5 cara utk kurangkan tekanan!!

1. Cuci muka
klu dh lama sgt ngadap pc penatkan wei..so apa kata korang bgn g tandas bsh muka. ni klu boleh bsh muka ngan air sejuk letak je ais batu terus..br bg korang segar..ha3..so mn tau pastu tetiba dpt ilham nk update blogkan..

2. Membaca kisah lucu
korang ni xkan x penah dpt email sal kisah2 lucu..hah klu ade bc lah balik guna time mcm ni..ehmm,, klu yg x de tu meh tglkan email korang aku email kan sharing kan caring.so klu korangbc kang korang gelak sorang2 ( mereng dah tu) so xde r korang terasa tekanan..ye r dah gelak sakan kan sbb lucu katanya..DAH ABIS BACA PE LAGI SAMBUNG BALIK KERJA TU!!AMBOI!!.

3. Berbual dengan rakan
kt office korang ni xde kawan ke?? of course lah ade kan klu xde g berbual2 ngan dieorg dpt kawan baru pastu luahkan perasan korang tu, so kurang sikit tekanan korang tu..OIT2!! Ingat ni nk borak boleh tp ingat kerja gak wei..kang mengamuk bos korang..

4. Ke kafetaria
g kafeteria atau pantri sekejap..cian dr pagi perah otak so rehat lah jap..g beli makanan aku tau perut korang mesti lapaor kan yelah dh guna kan tenaga perah otak..lg rasa lapa lg tension lah korang nnt..tp mkn utk ilangkan lapo tau..sbb kang kena continue kerja alik.

5. Berjalan seketika
the las one lah tips aku g ye, klu still xleh nk kurang gak tension tu kan...g jejalan sekitar opis wei..(aku selalu wat time kerja dulu)..jalan2 dlm bape minit utk korang cr ketenangan dan kekuatan nk selesaikan kerja yg entah bila nak selesai tu.Psst::mn tau jalan2 sekitar pejabat dpt someone..hahha in love lah nnt..hauhauhau

No comments: