yang berbicra aku.. ko? dgr lah @ pun jalan daaaa

"FRAMEWORK!!! APE TU.."
"college ni xde FRAMEWORK LA..."
"sshnya topic awk..."
"cuba wat topic lain"

1 jam duduk sila disisi MDM. hanya utk memikirkan topic.. termasuk ABG IT.. yg dua kali dah aku tgk naik turun.. ring..ring..ring..entah bape kali ko berbunyi aku xleh nk pk!!.. tu semua x penting.. aku kena dApatkan title utk aku ari ni gak.. sudahnya..result yg aku dpt.. menghampakan... arghh tension sebentar aku kat situ...

termenung kiri kanan.. berdiri duduk.. berdebat yg entah pape...memikirkan topic aku yg di tolak br je beberapa minit selepas aku berjumpa mdm... YA ALLAH!! nangis sedih aku x rasa... tp dlm 1 jam mcm tu aku mula bengong.. wei, pe ssh sgt ni...AKU MENCI FYP!! ye..tu je aku mampu ckp skang... x sebenci aku pada RESEARCH METHOD!!! aku lg suka kan RESEARCH METHOD dr FYP.... 

dari FRAMEWORK aku tukar ke STRATEGY MARKETING utk FRANCHISE!!! tp aku xmau yg tu!!! aku xmau.... 90% PROJECT BRIEF!!! aku dah siap utk FRAMEWORK tu sahaja NOW DAH 0%. balik!!!! kekadang aku pk.. slh aku ke sbb x reti nk terangkan dlm bahasa IBUNDA ku utk berbicara dgn mereka agar mereka memahami pe aku nk ckp!!! ye aku rasa begitu, atau aku ni mmg manusia yg still x phm!! OIT, TOPIC KO TU MMG X LEH NK PAKAI LAH!!!!!!

ngape ko x nk wat system?

ABG IT!! bleh xaku pinjam ko selama 3 bulan UTK AJAR AKU wat system!! ngape aku x mau wat system.. FOBIA!! KORANG TAU x..... LAST sem aku buat system aku dah gembira bila semua dah ok..aku seronok sbb aku berjaya buat nya.. 3 mlm aku tdo just utk 1 ke 2 jam utk menyiapkan satu website... tp ape yg aku dpt...LAST MINUTE B4 presentation aku nya WEBSITE..ilang database prob!!!!! HANCUR WEI... aku nk nangis nk mengamok..nk marah..semua ade....  ye korang leh ckp... jadikan pengajaran lepas ni berhati2... tp sekali aku terkena aku dah x sanggup lagi.... aku lg rela buat research, biaq lah seciput mn markah aku akn dpt tp aku GEMBIRA!! SBB nya aku berusaha!! 

skang.. sedang menaip .. memikir kan diri aku yg HELLO ISNIN ni ko kena antar project BRIEF FYP!!!! entah lah aku xde idea nk wat pe... JALAN terakhir yg tgl cuma THE STRATERGY MARKETING OF FRANCHISE....

aku nk g tepi pantai nk jerit!!

psst : bila kita memerlukan seseorg utk mendengar luahan hati

psst : sok jumaat g jumpa second advisor menyelesaikan masalah aku!!!

No comments: