3 days - Citrawarna KPTM 2011

alhamdullilah!! selesai sudah Karnival citrawarna KPTM 2011!! dlm masa sebulan chimoro bz dgn kerja2 yg telah di arahkan. huhu dan hasilnya pada mlm KEMUNCAK tu semua nya berjalan nga lancar.


POST kali ni agak panjang sedikit sbb chimoro nk story sepanjang berlakunya event ni.  hehhe suka ati chimoro lah blog shimoro kan.. hehehe 

25 MAC 2011 - JUMAAT

pg tu all crew dah bz!! bz ke.. bz gak lah.. huhu nk kena setup sana setup sini.. so agak bz.. then kena tgu kedatangan all of peserta KPTM dr setiap cawangan.. pagi tu chimoro gerak g sana lambat sikit.. sbb kerja chimoro dah settle (in design) TP,chimoro kena bgn pagi GAK sbb housmate chimoro ade buka gerai niaga.. heheh kitaorg take part dlm pasar rakyat citrawarna.. pagi kena bgn lari g kolej nk setup booth.. sbb ida kata meja kerusi kena set up sendiri.. pastu dah settle hal kedai. chimoro jln nampak kak saira ngan wan aisyah with jack and arab wat bunga telur.. so, chimoro yg mmg xde kerja tolong lah buat bunga telur.. tp menyirap sebab setiap kali nak ikat telur tu mesti jatuh..MENCINYA AKU!! so adjust g buat bunga rampai ... pulak bila wat kena marah sebab potong besar2.. huh bg chimoro tu dah paling kecik dah tu ..huh sudahnya g buat bunga telur balik.. 

then pastu bayzura minta tolong amik makanan kat atas utk crew.. pastu lari turun bwh balik.. g lari naik atas balik tgk dak2 ni kptm kl berlatih wat makyong .. dpt lak call dr intan suruh settle kan tagged nama MPP!! ish.. MPP PUN nk kena wat. so settle tu dulu ..lepak kat bilik MPP amik ko byk lg kerja nya then chimoro pun tolong lah buat tagged semua yg before ni chimoro design.. so tlg liminated and gunting!! huhu agak penat stay kat kolej  duk dlm building sampai xtau pe cer.. tau2 jam dah kul 7.00 pm ok tu tunjuk kan dah senja!! hah senja dah!!! huhu so mlm tu ingat leh balik oh ok rupanya x leh stay lg then tgk intan bayzurA kalut semcm.. tanya die ngapa "she say that peserta KPTM ALOR STAR ngan KPTM BATU PAHAT xde transport nk g kolej for rehersal n taklimat.. pulok"!! pinjam keta sana sini asking crew SAPE yg ade keta pinjam nk g ambil dak2 ni.. amik je dlm kul 8.30pm baru sampai kolej itupun taklimat dah abis. (psst: for guyz KPTM ALOR STAR n KPTM BATU PAHAT for delay amik korang sorry sesangat.!). amik makanan standby mlm ni ade rehersal all KPTM YG bertanding.. after rehersal kemas sana kemas sini balik ... 


26 MAC 2011 - SABTU

 KUL 7.30 dah kena ade kat kolej.. but a little bit lambat sikit..  pagi2 xnampak lg crew lain ok chimoro naik 2nd floor but still gk no body there.. turun balik nampak crew ade kat bwh ok. memandai cik chimoro naik atas kan.. sampai2 terus bg tagged nama kat ARAB bcs he the person IN-CHARGE for chair.. forgot to giv arab yesterday..haha so pagi TU chimoro bg lah.. then kecoh nk letak nama mcm mn.. chimoro mmg x tau susunan kerusi mcm mn.. next bayzura mintak tolong angkat makanan.. so 3 jenis air yg berat nk kena angkat bukan angkat pun kai troli je.. hehehh tp nk handle troli tu YA ALLAH!!! hanya tuhan yg tau... bwk naik tingkat 4 letak all food kat situ..pastu bwk balik air naik tingkat 5 sbb nk bg kat dak2 yg tgh pratice makyong.. after that breakfast jap  continue back buat kerja.. turun balik bwh.. Fuad mintak tolong susun kerusi ok.. tlg susun kerusi di pns terik yg huh!!.. xyah ckp lah kan.. pastu intansue mintak tlg design last minit utk  promote lg sbb die mcm x yakin mlm nnt ramai dtg.. hahha hakikat nya.. ramai kot!!! sudahnya design yg last minit tu hanya lah mengisi masa lampang aku je..hahha ok.. tgh hari tu KAK MAS minta tolong teman g prnt aturcara majlis!! ok g teman just nk middle kan cover saje..  lari lak ke kedai print.. sbb menda tu mmg nk urgent.. dan ok semua dah middle xtgu print sampai 50 terus balik ke kolej... then tolong pe yg patut sampai2 je fuad dan crew2 lain naik tingkat 4 suruh panggil semua kptm turun bwwh.. ade rehersal penuh!!! huh naik turun naik turun.. PENAT TAU!!! leh KURUS NI.. haha ok panggil jemput dieorg turun bwh tgk rehersal sekali lg!!! bila dah abis xtau nk wat pe g lari ke gerai.. tlg ape yg patut. ye r chimoro kan dah kata kat dieorg ade masa lapang chimoro leh tlg kat gerai.. so g sana tolong jap..

pastu ajak KAK SAIRA!! g buat rambut.. dah rimas rasa serabai gila.. SAIRA mintak permission kat BOBO then terus dpt kuar.. its ok kuar lah chimoro ngan saira g cuci rambut and blow!!! hahah selesa rasanya.. 1 jam gak lah!!! tp x pe murah je RM 18.00 hahhaha.. ok balik tu saira drop me kat kolej alik sbb chimoro rasa xsedap ati x jaga gerai ngan dak housmate ye r dah janji kan IF ADE MASA LAPANG AKU JAGA NGAN KORANG!! so, balik je terus ke gerai .. promote brg! hehe beli laksa then makn kat kedai. nyum2 sedap laksa kedai azliza!! heh gerai chimoro jual AISKRIM!!! HEHH GEGIRLZZ AISKRIM.. SEDAP!!! elok ngan menikmati mkn.. intan sue dtg dgn muka uish.. x yah ckp lah mcm org ade 1000 masalah.. rupanya2 nya buku aturcara majlis kena betulkan!!! fuhh!! hah ngan laksa x abis mkn chimoro terus lari btl kan balik ape yg slh.. oh ok RUPANYA COVER DEPAN TU SLH EJA!! huhu chimoro eja "ATUCARA MAJLIS" SEPATUTUNYA "ATURCARA MAJLIS" missing the "R" huh slh ku..AMPUN SEMUA!! G LARI KEDAI PRINTER sudah nya semua kedai printer kat are kolej ni tutup!!! WTF!!!! geram tul time2 mcm ni leh ttp lah.. lari bilik MPP chimoro tul kan cover.. siap cover tgk intan sue die buat ape.. ok rupanya kat dlm lg byk slh.. NASIB chimoro x incharge bab2 kat dlm tu.. betulkan balik.. PASTU  bobo call die kena balik sbb nk siapkan DIRI utk mlm  ni!! huhu xpe shima ckp ngan intan g handle bwh let me help yg ni!! after siap tu pikir lak mcm mn nk print.. KETUA MPP pun tlg sekali pk and MPP yg lain gak!! ( thanks korang ssh kan korang je sepanjang event ni!!) so,  lari tolong bwh terus jerit nampak saira ckp die leh tak bwk g KEDAI PRINT!! nk print ATUCARA MAJLIS.. DIE OK.. LAST PK BALIK pki je KOLEJ NYA X LEH KE? mintak tolong kak yuana!!! SO KAK YUANA pun ok je!! berlari lah kami bertiga.. HAHAHAHHA KELAKAR GILA TIME TU.. ok  siap semuanya.. standby utk mlm ni!! masing2 amik port masing utk jaga..

chimoro and mai jaga juri..  mlm tu mmg cantik sgt.. dgn kejutan EARTH HOUR SEMUA LAMPU DIPDAMKAN bila tetamu jemputan KHAS sampai!! THEN dayang2 serta hulubalang membawa lilin naik ke atas stage!! oh ye lupa nk ckp tema kita org malm tu SEMBAH TARI DIRAJA!! so konon ala2 diraja lah kan.. tp mmg cantik sgt bila semua lampu dipadanmkan dan dieorg bwk lilin tu.. cantik lah senang citer... abis ucapan2 sana sini bla sana bla sini.. the battle are began... time ni semua tetamu dah ramai ade yg berdiri ade yg duduk!! all KPTM mlm tu meyerlah gila.. and xlupa gak semua tetamu memberi sokongan kat peserta x kira KPTM MANA PUN!!! ok... tp at the same time chimoro ngan MAI YG PENAT .. JAGA JUDGE SATU.. jaga penonton  yg dilarang berada di tepi judge nya pentas satu.. amik undian juri satu.. naik turun naik turun stage tu.. huhuhu penat.. pastu ngan lari ke BILIK MPP sbb nk amik bulu BURUNG MERAK yg tertinggal LG.. BERLARI CHIMORO GAN MAI!! hahha but its ok!!!  TP SOB..SOB.. chimoro xdpt tgk persembahan MAKYONG!! huhu rugi gila.. sedih nya!!! so finally after the battle!!! award for PIALA PUSINGAN DATO SOHAIMI!!! dimumukan dan pemenangnya KPTM KL.. so congrats ok!!! mlm tu semua yg crew mmg penat x terkata...

27 MARCH 2011

CHIMORO bgn lambat TGK JAM KUL 8.30  DAH!!! HUHUH perjumapaan SEPATUTNYA kul 6 huhuhu nk xnk kena dtg gak!! so chimoro ngan ieda terus siap cepat2 then g lo;ej minta maaf kat semua CRE sbb lambat..nasib dieorg ok.. lg pun ari ni acara sampai tgh hari je.. hheh so, dak2 ni semua suruh breakfast dulu.. and then sambung balik kerja.. ari ni just nk sampai kan award semlm nya acara je... so dlm kul 10.30 tu habis dah acara... penat KAMI SEMUA crew akhirnya berakhir.. hehhe SO CONGRATS kepada SEMUA pemenang OK!!!  

CHIMORO harap for next year event its much better from this year!!! 

layan pic kat bwh sepanjang 3 hari event ni:

MLM reherseal!!
girlzz!! CREW!!
CREW KARNIVAL CTRAWARNA


all crew WITH kptm KL dancers!!


credit by : LAH

psst: akibat dr event ni chimoro mengalami masalah mata merah sbb kai contact lense x buka langsung

psst: rasa2 nya berat chimoro turun x? hahah

psst: to all crew HOPE pasni xde simpan dlm ati k.. happy2 kan diri segala penat kitA TERBLS DGN BERJAYA NYA EVENT NI

paat: SO sorry to ALL kptm ape je kekurangan sepanjang 3 hari hope korang dpt maafkan I.ALLAH PD masa akn dtg kami AKN CUBA BUAT YG TERBAIK LG...

4 comments:

Syuk Ry said...

best tol dpt join wat event2 ni..

cma..cimot..shimoro said...

hahha mmg best..timba pengalaman..

aredique_intan said...

tq to all.... ehehehhe....especially ko shima....ehehehhe...best xkeje dgn aku?wakakakakak

cma..cimot..shimoro said...

aredique_intan: hahahhaa x best gila,... meroyan aku hahaha well thanks ambil aku jd ajk ko!!