Coffee Prince


salam…

hoi hoi!!!seperti saia janjikan dalam entri sebelum ni, saia akan citer pasal drama-drama aktres yang saia minat gegila ni. Sapa lagi kalau bukan Yoon Eun Hye!

Yeah, giginya walaupown wabbit tapi sangat comel. Dan dia membuakan saia konpiden untuk senyum dengan menampakkan gigi saia walaupown tak rata.heu heu heu

Sebenanrya, saia minat giler dgn Eun Hye sejak saia menonton My Fair Lady. Tapi sebelum saia ter-borak pasal drama My Fair Lady, saia nak citer dulu pasal Coffee Prince yang saia baru tonton minggu lepas.





Dalam drama Coffee Prince ni, Eun Hye memegang watak Go Eun Chan, budak tomboy. Namun disangkakan lelaki oleh Choi Ha Kyul. Mereka kenal melalui satu insiden ragut di mana Choi Ha Kyul mengesyaki Eun Chan telah berpakat dengan kawannya untuk meragut kawan Ha Kyul.
Disebabkan insiden ragut tersebut, Eun Chan yang bekerja penghantaran makanan miminta ganti rugi kepada Ha Kyul untuk membaiki motornya. Sebaik mereka berjumpa, pelbagai insiden yang jadi seperti Eun Chan yang disangkakan lelaki itu perlu menyamar sebagai gay boy dan kena comolot Ha Kyul bagi merosakkan ‘Blind Date’ yang diaturkan oleh nenek Ha Kyul.

Disebabkan Ha Kyul ni kaki enjoy. Maka neneknya telah menawarkan Ha Kyul untuk menguruskan sebuah Café dan diberi nama Coffee Prince. Pada mulanya Ha Kyul menolak, namun dipujuk ole Eun Chan yang ketika itu sedang mengganggur. Disebabkan Ha Kyul kesemua pekerja café tersebut lelaki dan menyangka Eun Chan juga lelaki, maka Ha Kyul memberi nama café tersebut Coffee Prince.

Macam-macam hal yang jadi sampailah Ha Kyul ni boleh tersuka plak dengan Eun Chan. Disebabkan Ha Kyul menyangka Eun Chan adalah lelaki, dia mengalami masalah. Iyelah, tetiba dia jadi gay plak. Mana tak celaru, kan.

Eun Hye sangat hebak dalam citer ni sebab kalau korang tengok Coffee Prince special, memang Eun Hye betei-betei piggy back Ha Kyul! Dan dia sendiri memang mengaku dia mengangkatnya tanpa ada bantuan. Peh Peh peh!Dah lah laki tu besar! Hebak giler! Selain dari lakonan nya yang berkesan dalam menjayakan watak tomboy. 


 Eun Hye sebagai Eun Chan.

Ocen Travel





Untuk citer ni, saia bagi empat bintang setengah, sebab dia ada ost yang best! Ost citer ni yang paling saia suka adalah Ocean Travel. 

♥ Keputusan : Cabutan Bertuah By Chimoro!! ♥

assalamualaikum,


sorry korang lambat nk update pemenang bz dgn FINAL YEAR REPORT.. and waktu chimoro taip nk umukan ni pun chimoro sahaja siap semua report utk di submit kan ke KOMASA sok.....


baik lah tanpa membuang masa shima umukan pemenang nya ok ...




1 st Hadiah 
Top up RM 10 & Give From Chimoro

congrats to : Shila



2nd Hadiah
Top up RM 10
tahniah : Cik Aya

3rd Hadiah 
Special!!! mn leh g tau!!!

congrats to : Shahida 

kepada semua pemenang diminta tlg email kan nama prize ke berapa dan no phone nnt chimoro top up ok... bg no 3 hehe sila bg alamat umah dan no phone ye... ke shima_akira256@yahoo.com

pada yg x menang its ok nnt chimoro buat lagi satu pertandingan

semua adiah akan di beri slepas 4 November 2011 ( sorry after chimoro exam leh) pada pemenang yg tidak bg detail dlm masa 2 hari iaitu sampai 30 Ocotber 2011.. chimoro akn buat undian utk cr pengganti nya ye...


psst: sorry sgt2 bz gila dgn final year and final exam... maaf k..

Lie To Me

salam…

bertemu lagi dalam segmen 'Sembang K-Drama'

macam biasa, saia nak borak pasal drama yang baru jerk saia habis marathon semalam.bayangkan, mementang lah semalam dewali, malam selasa tu saia tekad nak habiskan Lie To Me. saia start tengok hari isnin.sampai episode 6. malam selasa balek keje jerk, terus marathon sampai pukul 9.30pagi. Ini bermakna lebih 24jam saia tak tidur.muka dah macam zombie, jangan lah tanya.bila bangun tau-tau dah pukul 3 petang.peh peh peh!

Memandangkan saia memang fans Yoon Eun Hye. Sapa tak kenal dia ni. Aktres Princess Hours, Coffee Prince, My Fair Lady(nanti saia akan post entry pasal drama ni) boleh dikatakan kesemua drama Y.E.H ni memang letop-letop lah.Cuma tak tau kenapa Lie To Me ni tak sehebat dramanya yang sebelum ni.



Lie To Me mengisahkan Gong Ah Jung yang bekerja di Kementerian Kebudayaan (Ministry of Culture) telah menipu kawan sekolahnya dengan mengatakan dia telah berkahwin dengan pemilik Hotel ternama iaitu Hyun Ki Joon.( Sebenarnya, bukan dia yang mengaku berkahwin pemilik hotel tersebut, dia Cuma tipu dah kahwin je. Tapi disebabkan ada satu insiden di mana Hyun Ki Joon telah mengangkat Gong Ah Jung, jadi kawan Gong Ah Jung menyangka Hyun Ki Joon adalah suami Gong Ah Jung.)




Lalu tersebarlah satu Korea bahwa Hyun Ki Joon yang kaya raya itu dah berkahwin secara senyap-senyap dan kononnya makcik Hyun Ki Joon tak bagi Hyun Ki Joon berkahwin. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang tengoklah drama ni. Siyes, memang best giler!
Disebabkan drama tak ada OST yang sedap. Maka, saia bagi empat bintang. Ah, saia suka Yoon Eun Hye!!!Ommooo…Dia sangat cun walaupown tanpa make up!!Dan laki tu…hurm, tak delah kacak sangat.Tapi bolehlah…


My Girl


salam…

sebagai pembukaan kepada ‘Sembang K-Drama’ saia mahu berkongsi drama yang baru habis saia marathon semalam iaitu My Girl. Drama My Girl ni pames pada telah ditayangkan di Korea pada tahun 2005/2006. Kiranya kalau kat Mesia, mestilah tahun 2006, kan.




Drama ni mengisahkan pasal Joo Yoo Rin seorang pemandu pelancong yang menghadapi pemungut hutang (ah-long) akibat ayahnya yang gemar berjudi. Sedang Yoo Rin melarikan diri dari geng Ah-Long, dia mengalami tak berapa nak eksiden sangat dengan Seol Gong Chan. Kenapa saia kata tak berapa nak eksiden sangat, sebab Yoo Rin ni Drama Queen, kiranya memang stok menipu dan sangat pandai berpura-pura. Dari insiden kecil, Yoo Rin yang pada mulanya mahu menuntut wang ganti rugi kerana eksiden tersebut namun mendapat kerja untuk pengalih bahasa kepada Gong Chan yang mempunyai pelanggan dari China.


Dari kerja mengalih bahasa, memetik dan menjual oren, sehinggalah akhirnya dia terpaksa berlakon menjadi sepupu Gong Chan demi menyelamatkan atuk Gong Chan yang sedang tenat di hospital. Manakala Gong Chan masih lagi berusaha mencari adik sepupunya yang hilang. Memacam benda yang jadi sebaik mereka jadi sepupu. Nak-nak time Gong Chan asyik kena tipu dengan Yoo Rin. Dan saia pown terpaksa terima bahasa Yoo Rin itu adalah ‘Pentipu Ter-Hebak!’. Kalau korang rasa nak tau cemana hebaknya Yoo Rin mengencing, tengoklah My Girl ni. Siyes, camtaek!


Never Say Good Bye


Ost lagu ni, sapa yang tak tahu kan. Lagu ‘Never Say Goodbye’ ni memang hits giler lah time saia belajar dulu. Hampir semua orang pown tahu, dan pasang lagu ni untuk nada dering mereka. Giler kentang!


Kalau awak tanya saia berapa bintang saia nak bagi, mungkin hanya 4 saja kot. Citer memang best. Tapi kalau nk komen pasal actor/aktres, siyesly saia tak menggilai mereka. Lagi satu, keserasian mereka bila scene Romantik..macam tak feel rementiknya tu.kehkehkeh
Tapi kalau bab gegila, memang camtaek. Sampai saia tak rasa nak gelak hentak-hentak meja lagi…saia terus hentak-hentak kepala dah.


p/s :: entry ini ditaip pada 18 oct tapi saia lupa nak post.kehkehkeh


keputusan contest ~ short entry

dear bloggers,


sorry x upload lama bz ngan assignment.. oh ye mlm ni i umukan sape pemenang my contest ok.. hehe
tgu adik2 bgn tdo!!! huhu

Port Sembang Drama Korea


Salam…

Hai kekorang semua.**melambai-lambai ayu ala-ala miss universe.
ah, dah lama saia tak mencarut di sini, kan. Maka dengan rasminya, saia eiffel camtaek, bukan cekodok yang comot mahu berkongsi drama korea yang telah saia tonton. Tak kiralah, ianya baru atau lama ditayangkan di Malaysia, mahupown Korea.

Ekceli, saia sedang menunggu drama Birdie Buddy habis ditayangkan di Korea, kerna saia agak malas nak tunggu setiap minggu episode baru keluar. Biarlah ianya habis tayang dulu, barulah saia akan mendonlodnya. Bukan apa, tempoh hari, ketika Drama Protect The Boss baru dimainkan di Korea, saia juga telah mengikuti. Dan berhenti menontonnya seketika pada seminggu sebelum raya. Bila dah habis tayang ni, saia dah malas pula nak tengok. Sedangkan saia dah habis download dah. Jadi, untuk mengelakkan keterujaan saia tenggelam ada lebih baik saia menonton saja drama yang telah tamat disiarkan.

Dengan rasminya, saia akan menjadi tempat ini untuk kongsi pendapat saia tentang drama, movie Korea mahupown Jepun yang baru saia tonton di sini. Harap awak semua enjoy dan saia pedulik hapa cekodok yang comot tu bagi ke tak.miahahahaha

♥ Kegembiraan ♥

bgn pagi tergerak nk buka CMS 
senyum sorang mcm org gila
oh rupanya sbb ni ok






ok..ok.. anda nampak x... ape yg saya nampak..hahah saya nk dlm kurungan tu..... ahahah  


wink wink wink.... ^_^
syukur ALHAMDULLILAH... 


p/s: sy x bg tau mak sy lagi.... hahhaah oh ye entry di awl pagi.. nampak tak time kat prnt scrn tu seawal kul 7.55am.. ok sy mmg xde kerja...
p/s: my blog suka ati sy nk post ape ok.. jgn nk ckp sy menunjuk lak.... ^_^

♥ have you forgotten how to love yourself ♥


RED HOUSE PAINTERS - HAVE YOU FORGOTTEN HOW TO LOVE YOURSELF?

i can't believe all the good things that you do for mesat back in a chairlike a princess from a faraway placenobody's nicewhen you're older your heart turns to iceand shut out what they saythey're too dumb to mean it anyway

when we were kidswe hated things our sisters didbackyard summer poolsand christmases were beautifuland the sentimentof coloured mirrored ornamentsand the open drapeslook out on frozen farmhouse landscapes

have you forgotten how to love yourself?
"Love yourself, for if you don't, how can you expect anybody else to love you?"~ Susan Lipsett and Liz Nelson ~

♥ can u see me ♥

i just can see u from back
i can see u smile
i can see u laugh
i can see u moody
i can see u silent


hey, have u ever notice abt it..
i guess x kan...
i miss u..
i miss u when u smile to me
i miss u when u make me laugh
i miss u when u marah2 me... ingat x? donno lah kan u mcm mn...


sometimes, when i wanna know abt u i will ask other people either ur mom, friends, sister....


hey, ingat ni.. semuan kegembiraan yg kita kongsi segala2nya i akn simpan bukan dlm otakkk sahaj but dlm hati.. so bila sy ingat awk.. sy xkan ingat menda yg sedih... sy akn ingat menda yg gembira2 sahaja....


sy rindu kan awk!! ingat tu!! rindu kan awk....





♥ the EnD OF FinAl YEar PRojeCt - PResENTAtion ♥



finally, presentation dah selesai.. heehh alhamdullilah lega walaupun sakit pale untuk menyiapkan system yg enth ape2... huhu.

5 day before present ok stress yg teramat sgt bg chimoro.. not bcoz the presentation but because my system... "XDPT DETECT ape coding yg slh!!!" .. but, thanks to izat and adie.. ok dieorg dpt detect...fuhh lega klu x mmg dah nk angkat kaki deffer je rasanya.. sakit lak ati kan.. heheh 

so, 5 days tu siapkan semua system before presentation and yup, my system (website) x segempak dak2 lain..ok.. seriusly simple and very the simple.. without security lagi..hehhehe.. ( memain ye ko shima!! tampo lelaju mau) huhu.. 

sepanajng chimoro sibuk dgn system ni.. mummy always sibuk jugak.. haha bukan sibuk ape.. kejut pepagi suruh siapkan PROJECT... and die jugak lah cr kan org utk tlg ajar anak die ni wat system.. call sana call sini... thanks mom... i'm very lucky have mom like you..kah3 ( time ni syg abis lah ko kan dekat mak ko shima. ^_^)

4 OCtober ari tu seawal pagi chimoro kena present kat LaB PJJ ok dgn keadaan yg x teramat bersedia akibat xselesa dgn diri sendiri yg batuk2.. huhu nasib baik tempat presentation shima tu xde lighthing just camera mcm shootig lak aku rasa... and very sad xdpt present ngan elok.. sbb batuk kcu.. sampai terpaksa stopkan video sbb batuk..oh sadis.. but ALHAMDULLILAH soalan dr Lecture leh jawab..  ^_^

korang nnt klu ade final year project mcm ni jgn lah nk sakit2 ke ape ye... and prepare lah awl2 utk presentation ni system ke research ke ape ke.. jgnlah tangguh2 mcm chimoro.. heheh ok ..

focus kat semua assignment yg kena antar isnin ni!!! gila byk!! menci ok bye semuaaa...

psst: thanks to this people  KAk cha, ZAck, YUs , Izat, Adie, and MY MOM include staff my mom.. thanks a lot..
psst: agak bangga sbb chimoro sendiri buat website ni !!! haha 



♥ Pencarian 50 Blogger oleh Chegu Zubir ♥



come join!!!! blogger... meh pakat ramai2 ye ...

url : http://ayongshima.blogspot.com/

"selamat datang ke blog sesawang chimoro"