x-change link with GULAI TEMPOYAK IKAN PATIN! ^_^



Blog Walking.. then see a unique style of x-Change link..


ape unik nya?

  1. xchange link die ade pic.. ( nk wat tp mcm mn? ajar leh ) hahah
  2. ade BLOG PILIHAN .. maksudnya blog korang terpilih nnt die buat entry r. haha wah.. glamour.. sah2 chimoro ni suka glamour.. kata sstlaker kan.. maaf lah stalker x abis belajar lg.. hahaha
nk xchange link ngan EN. GULAI TEMPOYAK IKAN PATIN ni senang je
  1. buat entry sal die nya xchange link ni
  2. letak pic korang.. hahah..
heheh .. crop lah ye nnt...


so for those yg nk join, leh click SINI

P/S: teringin nk mkn tempoyak lg.. ades... mcm mn ni

heliza ~ Cuma Aku



Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Aku kenang kamu, aku bayangkan dirimu
Aku rindu kamu tapi kamu tak rindu aku

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang
Apa kata kamu, mahu undur atau maju
Mungkin cuma aku tapi kamu belum tahu

Untuk apa cinta jika tidak sudi
Untuk apa kasih jika tak memberi

Aku suka kamu, aku cinta kamu
Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi

Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih jika tiada sayang

Untuk apa cinta, jika tidak sudi
Untuk apa kasih, jika tak memberi
Mana ada cinta, jika tiada rindu
Mana ada kasih, jika tiada sayang


Mary Stayed Out All Night (Marry Me, Mary!)


salam…



ei baru jerk abish tengok citer mary stayed out all night!
sumpah, besh giler!





Wi Mae Ri (Moon Geun Young)  mempunyai ayah, Wi Dae Han yg sering gagal dalam perniagaannya. Setiap hari ayahnya diburu along. Satu malam ketika Mae-Ri keluar dengan rakan-rakannya entah macam mana excident dan terlanggar Kang Moo Kyul (Jang Geun Suk ) yg merupakan seorang artis indie-band dan mereka terus menjadi rapat.  



Sementelah itu, ketika Dae-Han sedang melarikan diri dari pemiutang, Dae-Han telah diselamatkan oleh kawan lamanya iaitu Jung Suk, yang baru sahaja kembali ke Korea dan sangat berjaya dalam industri hiburan di Jepun. Jung Suk yang memendam rasa dengan ibu Mae-Ri, pernah berjanji dengan Dae-Han untuk mengahwinkan anak mereka iaitu Mae-Ri dan Jung-In.
Jung Suk ingin mengotakan janjinya dan turut menolong Dae-Han membayar kesemua hutungnya.


Untuk mengelakkan dari dipaksa berkahwin, Mae-Ri meminta Moo-Kyul mengaku sebagai suaminya namun ianya menjadi semakin rumit apabila ayahnya memberi tempoh 100hari di mana Mae-Ri perlu membahagikan masanya antara Moo-Kyul dan Jung-In lantas dia perlu membuat keputusan siapa yang akan dipilihnya.




 Moon Geun Young sangat comel dalam cerita ini dan menampakan pipinya yg tembam tapi tidak badannya.



 Cerita ni memang kelakar dan bila tengok Mae-Ri kena bahagikan masa antara Jung-In dengan Moo-Kyul dah macam hidup bermadu plak! lol





Lagu-lagu yg ada dalam cerita ni pown memang besh!




Owh, Jang Geun Suk tampak sangat kachak!
Dem, ei dah tergoda!



btw, antara lagu yg ei minat seperti



Take Care My Bus 
My Precious
Hello Hello

kesemua lagu atas ni semuanya nyanyian Jang Geun Suk!

yang berbicra aku.. ko? dgr lah @ pun jalan daaaa

"FRAMEWORK!!! APE TU.."
"college ni xde FRAMEWORK LA..."
"sshnya topic awk..."
"cuba wat topic lain"

1 jam duduk sila disisi MDM. hanya utk memikirkan topic.. termasuk ABG IT.. yg dua kali dah aku tgk naik turun.. ring..ring..ring..entah bape kali ko berbunyi aku xleh nk pk!!.. tu semua x penting.. aku kena dApatkan title utk aku ari ni gak.. sudahnya..result yg aku dpt.. menghampakan... arghh tension sebentar aku kat situ...

termenung kiri kanan.. berdiri duduk.. berdebat yg entah pape...memikirkan topic aku yg di tolak br je beberapa minit selepas aku berjumpa mdm... YA ALLAH!! nangis sedih aku x rasa... tp dlm 1 jam mcm tu aku mula bengong.. wei, pe ssh sgt ni...AKU MENCI FYP!! ye..tu je aku mampu ckp skang... x sebenci aku pada RESEARCH METHOD!!! aku lg suka kan RESEARCH METHOD dr FYP.... 

dari FRAMEWORK aku tukar ke STRATEGY MARKETING utk FRANCHISE!!! tp aku xmau yg tu!!! aku xmau.... 90% PROJECT BRIEF!!! aku dah siap utk FRAMEWORK tu sahaja NOW DAH 0%. balik!!!! kekadang aku pk.. slh aku ke sbb x reti nk terangkan dlm bahasa IBUNDA ku utk berbicara dgn mereka agar mereka memahami pe aku nk ckp!!! ye aku rasa begitu, atau aku ni mmg manusia yg still x phm!! OIT, TOPIC KO TU MMG X LEH NK PAKAI LAH!!!!!!

ngape ko x nk wat system?

ABG IT!! bleh xaku pinjam ko selama 3 bulan UTK AJAR AKU wat system!! ngape aku x mau wat system.. FOBIA!! KORANG TAU x..... LAST sem aku buat system aku dah gembira bila semua dah ok..aku seronok sbb aku berjaya buat nya.. 3 mlm aku tdo just utk 1 ke 2 jam utk menyiapkan satu website... tp ape yg aku dpt...LAST MINUTE B4 presentation aku nya WEBSITE..ilang database prob!!!!! HANCUR WEI... aku nk nangis nk mengamok..nk marah..semua ade....  ye korang leh ckp... jadikan pengajaran lepas ni berhati2... tp sekali aku terkena aku dah x sanggup lagi.... aku lg rela buat research, biaq lah seciput mn markah aku akn dpt tp aku GEMBIRA!! SBB nya aku berusaha!! 

skang.. sedang menaip .. memikir kan diri aku yg HELLO ISNIN ni ko kena antar project BRIEF FYP!!!! entah lah aku xde idea nk wat pe... JALAN terakhir yg tgl cuma THE STRATERGY MARKETING OF FRANCHISE....

aku nk g tepi pantai nk jerit!!

psst : bila kita memerlukan seseorg utk mendengar luahan hati

psst : sok jumaat g jumpa second advisor menyelesaikan masalah aku!!!

Light Brush!!

kerja bertimbun!! xreti nk wat.. ke Chimoro ni!! 
sibuk g design lah ape lah,...hahahaha

nah tgk lah chimoro design ni!!

Cma CImot Light Brush!! 

cik Ieda ni pun nk gak!! huhu my 2nd design.. ^_^

korang nk Comment?? hehhee Comment ler .. Chimoro Lg suka... 

psst: byk lg kerja nk kena siapkan ni!! sape nk tolong..

JAUHI AKU - Gensekii


lepaskan diriku lupakan semua kenangan
yang pernah kita cipta dahulu
kau bukan milikku kau menodai cinta
yang ku berikan padamu

bila rasa ia tercinta 
aku bagaikan tak bernyawa
sesaat masa ku sesali

jauhi aku hilangkan dirimu dari pandangan mataku
dan ternyata kau bukanlah pilihan yang terbaik
yang bisa dijadikan kekasih hati

kau bukan yang dulu 
gadis idaman hati selalu ku pujuk 
ku tak akan bisa menjadi seperti apa yang kau minta


Berjaya Ke? Doakan kami ok!!

"oit, mlm ni de meeting"
" meeting pe? "
" psl kem ler " 

KEM? KEM? hehheeh ok mcm ni chimoro and frenz kitaorg de program lah nk buat utk batch kitaorg di mn kitaorg nk g kem kat DUSUN ECO RESORT PAHANG!!! .. So, menda ni pun secara mengejut actually.. dr nk ajak si izat ngan adie bwk g mkn meatball kat ikea,...tetiba izat ajak g buat camping.. eh izat ke ubai ye??..emm entah lah..x ingat lah.. so, menda ni secara tetiba.. x dirancang pun.. ingat just kami2 je.. sekali dieorg ajak g reramai ..tp, ok lah tu kan.. ubai lak secara mengejut dah siapkan PROPOSAL!!! laju sungguh die ni..x-cited sungguh.. 

tipu gila bz mcm ni kan!! ^__^

so, mlm tu ieda kata ubai ajak meeting!! kat park corner mamak! .. eh tul, ke eja ni entah lah..lantak pi lah kan... meeting tu lantik ajk lah segala bagai..ape aktiviti nk wat.. ye r nk wat PROPOSAL kan!! eh, td chimoro kata ubai dah siap kan proposal.. hehhehe tp masih ade yg kurang.. so kena add more lg... buat tentatif lah..jadual lah...bajet lah..huhu bajet pun satu hal.... BESAR GAK BAJET NYA!!! oit kami amik student 80 ORANG KOT!!!!!...dlm 3 JAM mcm tu meeting pun over!!! HUHUH..dan akhirnya chimoro yg bengong lg penat balik dr meeting terus siapkan assignment... dlm kelas td.....  heheh


Di mlm meeting..heheh korang nampk x nm chimoro!! ^_^

psst : xde ura2 mengata kan chimoro nk off blog ni!!! FACEBOOK je yg chimoro off...

psst : pic meeting tu taz ckp cantik snap.. hahha ida lak jelez die kata x!! korang lak?

psst : khamis ni INSYAALAH ubai masuk meeting psl kem ni ( kai duit ATAP kan pepaham lah ye) pray for US.. semoga success 

A million Rosses

salam…

lamanya blog ini ditinggalkan…
dan ad aura-ura mengatakan blog ini akan ditutup oleh ckodok
haih, ckodok ni…tak tau lah apsal~ -.-“
btw, ei tengah gila dengan lagu korea ni




A million Roses – Comeback Madonna

백만송이 장미컴백마돈나 밴드
A Million Roses – ComeBack Madonna Band

(Korean & Romanized Lyrics)
먼옛날 어느별에서 내가 세상에 나올때
meonyetnal eoneubyeoreseo naega sesange naolttae
사랑을 주고 오라는 작은음성 하나 들었지
sarangeul jugo oraneun jageuneumseong hana deureotji
사랑을 할때만 피는꽃 백만송이 피워오라는
sarangeul halttaeman pineunkkot baengmansongi piwooraneun
진실한 사랑을 할때만 피어나는 사랑의 장미
jinsilhan sarangeul halttaeman pieonaneun sarangui jangmi
미워하는 미워하는 미워하는 마음없이
miwohaneun miwohaneun miwohaneun maeumeobsi
아낌없이 아낌없이 사랑을 주기만 할때
akkimeobsi akkimeobsi sarangeul jugiman halttae
백만송이 백만송이 백만송이 꽃은피고
su baengmansongi baengmansongi baengmansongi kkocheunpigo
그립고 아름다운 내별나라로 갈수있다네
geuripgo areumdaun naebyeollararo galsuitdane
진실한 사랑은 뭔가 괴로운 눈물 흘렸네
jinsilhan sarangeun mwonga goeroun nunmul heullyeonne
헤어져간 사람많았던 너무나 슬픈 세상이였기에
heeojyeogan sarammanhatdeon neomuna seulpeun sesangiyeotgie
사랑을 할때만 피는꽃 백만송이 피워오라는
sarangeul halttaeman pineunkkot baengmansongi piwooraneun
진실한 사랑을 할때만 피어나는 사랑의 장미
jinsilhan sarangeul halttaeman pieonaneun sarangui jangmi
미워하는 미워하는 미워하는 마음없이
miwohaneun miwohaneun miwohaneun maeumeobsi
아낌없이 아낌없이 사랑을 주기만 할때
akkimeobsi akkimeobsi sarangeul jugiman halttae
백만송이 백만송이 백만송이 꽃은피고
su baengmansongi baengmansongi baengmansongi kkocheunpigo
그립고 아름다운 내별나라로 갈수있다네
geuripgo areumdaun naebyeollararo galsuitdane
미워하는 미워하는 미워하는 마음없이
miwohaneun miwohaneun miwohaneun maeumeobsi
아낌없이 아낌없이 사랑을 주기만 할때
akkimeobsi akkimeobsi sarangeul jugiman halttae
백만송이 백만송이 백만송이 꽃은피고
su baengmansongi baengmansongi baengmansongi kkocheunpigo
그립고 아름다운 내별나라로 갈수있다네
geuripgo areumdaun naebyeollararo galsuitdane

English Translation [provided by IAL team@viikii]:
Long time ago, on a certain star,
When I came out into this world
I heard a small voice that told me
To give love.
A flower that only blooms when you love.
I was told to bloom a million roses.
Only when you sincerely love,
Love’s rose will bloom.
Without a heart that hates…hates…hates.
Only when you love without holding back, without holding back.
A million roses, a million roses, a million roses will bloom.
And then I can come back to my beautiful starland that I miss.
What is sincere love?
Tormenting tears fall.
So many people separate
Because it was such a sad world.
A flower that blooms only when you sincerely love.
I was told to bloom a million roses.
Only when you sincerely love,
Love’s rose will bloom.
Without a heart that hates…hates…hates.
Only when you love without holding back, without holding back.
A million roses, a million roses, a million roses will bloom.
And then I can come back to my beautiful starland that I miss.



or

This is a poor, angry, lonely love story
The girl that he loved shined like a star
As a humble tribute to his last love
He sold all the laughter and tears hidden in his paintings

**A million, million, million roses
He gives to you, to you, to you
The foolish man who knows nothing but love, nothing but love, nothing but love
Is devoted to your soul

His leaving, leaving, leaving beloved,
Who he gave everything without regrets, without regrets, without regrets
Amid the million, million, million roses
Don’t forget the love you coldly abandoned**

He’s been waiting outside her window since dawn
The rest of his life was changed with the million roses
The whole world laughed at his love
But when he saw her smile, he won the whole world


ada yg mengatakan lagu asalnya adalah Million Alyh Roz dari penyanyi Rusia iaitu Alla Pugacheva

There once lived a painter,
He had a house and his paintings.
He was in love with an actress,
And that actress loved flowers.
Then he sold his house,
Sold his paintings too
And with that money he bought
A whole sea of flowers.

Million, million,
Million of red roses
From your window, from your window
From your window you can see
Who's in love, who's in love
Who's crazy in love with you
My whole life for you
I will turn into flowers

In the morning you'll wake up at your window
Maybe, you've lost your mind
As if still in a dream
Your whole yard is filled with flowers
Suddenly your heart is turning cold
Who's the rich baron doing this?
Instead under the window, barely breathing
The poor painter is standing

Million, million,
Million of red roses
From your window, from your window
From your window you can see
Who's in love, who's in love
Who's crazy in love with you
My whole life for you
I will turn into flowers

The meeting was short
By night she left on a train
But in her life she always remembered
Song of the beautiful of roses
The painter lived out his life alone
Many pains he lived through
But in his life he always had
A whole sea of beautiful roses

Million, million,
Million of red roses
From your window, from your window
From your window you can see
Who's in love, who's in love
Who's crazy in love with you
My whole life for you
I will turn into flowers