70km/j

ok.. ni kisah benar dan sebenar2nya... semalam mummy chimoro g BERENTI lepas tol Ipoh selatan tu.. tetiba die suruh drive!!! yg chimoro ni mula lah Sewel Die!!! "aku kena drive mak aku ni biaq betul" dlm hati je r kan berbicara... ye r mana taknya.. mummy chimoro ni mmg jenis KEdekut.. DiulangI ye!! KeDeKUt nk bg anak sulung die ni bwk kereta... ish... aku rasa Mcm mak aKU ni X mkn ubat je... hHahah (gelak setan)

ok then Chimoro ni lG Dlm keadaan Kalut dan Biul time tu drive lah!!

"mummy ni ayong nk drive sampai mana ni".. Chimoro bertanya

"Sampai TApah" Mummy Berkata2 

"hah, emm k"... Chimoro

Sepanjang bape KM cHIMOro drive tu... mak Chimoro..BLa..bla..bla... dah r pasang lagu dari radio mn tah!!! lagu semua st0ck bukan Jiwa Chimoro!! adoi..

1st
"Slow Sikit bwk tu"

2nd
"Laju Sikit bwk tu"

3rd
" Laju sgt ni Slow sikit... Lebih Dah 100km TU!'

4th
" cuba Jgn ketepi Sgt".. (this part aku mmg geram tul.. mn de tepi!!)

5th
"duk line kiri ni je..."

6th
" cuba bg signal klu nk kekanan"

7th
" potong lah lori depan ni.. xkan nk ikut je lori Tong GAs ni" ( erk, mummy sebelah kanan ade keta mcm mn nk potong..sabor lah)

8th
"oit, slow kan pehal laju lah" (td, ibu suuh ayong slow!! ish mak aku ni)

wahhh!!!! Xmau dah bwk keta ade mummy kat sebelah!!! pening aku..... dah lah time tu hujan!!! yg chimoro nk mmg sah2 lah x nampak.... geram aku....

akhirnya sampai tapah... chimoro suruh mummy drive.. erkkkkk...

U all nk tau!!! leih kurang je mak ngan aku drive.... lg best bg signal ke kanan Tp masuk kiri.. pastu signal tu tak reti  nk off kan.. budget reti off sendiri lah.... hah g satu die bawak pun ke tepi gak.... MUMMY lebih jurang je ngan ayong ni hah....

ade hati lak tu suruh drive balik bila kat jejantas Sungai Buloh!!! MMg xkan lah chimoro nk bwk!!! hahaha...

p/s: mummy ade snap pic aku drive...nnt aku upload kan..itupun klu ade lg.. hahha

6 comments:

eiffel said...

kehkehkeh...

baru ko tahu!!!aku dlu lg laaa..kne maki ngan pkcik aku, tahu!!!

tkotnyer ngalahkan tkot bwk sblh jpj jerk

mie said...

best kalo mak lu jadi pemeriksa jpj..
mesti ramai xpas test..
heheee

cma..cimot..shimoro said...

actually from mummy wth love.....hahaha lain kali jgn tggl kan lappy wth psword.
kuang kuang kuang

cma..cimot..shimoro said...

ikut je la lori tong gas, lori ayam ye.....nasib baik x de lori bab_.
hehehe frm mummy

cma..cimot..shimoro said...

oit!!! mak aku ni nk comment g buka blog sendiri lah.....using my blog... pakalan rahsia telah diceroboh..will change password lappy then u cant use it anymore.. hahaha

++sang wada++ said...

cian chimoro..nasib baik jenis tak baran..sabo je..lau tak ntah ke mana2 lah kete tu..hehee..