my convocation 2

3.10.2009

alo, ok ri2 dah story time raptai kan.. la ni ape yg terjadi time konvo yg sebenarnya lak...tepat kul 4 pagi jam aku dah berbunyi sok bangun!!bangun ciap pat!!.hahaha. awal tu.. al-maklumlah umh aku jauh dr putrajaya tu..then aku bangun ciap2 gosok baju..bersihkan diri semua..tepat kul 5 aku kejut mummy..mak aku ni kena paksa die bangun..klu x..emm kul 7 lar bwu uar umh.. ( tp, still siap lambat gak!!xde beza pun kul bape aku kejutkan!)


b4 ni g picc tu kena g ambil mama kat dengkil dulu!! ye r mama kena r ikut..time aku daftar pun die tlg anta kan..skang ni aku konvo die pun kena tgk gak aku dah abis belajar..( thankz mama sbb sudi follow!)


sesampai je kat picc tu..aku dah jumpa c wanda..mak ai siap dah kai jubah tu...aku ni kai jubah pun lum..ye r..panas wei...wat ketiak basah je nnt!! ( gunalah rexona x bsh pun hahah!) hahah pe lg aku pgl die minta tlg kai kan selepang ( selepang ni yg color pink kai kat bahu!)..haha..sementara aku nk tgu mak aku make up lah ape lah..aku nampak wan baik aku panggil wan g cepat..pas2 wan dah belah..aku lak kena pgl make up ngan mak aku..hah pe lg make up lah. .( aku cuka di make-up)haha..

then bla aku naik je ke atas, aku nampak ika and the geng lah kira jumpa dak dac lah..ngah ciap2 kan diri..aku join r group tu..pas2 xlama tu makin amai lak yg dtg...join kami..haha semua minta tlg betulkan ape yg patut..hahha dgn ade yg xgosok jubah nya selepang nya..nasib topi tu mmg xyah gosok..( korang ni semua mcm2 lah..) tp 2 lah saat akhir aku bermesra ngan kolang...



ape yg penting kerjasama!!(tina sampai pki dua perunding fesyen!!)

ape yg dibuat time ni aku pun x pasti..sbb mummy main snap je


pas 2 kami semua kena naik ke dewan..time tu takut sgt..ye r aku dah lah x kai tudung pas2 ngan ambutya color..( ko sendiri cr nahas kan cma!!)..hehhe nasib lepas..time tu xcited gla..nak ke xcelator tu pun ssh..amai sgt g block kat ctu..dah lah tinggi lak tu xcelator tu..bla dah sampai kat dewan tu..kami semua kena wat barisan kat luar pintu..time tu semua bg warning!! "JGN LANGGAR TOPI AKU!!", " ELOK2 ROSE AKU ILANG NNT"..adoi, dak2 ni mcm2 hal..ape yg aku tgk kan dak2 kptm bangi yg kecoh..haha



bla urusetia kata lg 5 minit kita akan bergerak masuk ok. wah, takut aku,, berdebar tau..time masuk tu..rasa mcm diri ini dihormati..je..semua tgk kitaorg. bayangkan bape ratus mak bapak yg duk dlm dewan tu tgk kami..jalan pun kena slow..kang takut terpijak kain lah..tersadung ngan wayar lah ape lah memacam..rasa mcm nk nangis time tu..ye r..semua org bg penghormatan kat kitaorg..penat lelah selama ni terbalas akhirnya ..( nasib aku control air mata ni!)...



kami semua di minta berdiri utk memberi penghormatan kepada badan2 besar masuk..( time ni aku ngan wan asik kutuk je!! xdelah besar mn bdn2 dieorg..maap lah kami nya mulut biasa r!!)..pas2 nyanyi lagu negara ku, then ucapan dr slh seorg bdn2 besar. 9 (hahah!)..then penyampaian scroll..akunya diploma second last ambil..mak aii..makin dekat nk ke stage tu..makin debar jantung aku..makin aku pk mcm mn nk jalan ngan bergaya..huahuahau..aku kan gla glamour..bla MC tu sebut DASHIMA FARKHAN BINTI ALI. mak ai!! aku jalan je..padahal mengigil tangan aku..hah ni pic aku ngan standby nama aku nk kena panggil..





dah celamat aku ambil scroll tu!! duk balik tggu lah sampai sesi tu abis..paling best saat2 akhir award utk student dekan..time tu branch kptm masing2 mcm berlawan, nk bg tepukan gemuruh..sampai je student kptm bangi..dak2 ni semua tepuk kuat..pas2 bla sampai kptm kl dieorg lg kuat..hahah..aku ckp ngan wan xpe pas ni kita tgu lg satu..award lg satu tu mmg kptm bangi tepuk balun r lg sekali..semangat sungguh dema ni..haha..sebagai penutup acara tu..kami semua diminta berdiri utk menyayikan lagu puncak awan buat kali terakhir..semangat kami semua nyanyi..ye r ni kali terakhir aku nk nyanyi..pas ni xde lg lah kot..hahha..



i miss u all damm much!!

No comments: