edit pic!!

ok kali ni aku dah memilih tiga pic utk aku edit..heheh so ni semua aku edit kai adobe photoshop CS4 yg penting brusher die ok... xlupa gak photo scape....








soli sbb agak lama gak aku x update blog ni. ( emm,tau pun ko! )
soli r ye... start balik kampung ri tu terus jarang on9 ye r kat sana xde pc aku lak xde laptop so agak ssh lah nk update blog ni...( alasan lah ko cma! )

bukan alasan lah betul, and klu nk suruh aku g cc pun xde masa...
start je aku balik kampung ri tu..sesampai je kat ipoh tu..aku dah kena ciap2 kan barang utk raya..isi kuih kat dlm balang.. pas2 tolong mak aku masak...
hah, mak aku lg sian,,,sampai je terus g dapur..tu jelah die menantu mithali..hahhaha.

raya pertama aktiviti keluarga aku simple je...duk umah tgu owg dtg..selalu nya mcm tulah raya pertama kami x kuar...raya ke dua br kuar..
raya pertama ni lah yg paling memenatkan aku... mula2 satu trip family dtg dlm 20 org lah...nasib mak aku dah siap2 masak....
then family trip ke dua hah yg ni dlm 39 org....pastu ketiga dah makin kurang ..dieorg ni semua dtg belum sempat trip pertama nk balik dah dtg lagi satu...so mak aku raya pertama..duk kat dapur je keja die...cian aku tgk....

raya ke - 2 , time kami lak beraya.. umah pertama yg kitaorg g umah pah siah...pah siah ni mmg raya ke - 2 suka wat open house so ni lah aktiviti wajib kami...dah makan..kitaorg berangkat lak ke umah family pak su...emmm. ni mmg biasa yelah sehala je ngan umah pah siah terus jelah pegi.... then kamo ke chemor..umah pakcik a'a..emmm klu kat umah ni agak lama lah gak..pah aku kan dah dpt beborak ngan sedara die....

emm raya yg seterusnya biasa je....raya kali ni bg aku agak membosankan.. x mcm sebelum2 ni so xde menda lah sgt aku nk stoli tau...

shopping with mummy!!!


semlm g shopping ngan ibu...kat masjid india... pepagi kul 6 dah bgn.. g anta adik g school pas2..ibu terus g masjid india...nk tukar saiz tudung kat ariani.. ok lh aku pun follow, then sambil tu ckp ngan ibu..nk g beli no pin uitm.. b4 nk g masjid india..g dulu ke kelana jaya jumpa kwn lama.. punyalah jenuh aku nk meningat sape kwn mak aku ni..akhirnya aku ingat gak..AUNTY ANI..kwn ibu time kerja kat klse dulu... mak aku ni klu dah jumpa member xingat dunia...dienya borak..mcm dah xingat org lain..yelah kan dah jumpa geng die.. then dah abis beborak dlm 2 jam mcm tu...

ibu kata jom kita g shopping...
dah sampai je kat masjid india tu..sesak gla...then ibu ingatkan aku..(ayong kang jgn lupa ingat kan ibu beli kopiah! ) aku pun kata ok jelah kan... mak aku ni kan die ni jenis suka shopping...hari itu je die dah beli 5 helai tudung ala2 ekin tu...aduhai...sakit jiwa aku nk layan..then b4 nk balik tu..aku ingat kan ibu aku sal kopiah ... so. sampai satu kedai ni die g lah tgk kopiah yg die berkenan....yg kelakanya time nk beli ni..mak aku terpaksa kejut kan pakcik jual tu..nk tanya sal harga..(sal pe lak mak ko nk kejut kan? ) mn xnya..pakcik tu tdo ...hahhaa..klu sok ade org curi tu pun die leh xsedar...sempat gak aku snap satu gambar pakcik tu.. adoi sian pakcik tu...


ni lah pakcik tu..aku snap pic pun die xperasan












uncle kamal T_T

uncle kamal? sape die? ape kaitan die ngan ko?

emm.. uncle kamal ni dulu die kwn mak aku..( skang ni aku xpasti lh die kwn ke x lg)
tima aku sekolah rendah dulu selalu jugak lah aku hangout ngan die ngan mak aku..
tetiba ari ni aku teringat sal die..ni semua aku nya pasal lah td..g jumpa mentua xjadi..ha3...

uncle kamal ni die baik sgt..not bad lah.. walaupun time tu aku kecik..tp die mmg baik. aku suka die..emm pelah agaknya cite die skang kan...
dgr kata die g balik kat bekas tunang die...pas2 dgr balik x kawin g sampai skang..

aku dah xpenah jumpa die dah...emm klu g singapore pun..aku mmg x penah jumpa die...teringin nk jumpa die...


MySpace = mis u lor..my uncle kamal

celcom broadband

pelik aku ngan broadband aku ni...(pe kes ko nk pelik ngan broadband ko sendiri..)

ngape time pagi mai speed die leh tahan laju lah.. MySpace

tp klu dah petang..hai slow nya..ngantuk nk tgu.. MySpace


p/s : sape ade jwpan g tau aku..
wahh..ms berlalu ngan pantas nya..tup tap aku dah abis diploma... yeah!!!

( hah, pas ni ko dh leh keja!) eh, mn leh! nk study g..nk sambung degree... bwekkkk!!!

jauh g tau perjalanan nk ke keja tu..hahah

MySpace
menci aku tgk FACEBOOK ni!! MySpace

xphm aku nak main game farmville ni!!
sedihnya org lain main senang je aku tgk...MySpace

tlg lah ajar aku..aku pun nk gak pass sampai level 8 MySpace

kesakitan yg melanda

Mcm mn ni... aku sakit perut bangat...
pas b'buka je terus sakit..
ari ni jamban jd bilik ke - 2 aku...
ibu sakit ni..ayong akit perut sangat!! MySpace
PEMBETULAN!!!!

upanya kak syawal x berenti lg dr chendrasari...
haiyaa!!! ku pikirkan dah...
emmm
tp xpelah
semoga die dpt keja cepat kat mana2 company...
caiyok!!!caiyok!!!!
ari ni kak syawal ngan kak rina dah berenti..selepas seminggu aku berenti...
dari chendrasari ent sdn bhd...
adoi sian aku dgn kak rina..( ngape ko nk kecian?)
yelah cian lah pas ni die dah balik sarawak... jumpa ke lg aku ni..( entah2 kak rina mmg xnk pun jumpa ko!! ko je pelasan cma)..diam r!! kak rina mesti rindu aku nya nnt...
bwekkk!!!!
dgr kata kak isha dak showroom pun berenti... tp x pasti lah... alahai bos chendrasari ni...
tu lah klu layan staff elok2 kan kekal dieorg tu...
cuba jgn berlagak bagus sangat...
ini lah akibatnya...
emmm. tp kan aku tau mesti die xheran nya... die kan main kutip je sape yg nk keja ngana die nnt....

berubah lah utk kemajuan company anda... die xkan kekal klu perangai mcm tu...
alahai GERAM nya aku broaband aku still xleh guna...
woit bla baru leh guna aoit...
kata ri tu sehari selepas bekerja dah ok..ni dah nk masuk hari ke2 dah ni.....
oh celcom tlg lah.....

my Tutor Friend

ok story ari ni yg aku tgk ade lah my tutor friend ( bape kali nk ckp kami nampak dah kat tajuk tu)
cite ni best dr 5 bintang leh bg 4 lah ( 4 je nampak up lah ckit)


mengisahkan satu laki dan satu pompuan yg different backgrounds nya. dieorg ni same age but boy tu masih lagi senior high school. tp mcm girl ni second year university student..so, alkisah nya bermula bla girl ni ( nama die ape kak cma!!) oh girl ni nama die soo-wan, sori lupa nk ckp... back to story... citenya bermula bla soo-wan ni kena jd tutor kat laki ni ( ji-hoon). so, manyak lah menda yg berlaku.. nk lebih lanjut korang tgk lah cite ni sendiri ye murah je aku beli cd die RM 16.90..
HAHAHAH

aku ri ni baru ingat nk ym ngan kak rina...
Tup Tap tUP tap!!! die g showroom lak...
ni dah lah kali terakhir die chat ni
pepagi lagi aku dah kena bangun kul 6.30 lak tu....
sahur dah terlepas...
siap kan adik aku g sekolah...
mak aku g anta
then aku continue tdo balik...
sampai lah dah kul 9.08 mak aku balik aku xsedar...
sampai die leh jerit ....
AAYYONGGGGGGGGGGGGGGGG!!
tu pun aku leh xterjaga..
huh
dah manyak kali tu lah baru aku terjaga...
so mcm biasa, kena marah lah...huhuh
xtegur lah tu satu ari jawabnya..
aku dah leh faham dah perangai mak aku ni...
aisemen!!!!!!!!!
  • dah berenti kerja ni mmg aku xtau nk wat pe lah....
  • tgk cite korea jelah keja nya...
  • hahaha.. pas ni aku nk kumpul cite korea lak ...
  • komik dah penuh satu bilik novel pun sama gak rak kosong dah xde...
  • ibu pun dah bising asik beli komik ngan novel je...
  • hah la ni ayong nk beli cd korea...
  • jgn nk marah lak tau...
  • hahah

sassy girl - chun hyang..

aku x kesah klu ade owg nk kata aku lambat ke ape ke!!!
tp cite ni bebetul best....

adik aku pun minat haha...
dr zaman sekolah ke zaman universiti sampai lah dah keja.
.
complete r cite ni..





dah seminggu aku berenti kerja kat chendrasari!!!
naik gla aku keja kat ctu..
konon profesional...
belah r.... wat sakit jiwa je aku kat ctu...
aduhai!!!
aku keliru ni ...
nk berenti ke atau teruskan...
tersepit lak aku kat tgh2...
ari ni kak rina g jaga showroom..
aku amat lah bosan gla xtau nk wat pe??
mak aku dah berenti kerja kat showroom..
sbb gado ngan aunty allyn...emm, entah lah aku pun x tau..
(akikatnya aku tau sbb pe!! tp still x jelas)
aku tersepit diantara dua...
nk keja atau x??
klu aku berenti.. sian ngan kak rina..
td ckp nk berenti pun...
dia xbagi...
ape patut aku buat????
aku buntu.....dua hari dah aku pk sal menda ni...
adoi...

luahan ati!!!

genap dah umur aku 21 tahun!!!
org kata umo ni lah perempuan akan dpt kebebasan dr family..
tp aku, -_-
still terkurung dlm kehidupan sendiri..
di sebuah bilik yg terpencil kat dlm umah sendiri.
aku bukannya dak yg jenis x bergaul,aku bergaul ngan semua org..
ngan kawan. sepupu.. even dak yg aku xknl tp br nk kenal..
family??? emm..ssh aku nk ckp!!
sbbnya...aku pun x pasti..
makin meningkat umo aku makin jauh aku rasa kan diri ni ngan family..
dibsrkan tanpa ksh syg seorg ayah..
membuatkan aku.. jadi berhati2 utk bersama ngan org yg bernama "LELAKI".
cemburu kekadang melanda kat diriku bla aku tgk member2 aku semua happy ngan family dieorg..
gembira.. aku pun nk mcm tu..
g tau ape yg aku rasa, berkongsi masalah... tp entah lah...
salah nya kat sape??
aku??atau pun ..??? ...
kebebasan bukan lah satu menda yg aku inginkan... tp kebahagian..
bukan tamak!!! tp, itulah ayg aku nk rasa...
emmm...entah lah jiwa aku kosong..
happy didepan kekawan tp di rumah aku keseorangan...


ngape aku rasa begini???? sampai bla aku akan menjadi begini...



kebosanan YANG bebetul MELanda diri aku ni ....
wat to do????