pelajaran hari ke - 4

semekom semua!!!
emm... ri ni cikgu kurang chat cikit...
telinga cikgu sakit...

emm..
ape yg cikgu n ckp ye...
cikgu dah lupa lah...
tp x pelah...
la ni cikgu chimoro nk g tau....

jgn sesakali kita bermain dgn api!!!
ngape ye???
sbb nnt memakan diri sendiri!!

ade seorg bos ni...die sedang bermain ngan api!!!
mn cikgu tau??emm.. cikgu kan wartawan gak!!!
so, jgn banyak tanya ye!!!
tersalah langkah akan makan diri kita sendiri...

jgn menipu dlm perniagaan...
jgn memainkan org lain...
silap haribulan kita gak yg merana...

bos ni.. die dah menyakitkan seorg supplier ni...
dan supplier tu teramat lah marah...
janji mcm keling..
die yg ckp ok.. lepas tu tetiba x!!!!!!!
gla kan..
supplier tu dah lah hand made die nya barang...
leh korang bygkan betapa penat nya supplier ni dah ssh nya die...
sian kan...

mati2 x nk mengaku die dah suruh wat...
eeiii....ade gak bangsa mcm ni...
supplier tu terpaksa berserah..
ye r supplier ni dah mintak P.O kat bos ni...
tp bos tu yg xbg lagi kan dan die ckp buat lah dulu..
so, supplier ni pun wat lah...

bla x jadi..
bos tu mula x nk byr yg supplier tu dah wat...
hei..nasib supplier tu kenal client mcm tu!!!

sorry lah ri ni cikgu celoteh panjang!!!
sbb cikgu geram ngan perangai org mcm tu...

so kelak cikgu nk nasihatkan...
kepada semua.............
jgn sesekali kita bermain api...


BOS TU TGL NK KENA KAT BTG IDUNG SENDIRI...
TGK LAH KLU DAH CONFIRM NGAN COMPANY TU!!!
SUPPLIER TU DAH X NK WAT!!!
PADAN MUKA!!!!

wslm...

bye semua...

No comments: