█─█─────█
█──█──█─████──█
█──█──█─█
█──█──█─████──█

AD + IZ

ok the name for novel yg chimoro dah abis baca.. pada kaki novel " ANDA DIGALAKKAN MEMBACA NOVEL INI" 


AD + IZ.karya Eury Athena
seriusly cite die mmg best.. alahai romantik nya jln cerita die.. mula lah berangan diriku ni AD @ Adry a.k.a ADRIANNA MAYESA ... yg tetiba kena kawin secara mengejut mlm tu jugak nenda si IZ ni suruh kawin.. "ade ke org mcm tu lg". haha tp seronok nya..

jalan cerita die pun not bad!!  menarik ok... so, xkan menyesal klu korang beli...  klu korang menyesal gak meh sini cer cite kat awok ni... ngape teman x suka  novel nya.. ye.. awok nk tau sgt ni.. 

Aku cuma berpeluang menjadi kekasihmu selama tiga jam, tiga puluh minti, tiga puluh sembilan saat.. untuk itu, izinkan aku menjadi pencintaimu buat sepanjang hayatku.. 

Camera Polaroid

ape tu camera polaroid? serius xtau? xpe it's ok chimoro sedia membantu..

camera polaroid camera yg bila kita tangkap akn terus kuar gambar die dr camera.. hehe . itu je yg aku mampu ckp.. sbb aku xarif lg ok . but, 1 things yg korang kena tau.. die nya pic mmg berbeza lah ngan camera digital korang tu..erk mmg pun sbb bila aku tangkap aku mesti kena edit balik.. huhuh..tone color die mmg ok!!! erk tp klu x silap bergantung gak camera ape korang guna..

so ni camera idaman chimoro

dekat leisure mall dieorg jual RM 230 
eh2 sebijik camera yg aku nk.. bgs mr.korea aku ni.. hehe
by the way jatuh cinta ngan camera ni pun sbb pengaruh cite korea.. huhu.. 

lg pic camera polaroid:
Hello kitty nya..cutenya.
mak ai besau nya!!!

ni tazmania nya!! hahah aku sukakanya!

pic from Camera Polaroid :






psst: ade sesape lg mahir sal camera ni..hei2 share lah sikit.. jgn lari tanpa meninggalkan ilmu mu itu.. huhu

psst: pic credit to google

~ not a big ISSUES lah ~

pengumuman!! pengumuman!!! cik chimoro nk bg tau something..

oh ok.. header telah berubah.. 

before ni
now di tukar kpd 

adik2 ku korang ptt bangga muka korang ade dlm blog akak ko ni.
motif : bosan dh ngan header lama

psst : dpt idea waktu buat header miss KAK CHA!!  g buka blog die click SINI
psst: tomei tak!!!header chimoro.. hahahah sy suka kannya.. ok sekian bye!! 






3 days - Citrawarna KPTM 2011

alhamdullilah!! selesai sudah Karnival citrawarna KPTM 2011!! dlm masa sebulan chimoro bz dgn kerja2 yg telah di arahkan. huhu dan hasilnya pada mlm KEMUNCAK tu semua nya berjalan nga lancar.


POST kali ni agak panjang sedikit sbb chimoro nk story sepanjang berlakunya event ni.  hehhe suka ati chimoro lah blog shimoro kan.. hehehe 

25 MAC 2011 - JUMAAT

pg tu all crew dah bz!! bz ke.. bz gak lah.. huhu nk kena setup sana setup sini.. so agak bz.. then kena tgu kedatangan all of peserta KPTM dr setiap cawangan.. pagi tu chimoro gerak g sana lambat sikit.. sbb kerja chimoro dah settle (in design) TP,chimoro kena bgn pagi GAK sbb housmate chimoro ade buka gerai niaga.. heheh kitaorg take part dlm pasar rakyat citrawarna.. pagi kena bgn lari g kolej nk setup booth.. sbb ida kata meja kerusi kena set up sendiri.. pastu dah settle hal kedai. chimoro jln nampak kak saira ngan wan aisyah with jack and arab wat bunga telur.. so, chimoro yg mmg xde kerja tolong lah buat bunga telur.. tp menyirap sebab setiap kali nak ikat telur tu mesti jatuh..MENCINYA AKU!! so adjust g buat bunga rampai ... pulak bila wat kena marah sebab potong besar2.. huh bg chimoro tu dah paling kecik dah tu ..huh sudahnya g buat bunga telur balik.. 

then pastu bayzura minta tolong amik makanan kat atas utk crew.. pastu lari turun bwh balik.. g lari naik atas balik tgk dak2 ni kptm kl berlatih wat makyong .. dpt lak call dr intan suruh settle kan tagged nama MPP!! ish.. MPP PUN nk kena wat. so settle tu dulu ..lepak kat bilik MPP amik ko byk lg kerja nya then chimoro pun tolong lah buat tagged semua yg before ni chimoro design.. so tlg liminated and gunting!! huhu agak penat stay kat kolej  duk dlm building sampai xtau pe cer.. tau2 jam dah kul 7.00 pm ok tu tunjuk kan dah senja!! hah senja dah!!! huhu so mlm tu ingat leh balik oh ok rupanya x leh stay lg then tgk intan bayzurA kalut semcm.. tanya die ngapa "she say that peserta KPTM ALOR STAR ngan KPTM BATU PAHAT xde transport nk g kolej for rehersal n taklimat.. pulok"!! pinjam keta sana sini asking crew SAPE yg ade keta pinjam nk g ambil dak2 ni.. amik je dlm kul 8.30pm baru sampai kolej itupun taklimat dah abis. (psst: for guyz KPTM ALOR STAR n KPTM BATU PAHAT for delay amik korang sorry sesangat.!). amik makanan standby mlm ni ade rehersal all KPTM YG bertanding.. after rehersal kemas sana kemas sini balik ... 


26 MAC 2011 - SABTU

 KUL 7.30 dah kena ade kat kolej.. but a little bit lambat sikit..  pagi2 xnampak lg crew lain ok chimoro naik 2nd floor but still gk no body there.. turun balik nampak crew ade kat bwh ok. memandai cik chimoro naik atas kan.. sampai2 terus bg tagged nama kat ARAB bcs he the person IN-CHARGE for chair.. forgot to giv arab yesterday..haha so pagi TU chimoro bg lah.. then kecoh nk letak nama mcm mn.. chimoro mmg x tau susunan kerusi mcm mn.. next bayzura mintak tolong angkat makanan.. so 3 jenis air yg berat nk kena angkat bukan angkat pun kai troli je.. hehehh tp nk handle troli tu YA ALLAH!!! hanya tuhan yg tau... bwk naik tingkat 4 letak all food kat situ..pastu bwk balik air naik tingkat 5 sbb nk bg kat dak2 yg tgh pratice makyong.. after that breakfast jap  continue back buat kerja.. turun balik bwh.. Fuad mintak tolong susun kerusi ok.. tlg susun kerusi di pns terik yg huh!!.. xyah ckp lah kan.. pastu intansue mintak tlg design last minit utk  promote lg sbb die mcm x yakin mlm nnt ramai dtg.. hahha hakikat nya.. ramai kot!!! sudahnya design yg last minit tu hanya lah mengisi masa lampang aku je..hahha ok.. tgh hari tu KAK MAS minta tolong teman g prnt aturcara majlis!! ok g teman just nk middle kan cover saje..  lari lak ke kedai print.. sbb menda tu mmg nk urgent.. dan ok semua dah middle xtgu print sampai 50 terus balik ke kolej... then tolong pe yg patut sampai2 je fuad dan crew2 lain naik tingkat 4 suruh panggil semua kptm turun bwwh.. ade rehersal penuh!!! huh naik turun naik turun.. PENAT TAU!!! leh KURUS NI.. haha ok panggil jemput dieorg turun bwh tgk rehersal sekali lg!!! bila dah abis xtau nk wat pe g lari ke gerai.. tlg ape yg patut. ye r chimoro kan dah kata kat dieorg ade masa lapang chimoro leh tlg kat gerai.. so g sana tolong jap..

pastu ajak KAK SAIRA!! g buat rambut.. dah rimas rasa serabai gila.. SAIRA mintak permission kat BOBO then terus dpt kuar.. its ok kuar lah chimoro ngan saira g cuci rambut and blow!!! hahah selesa rasanya.. 1 jam gak lah!!! tp x pe murah je RM 18.00 hahhaha.. ok balik tu saira drop me kat kolej alik sbb chimoro rasa xsedap ati x jaga gerai ngan dak housmate ye r dah janji kan IF ADE MASA LAPANG AKU JAGA NGAN KORANG!! so, balik je terus ke gerai .. promote brg! hehe beli laksa then makn kat kedai. nyum2 sedap laksa kedai azliza!! heh gerai chimoro jual AISKRIM!!! HEHH GEGIRLZZ AISKRIM.. SEDAP!!! elok ngan menikmati mkn.. intan sue dtg dgn muka uish.. x yah ckp lah mcm org ade 1000 masalah.. rupanya2 nya buku aturcara majlis kena betulkan!!! fuhh!! hah ngan laksa x abis mkn chimoro terus lari btl kan balik ape yg slh.. oh ok RUPANYA COVER DEPAN TU SLH EJA!! huhu chimoro eja "ATUCARA MAJLIS" SEPATUTUNYA "ATURCARA MAJLIS" missing the "R" huh slh ku..AMPUN SEMUA!! G LARI KEDAI PRINTER sudah nya semua kedai printer kat are kolej ni tutup!!! WTF!!!! geram tul time2 mcm ni leh ttp lah.. lari bilik MPP chimoro tul kan cover.. siap cover tgk intan sue die buat ape.. ok rupanya kat dlm lg byk slh.. NASIB chimoro x incharge bab2 kat dlm tu.. betulkan balik.. PASTU  bobo call die kena balik sbb nk siapkan DIRI utk mlm  ni!! huhu xpe shima ckp ngan intan g handle bwh let me help yg ni!! after siap tu pikir lak mcm mn nk print.. KETUA MPP pun tlg sekali pk and MPP yg lain gak!! ( thanks korang ssh kan korang je sepanjang event ni!!) so,  lari tolong bwh terus jerit nampak saira ckp die leh tak bwk g KEDAI PRINT!! nk print ATUCARA MAJLIS.. DIE OK.. LAST PK BALIK pki je KOLEJ NYA X LEH KE? mintak tolong kak yuana!!! SO KAK YUANA pun ok je!! berlari lah kami bertiga.. HAHAHAHHA KELAKAR GILA TIME TU.. ok  siap semuanya.. standby utk mlm ni!! masing2 amik port masing utk jaga..

chimoro and mai jaga juri..  mlm tu mmg cantik sgt.. dgn kejutan EARTH HOUR SEMUA LAMPU DIPDAMKAN bila tetamu jemputan KHAS sampai!! THEN dayang2 serta hulubalang membawa lilin naik ke atas stage!! oh ye lupa nk ckp tema kita org malm tu SEMBAH TARI DIRAJA!! so konon ala2 diraja lah kan.. tp mmg cantik sgt bila semua lampu dipadanmkan dan dieorg bwk lilin tu.. cantik lah senang citer... abis ucapan2 sana sini bla sana bla sini.. the battle are began... time ni semua tetamu dah ramai ade yg berdiri ade yg duduk!! all KPTM mlm tu meyerlah gila.. and xlupa gak semua tetamu memberi sokongan kat peserta x kira KPTM MANA PUN!!! ok... tp at the same time chimoro ngan MAI YG PENAT .. JAGA JUDGE SATU.. jaga penonton  yg dilarang berada di tepi judge nya pentas satu.. amik undian juri satu.. naik turun naik turun stage tu.. huhuhu penat.. pastu ngan lari ke BILIK MPP sbb nk amik bulu BURUNG MERAK yg tertinggal LG.. BERLARI CHIMORO GAN MAI!! hahha but its ok!!!  TP SOB..SOB.. chimoro xdpt tgk persembahan MAKYONG!! huhu rugi gila.. sedih nya!!! so finally after the battle!!! award for PIALA PUSINGAN DATO SOHAIMI!!! dimumukan dan pemenangnya KPTM KL.. so congrats ok!!! mlm tu semua yg crew mmg penat x terkata...

27 MARCH 2011

CHIMORO bgn lambat TGK JAM KUL 8.30  DAH!!! HUHUH perjumapaan SEPATUTNYA kul 6 huhuhu nk xnk kena dtg gak!! so chimoro ngan ieda terus siap cepat2 then g lo;ej minta maaf kat semua CRE sbb lambat..nasib dieorg ok.. lg pun ari ni acara sampai tgh hari je.. hheh so, dak2 ni semua suruh breakfast dulu.. and then sambung balik kerja.. ari ni just nk sampai kan award semlm nya acara je... so dlm kul 10.30 tu habis dah acara... penat KAMI SEMUA crew akhirnya berakhir.. hehhe SO CONGRATS kepada SEMUA pemenang OK!!!  

CHIMORO harap for next year event its much better from this year!!! 

layan pic kat bwh sepanjang 3 hari event ni:

MLM reherseal!!
girlzz!! CREW!!
CREW KARNIVAL CTRAWARNA


all crew WITH kptm KL dancers!!


credit by : LAH

psst: akibat dr event ni chimoro mengalami masalah mata merah sbb kai contact lense x buka langsung

psst: rasa2 nya berat chimoro turun x? hahah

psst: to all crew HOPE pasni xde simpan dlm ati k.. happy2 kan diri segala penat kitA TERBLS DGN BERJAYA NYA EVENT NI

paat: SO sorry to ALL kptm ape je kekurangan sepanjang 3 hari hope korang dpt maafkan I.ALLAH PD masa akn dtg kami AKN CUBA BUAT YG TERBAIK LG...